Vissza
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos 2015

2018.11.18. | Szabó Edit
Sötét, gazdag, bor, meggyes és vadmálnás ízekkel. Tipikus kékfrankos a legjobbak közül…


Három éve zárták palackba, de a színe még fiatalos: a rubin árnyalatban lilás reflexek csillannak.
Illatában a piros bogyós erdei gyümölcsösség, a vadmálnás, meggyes, érett fekete cseresznyés aromatika finoman keveredik az édes tónusú hordófűszerekkel. Kifejezetten vonzó, kellemes, várakozást keltő ez az illat.

Kóstolva kicsit fanyarabb, mint amire az illat után számítottunk, de egyáltalán nem bánjuk. A kökényes, somos, erdei bogyós karakter cseppet sem áll rosszul neki, és a nyomokban felfedezhető keserű csokoládés jegyek éppen annyi édességet adnak, hogy ne bántson a fanyarság.

A szerkezet jó, a tannin kissé szárít, az alkoholtartalom szépen belesimul a testbe. Jól iható, élményt adó vörösbor, hosszú, erdei gyümölcsös utóízzel. Akár étel mellett, akár egy sajtos-borozós estén egyaránt megállja a helyét.

 Megjegyzés: a bor a 2018-as International Wine Challange versenyen ezüstérmet nyert.

2018. október 30-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A bor neve : kékfrankos
Termőhely : Villányi borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 2990 Ft
Alkoholtartalom : 13%
Termelő : Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : https://www.vylyan.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor

A pincészet elérhetőségei:
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Cím: 7800 Kisharsány, Fekete-hegy 092. hrsz.
Tel.: +36 72 579 705 (értékesítés), +36 30 376 0885 (vendéglátás)
E-mail: vasarlas@vylyan.hu, vendeglatas@vylyan.hu

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)