Vissza
Tesztelünk

Sanzon Tokaj: Blanc 2015

2017.07.05. | Szabó Edit
Két dűlő, két világ, két tartály, egy bor. Élettel teli, lüktető, lendületes furmint egy fiatal, energikus pincészettől. Langyos nyári estéken imádni fogjuk…
 

A halvány citromsárga színű bor illata nem kifejezetten összetett, de nagyon szerethető. Az intenzív rétesalmás, körtés jegyeket hol gyógynövényesség, hol ásványosság váltja, pici csonthéjas világgal fűszerezve.

Ízét egyértelműen a kissé fanyar, rétesalmás aromavilág határozza meg, teret hagyva a mértéktartóan jelentkező ásványos sósságnak. Az arányos szerkezet fickós savakra épül, az alkoholtartalom mértéktartó, közepesen hosszú utóízében leheletnyi grépfrútos kesernyésség is megjelenik, ami kifejezetten jól áll a bornak.

Jól érthető, szerethető tétel, amelyben a tolcsvai Nyakvágó-dűlő gyümölcsössége és az olaszliszkai Rány-dűlő ásványossága alkot szép összhangot. 
 
A bor neve : Sanzon Blanc
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : 100% furmint
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : DemiJohn Bor & Delikát
Ára : 2800 Ft
Alkoholtartalom : 13%
Termelő : Sanzon Tokaj
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : https://www.facebook.com/sanzontokaj/
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal


A pincészet elérhetőségei:
Sanzon Tokaj – Rácz Erika
Tel.: +36203352558
Cím: 3932 Erdőbénye, Bethlen Gábor u. 66.
E-mail: erikarac@sanzontokaj.com
 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)