Vissza
Eszünk

10 ok, amiért ott a helyünk a mádi SVÉT-en

2017.09.03. | Szabó Edit
A szeptemberi SVÉT-randevú a hazai gasztronómiai rendezvények egyik legszerethetőbb pillanata. Csupa jó arc, csupa jó íz, értő közönség, remek séfek – mindez az idén Mádon, szeptember 10-én…
 

Az ősz első hónapja számtalan izgalmas programot tartogat a borimádóknak és a gasztroőrülteknek. A szeptember 9-10-i hétvégén különösen nagy kanállal esszük és nagy pohárból isszuk az örömöket, ugyanis még javában tart a Budapest Borfesztivál a Budai Várban, amikor kezdetét veszi a Stílusos Vidéki Éttermiség szokásos őszi közönségtalálkozója, amelyet ezúttal a Tokaji borvidék egyik legbarátságosabb településén, Mádon rendeznek.

A szervezők az idén szeretnének visszatérni ahhoz a családias, bensőséges hangulathoz, amely a SVÉT-gasztrorandevúkat az induláskor jellemezte. Az egész napos SVÉTakóstolón délelőtt 11-től este 6-ig az önfeledt kóstolásé lesz a főszerep.



Mi biztosan ott leszünk, és hogy miért, arra van tíz jó okunk. Íme:

1. Mert Mád tárt karokkal várja a vendégeket. Ha valaki szeretné a bemelegítést már szeptember 9-én, szombaton elkezdeni, a helyi pincék többségét nyitva találja, ráadásul Tállya csak egy lépés, ahol éppen zajlik majd a Kerekdomb Fesztivál.

2. Mert ez az egyetlen olyan alkalom az évben, amikor szinte mindegyik SVÉT-tag étterem főztjét egy helyen kóstolhatjuk, és az ételeket személyesen a séf tálalja nekünk. Mádon 14 étterem kínálja majd a legfinomabb falatokat.



3. Mert az idei találkozót nem egy központi téren, hanem Mád négy izgalmas helyszínén rendezik, és mivel a helyszínek egymástól sétatávolságra találhatóak, két kóstolás között mindig lehet egy kicsit „sportolni”.

4. Mert az esemény házigazdája a GaultMillau „Év Étterme” díjjal kitüntetett Gusteau Kulináris Élményműhely, ahol Horváth Gábor konyhafőnök többek között gidasülttel és krumplilángossal várja a vendégeket.



5. Mert az egyik helyszín a Holdvölgy Pincészet, aminek őrületes pincelabirintusában ezredszer is el lehet tévedni, de az ember ezt direkt élvezi, olyan bitangjó a bor.

6. Mert remélhetőleg megint meg lehet majd csodálni Gyurik Gábor dögös, koponyás séfkabátját. Érdemes rá egy pillantást vetni még akkor is, ha egyébként a Viator étterem standjánál tokaji boros sárgadinnyével adják a fehér csokis túrómousse-t.



7. Mert a Furmint Központban mádi borbárt rendeznek be. Aki szeretné, bejárhatja Mád összes pincéjét anélkül, hogy kitenné a lábát az épületből. Közben azért csipegetni is lehet ezt-azt, öt étterem kínálja majd a harapnivalót a helyszínen.

8. Mert Dudás Szabolcsék megint kiteszik a szívüket – na meg a bárányokét is. Az Anyukám mondta csapata az elmaradhatatlan kenyérlángos mellé grillezett zempléni bárányszívet tálal. Ugyanott a séffel közös fotó készíthető.



9. Mert ha szerencsénk van, a Zsirai vendégház kertjében találkozhatunk Zsirai Kata Prézli nevű pulijával, akinél kedvesebb teremtmény kevés van a földön.

10. Mert négy döbbenetesen jó leves is szerepel a kínálatban. A perbáliak szarvasgombával bolondítják meg a sváb krumplilevest, a Baricska csárda rókagomba-krémlevest mér, a villányi Mandula paradicsomos hallevessel készül, a Rosinante pedig előrelátóan fácánesszencia-levest kínál – nincs is annál jobb a megfáradt gyomornak.



Plusz egy személyes ok: Jahni László (Kistücsök) megunhatatlan mosolya. :)



A részletes SVÉTlap már olvasható a www.svet.hu oldalon.

A rendezvény idejére a programhelyszínek környékét elzárják az autóforgalom elől, parkolni a környező utcákban lehet.

Ahogyan a SVÉT vendégei ezt már a korábbi rendezvényeken megszokhatták, a programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelynek díja személyenként 3000 Ft.

Regisztráció: https://regisztracio.svet.hu/
 


Ülhetnénk otthon a fotelben is, de talán mégis jobb, ha Ruprecht László készíti a desszertünket, nemde?



Mádon találkozunk!

 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal
Szindbád az Utazó - Facebook

bornaptár.hu
A boros eseményajánló

címkék

Badacsony (7) bajnoksag (3) Balaton (31) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (195) borbar (16) borfesztivál (8) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (5) bortúra (6) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (6) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (110) cava (6) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (74) fesztival (14) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (4) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (12) kadarka (5) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (20) Közben esznek (8) London (3) Mád (9) magnamatra (7) Mátra (14) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (6) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (3) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pezsgő (19) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (3) recept (30) rozé (11) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (5) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (14) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (66) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (21) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)