Iszunk

Mosolygós este volt

2019.02.03. | Szabó Edit
Furmint Február Londonban
Az idei Furmint Február nyitórendezvényét a brit főváros egyik patinás, zárt körű klubjában, a 67 Pall Mallban tartották, a Wines of Hungary UK szervezésében. Az eseményen 26 borászat s…
Beszélgetünk

Furmint Február Londonban

2019.01.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Lilla O’Connorral és Toronyi Zsuzsával
Közeleg a tizedik, jubileumi Furmint Február, ami az idén már nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is ünnepelni hívja a borkedvelőket. A londoni programot a Wines of Hungary UK szerv…
Tesztelünk

Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015

2019.01.14. | Szabó Edit
Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!  
Beszélgetünk

Tizenöt éve a Dobogónál!

2018.12.15. | Szabó Edit
Beszélgetés Domokos Attilával
Tizenöt éve készíti borait Tokaj-Hegyalja egyik legkisebb, legszerethetőbb pincészetében Domokos Attila. A Dobogó borász-társtulajdonosával az eltelt évekről, a borokról és az életről b…
Tesztelünk

Laposa Birtok: Kőkövön 2016

2018.05.23. | Szabó Edit
Furmintimádók, figyelem: ez itt a fajta egy másik arca. Aki tudni akarja, mit jelent az ásványosság egy borban, kóstolja meg a Kőkövönt, és azonnal megérti…  
Beszélgetünk

Vallatom a hegyet

2018.05.05. | Szabó Edit
Beszélgetés Keresztes Ákossal
Alföldi fiúként vert tanyát Tokaj-Hegyalján. A Patricius Borház borászaként kezdte, de ma már saját családi birtokát építi. Pincéje a felesége kedvenc virága után a Myrtus nevet kapta.…
Tesztelünk

Gizella Pince: Furmint 2016

2018.05.02. | Szabó Edit
Jót tett neki az eltelt idő, elhullatta csikófogait, megnyugodott, kiteljesedett. Kedves, emlékezetes furmint, a műfajjal most barátkozóknak is ajánljuk...  
Tesztelünk

TR Művek: Édes 2015

2018.04.25. | Szabó Edit
Kedveled az őszibarackot? Akkor ezt a bort is szeretni fogod. Nincs benne semmi felesleges flanc, bájos, arányos, kedves, ahogy egy késői szürethez illik, és elvagy vele egész este. Nin…
Tesztelünk

Barta Péter: Somszög Furmint 2016

2018.03.29. | Szabó Edit
Lendület, energia, tomboló savak. Ez nem a megszokott, krémes textúrájú tokaji furmint, itt az évjáratot töltöttük pohárba. Aki szereti a nyári almát, ezt a bort is szeretni fogja… &nbs…
Tesztelünk

Csite Családi Birtok: Toplec Tokaji Furmint 2015

2018.01.30. | Szabó Edit
Bájos illatú furmint, amelyhez a Határi-dűlő Toplec-aldűlőjében szüretelték a szőlőt. Tartalmas, gazdag bor, ételt kíván…  
Tesztelünk

Balassa Pince: Villő/Mézes-Mály Furmint 2016

2018.01.26. | Szabó Edit
Komplex, intenzív, mégis könnyed, elegáns. Csupa ellentét, csupa játék, csupa meglepetés. Nem olcsó, de aki teheti, vegyen belőle kettőt, és az egyiket felejtse a borhűtő mélyén legaláb…
Tesztelünk

Györgykovács Pince: Nagy-Somlói Furmint 2015

2018.01.25. | Szabó Edit
Somló markáns, mégis szelíd arcát mutatja ez a lendületes furmint. Inkább étel mellé ajánljuk, mint csendes borozgatáshoz…  
Tesztelünk

Bott Pince: Bott-rytis 2011

2017.10.12. | Szabó Edit
Egy korty mézes mazsola, sima, mint a selyem. Igazi boldogságbor…  
Utazunk

Jön a Tokaji Ősz!

2017.09.07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készüln…
Iszunk

Egy nap Sagmeisteréknél

2017.08.28. | Szabó Hajnalka
Szeretjük a magyar borokat, de a határon túli magyar borászok remekeiből valahogy ritkán töltünk a poharunkba. Ennek okairól gondolkoztunk, miközben a déli határtól tizenhat kilométerre…

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (43) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (234) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (125) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (21) espresso embassy (3) étterem (85) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (38) Furmint Február (4) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (31) kadarka (8) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (46) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (20) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (5) recept (53) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (20) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (12) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)