Vissza
Főzünk

Minibuci

2017.06.05. | Varga Anita
Vadul süt a nap, tombol a grillszezon! Anita megmutatja, hogyan kell minibucit sütni a hamburgerünkhöz…
 

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a hamburgert, aki nem enne meg egy jó kis békebeli emeletes burgert vastag húsréteggel, sok salátával, hagymával! Mehet bele ketchup, mustár, és még sorolhatnám... A napsütéssel együtt újra itt a kerti sütögetések ideje, és nincs is annál stílusosabb, mint saját készítésű házi buciba dobni a rácson omlósra, ropogósra, szaftosra sült grillezett darált husinkat.

Az elkészítése sokkal kevesebb macerával jár mint gondolnátok, bőven megéri a ráfordított időt, cserébe az élményért és a bezsebelt elismerésekért. Ha gyerekzsúrra készülünk, szintén ideális adag, még az én csekély étvágyú kicsikéim is eltüntetik egy pillanat alatt. Kiránduláshoz szendvicsnek, reggelire mézzel, lekvárral is finom, sőt hidegtálak kísérője is lehet.



Hozzávalók:
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 45 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • tojásfehérje és szezámmag a szóráshoz


Elkészítés:

1. Az élesztőt keverjük krémesre kb. fél deci tejben a cukorral együtt, és várjunk egy keveset, hadd ismerkedjenek össze.
2. A lisztet keverjük el a sóval, morzsoljuk el a vajjal, öntsük hozzá a tejet, majd jöhet a felfuttatott élesztő.
3. Gyúrjuk a tésztát, míg ruganyos és egynemű nem lesz.
4. Szobahőmérsékleten kelesszük minimum 2 órán keresztül.
5. Osszuk el 10 egyenlő darabra, a darabkákat egyesével formázzuk (virgoljuk) 10 minibucivá, és a sütőlapra elhelyezve kelesszük további 30-40 percen át. Egy sütőlapon is simán elférnek szépen egymás mellett.
6. A tetejüket egy ecset segítségével kenjük meg tojásfehérjével, majd szórjuk meg szezámmaggal.
7. 210 ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig süssük. Ne felejtsünk el a sütő aljába vízzel teli tűzálló edényt elhelyezni, hiszen a kelt tészta a gőz hatására szebben megemelkedik majd így.



Ha hamburgert készítünk belőle, félbevághatjuk, és egy teflonos serpenyőn kicsit megpiríthatjuk a bucink mindkét belső felét, hogy az ízhatás még füstösebb legyen.

Kellemes időtöltést a szabadban!
 
Fotó:
Varga Anita

címkék

#koccintsaszuval (2) aeropress (1) alma (1) Apropó (1) Auguszt cukrászda (1) Az Év Bortermelője (1) babfőzelék (1) Badacsony (3) bajnoksag (2) balassa bor (1) Balaton (12) Balatoni Gasztrotérkép (1) Baracskay Angéla (1) Baraka (2) Barcelona (1) Bari (1) Barletta (1) Báron György (1) Basilicus Szőlőbirtok (1) bazsalikom (1) BBQ (1) Berecz Stephanie (1) Berlin (2) bikaver (9) bio (1) Biró Norbert (1) Bock Pince (2) Bocuse d'Or (5) bojt pinceszet (1) bor (135) Bor, mámor, Bénye (1) Borászok Borásza (1) borbar (10) Bori Mami (2) boriskola (3) borkereskedés (1) Borkonyha (1) borkorcsolya (11) bornaptar.hu (1) Borough Market (1) Borshanta (7) borterasz (5) bortúra (3) borvacsora (1) borvendéglő (1) borverseny (2) Boscolo Budapest (1) Bott pince (19) Bottszerda (16) brazilia (1) Bridges Food Bar (1) Brüsszel (1) Budapest (71) budapest_coffee_festival (1) bujdoso (1) bukolyi (1) cabernet franc (1) carpinus (1) cava (6) CEWI (8) chez dodo (1) Christian Forget (1) coffee_genius (1) Cognac (1) colonna (1) Costa Rica (2) Csendes Dűlő Szőlőbirtok (1) cseresznye (1) Csetvei Pince (1) csirke (3) csokoládé (3) csontos (2) csopak (1) cukrász (1) cukrászda (5) cupping (1) Daniel Berlin (2) Debreczeni Mónika (1) del-balaton (1) demeter zoltan (4) desszert (3) desszertbor (2) DiVino (1) Dóczi György (1) drop shop (1) édes (17) édes szamorodni (4) Eger (11) egészséges (2) egri csillag (1) egytorol (1) Élesztő udvar (1) eleven (1) eper (1) eskoszahalakat (1) espresso embassy (3) etap (1) etiopia (1) étterem (45) Etyek (2) Etyeki Kúria (1) ezerjó (1) Fabro Pince (1) Fehér Franc (1) fesztival (8) film (1) filterkave (1) fozdefeszt (1) Franc&Franc (2) frittmann (1) furmint (25) Furmint Február (1) fűszer (1) gal tibor (1) gasztrofilm (1) geisha (2) Gere Attila Pincészete (1) Geszler Családi Pincészet (1) Gizella Pince (4) Gusteau Kulináris Élményműhely (1) gyerekbarát (10) Gyöngyös (1) gyöngyözőbor (4) habzóbor (1) Hacienda La Esmeralda (1) hanuka (1) harslevelu (4) Hárslevelűk Éjszakája (2) heimann (2) heteny (1) Hilltop Neszmély Borászat (1) homebarista (1) homoky dorka (1) Horváth Gábor (1) hungarikum (1) húsvét (5) indiai (1) International Furmint Day (1) Ipacs Szabó Birtok (1) Ipacs Szabó István (1) Iván-völgyi túra (1) jeges italok (1) Junibor (1) Kádár étkezde (1) kadarka (4) Káli Kövek Borászat (2) Káli-medence (2) Kamocsay Ákos (1) karácsony (1) karácsonyi sör (1) kave (33) kavezok (6) kéknyelű (1) kenya (1) kenyér (2) Kerekes Sándor (1) Keszthely (3) kesztolc (1) kiallitas (1) Kikelet Pince (1) Király 100 (1) Kislaki bormanufaktúra (1) Kislaki Tavasz (1) Kispipa (1) koktel (4) koktélverseny (2) kolumbia (1) kongo (1) kontakt (2) konyak (1) könyv és kávé (3) körte (1) kostolo (14) Kovács Nimród Winery (2) Köveskál (1) Kővirág étterem (1) Közben esznek (8) közel-keleti ételek (1) Kreinbacher Birtok (2) kunsagi borvidek (1) Laposa Birtok (1) Légli Géza (1) lenkey (2) lepény (1) Lisszabon (2) Litauszki Zsolt (1) London (2) Luka Enikő (1) Lyon (1) macaron (1) Mád (7) magnamatra (6) Magyar Bocuse d'Or Akadémia (1) Magyar Bor Nagydíj 2016 (1) Maharaja Lounge (1) Malter (2) Márton-nap (1) Mátra (12) Maurer Oszkár (1) Maurer Pince (1) maxwell colonna-dashwood (1) Meatology (1) Mészáros Borház (1) Mészáros Pál (1) mexikói étterem (1) Mi a kő (1) Michelin-csillag (4) molekuláris gasztronómia (1) Molnár Júlia Dóra (1) Monofu (1) Monopoli (1) Monyo Brewing CO (2) Mór (2) művészinterjú (3) Nagygombos Borászat (1) Nappali Kávéház (1) narancsbor (1) New York Kávéház (1) nyar (4) nyaralas (3) olajbogyó (1) Olaszország (4) olaszrizling (1) Ördögkatlan Fesztivál (1) őstermelői piac (3) osztriga (1) Paks (2) Paletta (2) Pálffy Szőlőbirtok (1) pálinka (3) pálinkaverseny (3) Pampetrics Borkereskedés (2) panama (2) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (2) Pannonhalma (2) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) párlat (1) pecs (1) petrányi (1) pezsgő (11) piac (5) Piemont (1) Pipacs Pékség (1) pizza (3) playground (1) Polignano a Mare (1) polip (1) Portugália (4) potato_defect (1) Premier Kultcafé (1) programajanlo (7) prosecco (1) Puglia (2) Quintessence (2) Rácz Jenő (3) raj ráchel (1) rajnai rizling (1) recept (18) roestbar (1) Rókusfalvy Birtok (1) rozé (8) ruanda (1) rum (1) saláta (1) salátabár (1) Salon étterem (2) Salone del Gusto 2016 (1) Sárközi Ákos (1) sarospatak (1) sauvignon blanc (4) siller (1) Sillerfesztivál (2) Slow Food (1) sommelier (3) Soproni borvidék (2) sor (27) sós (6) Spanyolország (3) specialty kave (4) st andrea (1) story (1) Super 12 (1) sütemény (12) süti (7) SVÉT (7) szakácsverseny (2) szaké (1) szaloncukor (1) Szekszárd (11) Széll Tamás (2) Szent András Sörfőzde (4) Szentesi József (1) Szerémség (2) szivek pince (1) szolo_fine_wine (1) szorakozas (2) takler (1) tallya (3) tanfolyam (2) Tarcal (3) Tarcal Kulturális Egyesület (1) Taschner Kurt (1) tavasz (1) tea (2) tenger gyümölcsei (2) terasz (2) tészta (3) thirdwavewichteln (1) tokaj (44) Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok (1) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (7) tokaji aszú (10) torta (1) Trani (1) tudnivalok (4) újbor (2) Újpest (1) ujvari (1) unicum (1) Uradalmi Sörmanufaktúra (1) utazás (4) Váli Péter (1) Váli Pince (1) VáliBor (1) vargabéles (1) vargánya (1) vegán (2) velemeny (1) verseny (5) Veszprém (1) Villányi borvidék (10) vincze tomi (1) viszlat (1) Vomberg Frigyes (1) vörösbor (6) vylyan (2) wet hopped (1) whisky (2) Wolf András (2) world of coffee (1) WSET (2) zhao zhou (1) zold veltelini (3) Zsirai Pincészet (1) zwack (1)