Főzünk
Túrós rétes chiamaggal
2024.03.26. | Szabó Edit
A túrós rétest mindenki imádja. Réteslapból pofonegyszerűen elkészíthető, és ha felturbózzuk egy kis chiamaggal, még a szervezetünkkel is jót teszünk. Itt a recept, érdemes kipróbálni…
Főzünk
Sárgarépagolyó – havuç topları
2024.03.14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 16. rész
Lehet a sárgarépából édességet készíteni? Miért ne! Ez a kókuszos sárgarépagolyó sokak kedvence. Íme Nagyillés János megbízható receptje…
Főzünk
Revani – szirupos sütemény
2024.02.22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 13. rész
A revani nevű török klasszikus a szirupos édességek sorába tartozik. Igen, valóban édes, de hát az a dolga! Nagyillés János szerint egyszerű elkészíteni, íme a recept…
Főzünk
Ayva tatlısı – birsdesszert
2023.12.28. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 5. rész
A birsalma mámorító illata betölti a konyhát, amikor ez a csodálatos desszert készül. És hogy mi a titka? Nagyillés János elmeséli…
Tesztelünk
Bolyki Pincészet: Meta Tema 2019
2023.12.21. | Szabó Edit
A Bolyki Pince 2019-es Meta Tema hárslevelűje édes bor a javából! Krémes, mézes, arányos, ahogy kell. Túrós édességekhez, ázsiai fűszerezésű ételekhez ajánljuk…
Tesztelünk
René’s Wine Heaven: Hárslevelű BIO 2022
2023.12.11. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni René’s Wine Heaven édes biohárslevelűje igazi meglepetés. Természetes, ízgazdag bor remek arányokkal, és egyáltalán nem tűnik édesnek…
Főzünk
Sütlaç – rizspuding
2023.12.07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 3. rész
Na, ki szereti a tejberizst? Aki a kérdésre igennel válaszolt, annak feltétlenül ki kell próbálnia a török változatot. Íme Nagyillés János receptje…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű töppedt szőlőből 2021
2023.12.06. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok töppedt szőlős édes hárslevelűjét a trópusi gyümölcsös aromatika teszi különlegessé. Csípős indiai ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Tokaji Late Harvest 2021
2023.12.03. | Szabó Edit
A Tokaj Hétszőlő 2021-es késői szüretelésű hárslevelűje hűen mutatja meg a fajta szépségeit. Ázsiai ételek vagy egy jó túrógombóc mellé ajánljuk…
Főzünk
Şekerpare, az igazi cukorfalat
2023.11.23. | Nagyillés János
Török örömök - Nagyillés János török receptjei 1. rész
Török örömök – Nagyillés János sorozata, 1. rész. A Şekerpare az egyik legismertebb török édesség. Elkészítése pofonegyszerű, és sem komolyabb konyhai jártasságot, sem különleges alapan…
Főzünk
Áfonyalekvár
2023.08.04. | Klich Zsuzsa
Az áfonyalekvár zseniális találmány. Édes, egészséges és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Az elkészítése nem ördöngösség, és nem kell mellette órákig állni, míg elkészül. Íme a r…
Főzünk
A „nagybetűs“ Pavlova
2023.06.07. | Fülöp Timi
Hogy mi a Pavlova? Habcsókalapú krémes édesség, amit általában nem készítünk el otthon, mert attól tartunk, hogy nem fog sikerülni. Pedig! Fülöp Timi belevágott. Íme az eredmény...
Tesztelünk
Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Késői szüretelésű Rajnai rizling 2017
2023.05.24. | Szabó Edit
A Gál Szőlőbirtok és Pincészet késői szüretelésű rajnai rizlingje selymes, gazdag édes bor, ananászos, sárgabarackos gyümölcsösséggel. Fejlődni már nem fog, de szépségét még sokáig megő…
Főzünk
Nyuszimézes húsvétra
2023.04.08. | Fülöp Timi
Nyuszik, virágok, répák, tojások – és mind mézeskalácsból! Fülöp Timi színes édességeivel vidámmá válik a húsvét, és a készítésébe a gyerekek is besegíthetnek!
Főzünk
Mesés máktorta liszt nélkül
2023.03.30. | Szabó Edit
Különleges, egyszerűen elkészíthető és ellenállhatatlan. Ennek a lisztmentes máktortának bérelt helye lesz a családi ünnepeken!