Vissza
Eszünk

10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en

2017.09.03. | Szabó Edit
A szeptemberi SVÉT-randevú a hazai gasztronómiai rendezvények egyik legszerethetőbb pillanata. Csupa jó arc, csupa jó íz, értő közönség, remek séfek – mindez az idén Mádon, szeptember 10-én…
 

Az ősz első hónapja számtalan izgalmas programot tartogat a borimádóknak és a gasztroőrülteknek. A szeptember 9-10-i hétvégén különösen nagy kanállal esszük és nagy pohárból isszuk az örömöket, ugyanis még javában tart a Budapest Borfesztivál a Budai Várban, amikor kezdetét veszi a Stílusos Vidéki Éttermiség szokásos őszi közönségtalálkozója, amelyet ezúttal a Tokaji borvidék egyik legbarátságosabb településén, Mádon rendeznek.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT-gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.Mi biztosan ott leszünk, és hogy miért, arra van tíz jó okunk. Íme:

1. Mert Mád tárt karokkal várja a vendégeket. Ha valaki szeretné a bemelegítést már szeptember 9-én, szombaton elkezdeni, a helyi pincék többségét nyitva találja, ráadásul Tállya csak egy lépés, ahol éppen zajlik majd a Kerekdomb Fesztivál.

2. Mert ez az egyetlen olyan alkalom az évben, amikor szinte mindegyik SVÉT-tag étterem főztjét egy helyen kóstolhatjuk, és az ételeket személyesen a séf tálalja nekünk. Mádon 14 étterem kínálja majd a legfinomabb falatokat.3. Mert az idei találkozót nem egy központi téren, hanem Mád négy izgalmas helyszínén rendezik, és mivel a helyszínek egymástól sétatávolságra találhatóak, két kóstolás között mindig lehet egy kicsit „sportolni”.

4. Mert az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme” díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök többek között gidasülttel és krumplilángossal várja a vendégeket.5. Mert az egyik helyszín a Holdvölgy Pincészet, aminek őrületes pincelabirintusában ezredszer is el lehet tévedni, de az ember ezt direkt élvezi, olyan bitangjó a bor.

6. Mert remélhetőleg megint meg lehet majd csodálni Gyurik Gábor dögös, koponyás séfkabátját. Érdemes rá egy pillantást vetni még akkor is, ha egyébként a Viator étterem standjánál tokaji boros sárgadinnyével adják a fehér csokis túrómousse-t.7. Mert a Furmint Központban mádi borbárt rendeznek be. Aki szeretné, bejárhatja Mád összes pincéjét anélkül, hogy kitenné a lábát az épületből. Közben azért csipegetni is lehet ezt-azt, öt étterem kínálja majd a harapnivalót a helyszínen.

8. Mert Dudás Szabolcsék megint kiteszik a szívüket – na meg a bárányokét is. Az Anyukám mondta csapata az elmaradhatatlan kenyérlángos mellé grillezett zempléni bárányszívet tálal. Ugyanott a séffel közös fotó készíthető.9. Mert ha szerencsénk van, a Zsirai vendégház kertjében találkozhatunk Zsirai Kata Prézli nevű pulijával, akinél kedvesebb teremtmény kevés van a földön.

10. Mert négy döbbenetesen jó leves is szerepel a kínálatban. A perbáliak szarvasgombával bolondítják meg a sváb krumplilevest, a Baricska csárda rókagomba-krémlevest mér, a villányi Mandula paradicsomos hallevessel készül, a Rosinante pedig előrelátóan fácánesszencia-levest kínál – nincs is annál jobb a megfáradt gyomornak.Plusz egy személyes ok: Jahni László (Kistücsök) megunhatatlan mosolya. :)A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.

Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek díja személyenként 3000 Ft.

Regisztráció: https://regisztracio.svet.hu/
 


Ülhetnénk otthon a fotelben is, de talán mégis jobb, ha Ruprecht László készíti a desszertünket, nemde?Mádon találkozunk!

 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal
Szindbád az Utazó - Facebook

bornaptár.hu
A boros eseményajánló