Találatok száma: 2525
Iszunk
A Magyar Pezsgő Napja   című cikk borítóképe

A Magyar Pezsgő Napja

2025. 05. 26. | Szabó Edit
A furmint és az aszú nemzetközi napja után itt a Magyar Pezsgő Napja, amit szintén Kézdy Dánielnek köszönhetünk. A hazai nemes buborékok ünnepét mostantól minden év június 1-jén tartjuk. És hogy mi a lényeg? Elmeséljük!
Beszélgetünk
Alkimistának tartom magam című cikk borítóképe

Alkimistának tartom magam

2025. 05. 25. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 2. rész
Interjúnk második részében Vujity-Zsolnay Barnabás az otthon főzés szépségeiről, a Michelin-csillagos konyhák mumusairól, saját céljairól és arról az elhivatottságról mesél, amitől egy vérbeli szakács számára a konyha maga a víz, a levegő…
Beszélgetünk
Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában című cikk borítóképe

Mindennapok egy Michelin-csillagos étterem konyhájában

2025. 05. 24. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással 1. rész
Emlékeznek még a négy éve megismert, akkor 18 éves fiatalemberre? Vujity-Zsolnay Barnabás azóta a világot járva szívja magába a konyhai tudást, és jelenleg egy lyoni Michelin-csillagos étterem szakácsaként tevékenykedik…
Főzünk
Tokati mártogatós – Tokat batı című cikk borítóképe

Tokati mártogatós – Tokat batı

2025. 05. 22. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 68. rész
A bat, vagyis a mártogatós Törökországban nem csupán egy étel, hanem közösségi rituálé is. Hidegen fogyasztják, jól fog esni a forró nyári napokon. Íme a recept – és hozzá a történet – Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 68. részében…
Iszunk
Megvannak az idei VinAgora borverseny legjobbjai! című cikk borítóképe

Megvannak az idei VinAgora borverseny legjobbjai!

2025. 05. 21. | Borsmenta
Az idei VinAgora borversenyen 16 ország közel ezer bora versenyzett a bírák kegyeiért. Hazánk egyetlen nemzetközileg is akkreditált megmérettetésén 187 arany-, 15 nagy arany- és 7 Champion-érem született. Íme az eredmények…
Vendégoldal
Kataturné című cikk borítóképe

Kataturné

2025. 05. 20. | Zsirai Kata
Katanapló 15. rész
Kata A Grundban. Kata Mádon. Kata Budapesten, majd újra Mádon. Kata borokat mutat be, kitelepül, betelepül, beszél, bírál, közlekedik, nyilatkozik… Újabb két eseménydús hét Zsirai Kata életéből. Biztonsági öveket becsatolni – a Katanapló 15. része tömény száguldás…
Beszélgetünk
Az egyediség a valódi érték című cikk borítóképe

Az egyediség a valódi érték

2025. 05. 17. | Szabó Edit
Beszélgetés Simigh János borásszal
A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…
Főzünk
Hasszán pasa köftéje – Hasanpaşa köftesi című cikk borítóképe

Hasszán pasa köftéje – Hasanpaşa köftesi

2025. 05. 16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 67. rész
Ezt készítsétek az unalmas fasírt helyett! Hasszán pasa köftéje nem más, mint burgonyapürével töltött, sajttal megkoronázott húskosárka. Finom, látványos étel, és az elkészítése sem bonyolult. Íme a recept Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 67. részében…
Eszünk
5 hasznos tipp a fenntarthatóbb étkezésért című cikk borítóképe

5 hasznos tipp a fenntarthatóbb étkezésért

2025. 05. 15. | Borsmenta
Május 15. a Nemzetközi Klímaváltozás Akciónapja. Íme 5 hasznos tanács az étkezéssel kapcsolatban, amit bárki követhet a bolygónk megmentése érdekében…
Főzünk
Pásztorsaláta séf módra – şefin çoban salatası című cikk borítóképe

Pásztorsaláta séf módra – şefin çoban salatası

2025. 05. 08. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 66. rész
Friss, ropogós zöld saláta pofonegyszerű öntettel: ez a şefin çoban salatası, melynek számos variációja létezik a mediterrán konyhákban. Nagyillés János természetesen a török receptet adja közre a Török örömök 66. részében…
Vendégoldal
Új hónap, új kihívások című cikk borítóképe

Új hónap, új kihívások

2025. 05. 06. | Zsirai Kata
Katanapló 14. rész
Eseménydús tavaszi időszak jégesővel és esküvői tortával fűszerezve. Láttatok már az örömtől sikoltozva ugráló tokaji borászt? Hát mi sem, pedig megnéznénk… De azért Zsirai Kata elmeséli nekünk, hogy el tudjuk képzelni. Íme a Katanapló 14. része…
Vendégoldal
A Guns N’ Roses előzenekara Bodrogkisfaludon! című cikk borítóképe

A Guns N’ Roses előzenekara Bodrogkisfaludon!

2025. 04. 25. | Borsmenta
Az idén újra lesz BOLDOGkisfalud Feszt! A családias hangulatú, élhető léptékű rendezvényt július 3. és 6. között rendezik a tokaj-hegyaljai településen. Lesz zene, színház, irodalom, képzőművészet, és persze borok a javából. Íme a részletes program…
Vendégoldal
Bolondos szelek című cikk borítóképe

Bolondos szelek

2025. 04. 22. | Zsirai Kata
Katanapló 13. rész
Húsvét előtti rohanás, kalácssütés, ünnepvárás, kóstolók és dűlőtúrák – az ember nem is hinné, hogy mennyi minden belefér két hétbe. Íme a Katanapló, Zsirai Kata csokorba kötött történeteinek 13. része. Fogadjátok szeretettel…
Beszélgetünk
Szeretem kézben tartani a dolgokat című cikk borítóképe

Szeretem kézben tartani a dolgokat

2025. 04. 19. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Nyári Emesével
Nyári Emese tavaly vette át édesapjától a 7,5 hektáros Szent György-hegyi borászat vezetését. Az új évjárat már az ő irányítása alatt készült, és a borászkodás mellett izgalmas trezorkóstolókat is szervez…
Főzünk
Hamis vizes börek – yalancı su böreği  című cikk borítóképe

Hamis vizes börek – yalancı su böreği

2025. 04. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 65. rész
Kívül ropogós, belül krémesen omlós rétegek harmonikus játéka – ez a hamis vizes börek, aminek receptjét megtudjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 65. részében. És hogy miért hamis? Természetesen az is kiderül…