Vissza
Utazunk

Pécsi szuper ötös

2018.11.03. | Borsmenta
A Borsmenta különítménye az elmúlt hónapokban feltérképezte Pécs étkezőhelyeit. Íme az öt általunk legizgalmasabbnak ítélt célpont…

Visszalapoztunk egy kicsit, és újravettük Pécs fénypontjait. Legutóbbi (nyári) látogatásunk óta is sok minden változott mindenütt, ahol azelőtt jártunk. Új saláták, új sütemények, új borok - hisz minden kiválasztottunk élő, eleven vendéglátó egység -, de egy dolog változatlan: összes kedvencünket melegen és tiszta szívből ajánljuk. Ha egyik-másikat kedvetek támad kipróbálni, ne is a korábbi írásokban megénekelt fogásokat-italokat tessék keresni, hanem az igazi vendéglátás szellemét. De túlzottan keresni sem kell. Ott van. Ott lesz.

Reggeli



Ha olyan helyre vágysz, ami távol esik a turistacsapdáktól, és nem csak az ide látogatók, hanem a helyiek is gyakori vendégei, akkor itt reggelizz! Nagy kedvencünk a Buddha-tál: a legenda szerint buddhista szerzetesek egészséges reggelije volt, de világi vegáknak is jó szívvel ajánlhatjuk. A húsok kedvelőit pedig kifogástalan ham and eggs várja. Nem érdemes kihagyni a gyakorlott barista készítette kávékat és a pécsi (!) amerikai palacsintát sem!
Bővebben ITT.
 
Balkán Bisztró



A Balkán Bisztró hangulatos kertjével, balkáni hangulatú világzenéjével családoknak is ideális, nyugalmas hely. Ráadásul kutyabarát! A kínálat bőséges, Sarus Zoltán séf kétféle menüsorral várja a vendégeket. A szezonális kínálatban az szerepel, amit az évszak éppen ad, a balkáni sorban viszont olyan klasszikusokat találunk, mint a pljeskavica, a csevap, vagy nagy kedvencünk, a ropogósra sütött girice (apróhal), melyet fokhagymás-majonézes mártogatóssal tálalnak. Az ételek mellé horvát, montenegrói, szlovén és Pécs környéki borokat válogatott a tulajdonos, Wéber Tamás.
Bővebben ITT.

Lyr



Aki egészséges, finom, 100% vegán és mindenmentes ételekre vágyik, annak itt a helye! A különböző ételérzékenységekkel küzdőknek és tudatosan táplálkozóknak sem kell lemondani a kávézóban étkezés örömeiről. A minimáldizájnnal berendezett, környezet- és életmódtudatos Lyr Specialty Coffee and Food reggeltől estig nyitva tart, a kiszolgálás kissé lassú, de barátságos: ráadásként mosoly is jut a kávé mellé. Külön szimpatikus, hogy a közösségi médiában folyamatos párbeszédet folytatnak a vendégekkel, ezért a kínálatot az igények szerint alakítják. Mi reggel jártunk arra, így a bundás kenyeret és az erdei gyümölcsös kását teszteltük, de biztosak vagyunk benne, hogy minden finom. Szubmediterrán nyugalom, posztmodern fogyasztói tudatosság – nem kell feltétlenül vegánnak lenned, ahhoz, hogy itt jól érezd magad!
Bővebben ITT.

Jókai cukrászda



Ezt a vonzó teraszú cukrászdát az Elefántos házban találjuk, épp szemben az Eleven Borbárral. A franciás édességek helyben készülnek, tiszta alapanyagokból. Minden friss és nagyon finom, ráadásul a kávé is jó. Megeshet, hogy mire az első sütinket befejezzük, már egészen más édességek kelletik magukat a pultban, ezért akinek nem kell vigyáznia az alakjára, akár naponta többször is betérhet. A mogyórómousse könnyű, krémes, nem túl édes, a mille-feuille sűrű, de nem tömény. Mindkettőt jó szívvel ajánljuk, ahogyan szinte mindent a pultból. A cukrász érti a dolgát.
Bővebben ITT.
 
Eleven



A délutáni-esti borozgatások megunhatatlan helyszíne az Eleven bor- és tapasbár. Az italkínálat pazar és folyamatosan változó: egyszerre 20-22 bort kínálnak poharazva a világ minden részéről. A borválasztékért Labancz Richárd, az ételekért a tulajdonos, S. Pápa Petra felel. A nagyszerű sonkák és olívabogyók mellett két-háromféle meleg ételt is tálalnak minden nap. Aki szeretne komolyabban elmerülni a borok világában, az részt vehet a Ricsi által szervezett tematikus borkóstolókon. Jó ízek, kellemes hangulat, mediterrán életérzés, finom borok – az Eleven számunkra kötelező célpont akkor is, ha csak néhány órát töltünk Pécsett.
Bővebben ITT.

A város persze sokkal több ennél, de már ennyi is elég, hogy elmondhassuk: Pécs fogva tart. Muszáj ezért a világ legközhelyesebb anzixképével búcsúznunk. Ki-ki keresse meg a maga lakatját!










 
Fotó:
Upor László

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (229) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (120) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (25) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (82) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (22) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (38) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (22) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (17) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (40) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (15) süti (9) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (20) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)