Vissza
Főzünk

Pofonegyszerű cseresznyés süti

2018.06.07. | Szabó Edit
Ez a süti az elfoglalt háziasszonyok álma, és az egyik legfinomabb nyári édesség. Cseresznyével, meggyel, sőt áfonyával is működik – mindig azt tegyük bele, aminek éppen szezonja van…
 

Nem a nagyanyám receptje, de akár az is lehetne. Nem kell nagy hűhót csapni körülötte, pár perc alatt elkészül a tészta, és már mehet is a sütőbe. (A legtöbb időt a cseresznye vagy a meggy kimagozása viszi el.) A gyümölcs savai miatt nem émelyítően édes, mindenki imádja, és másnap is finom. Ja, és persze befőttből, fagyasztott gyümölcsből is készülhet, de azért a friss az igazi.



Hozzávalók:
  • 1 bögre cukor
  • 1,5 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 bögre kimagozott cseresznye
  • 1 marék durvára vágott dió
  • 6 evőkanál natúr joghurt
  • 1 dl olaj
     
Elkészítése:

1. A cukrot a tojásokkal fehéredésig keverjük.



2. A masszához adjuk a vaníliás cukrot, a joghurtot, az olajat, alaposan összedolgozzuk, és szép lassan, gyakran kevergetve hozzászitáljuk a lisztet. Sűrű, de még folyékony állagú tészta lesz az eredmény. Ha túl sűrűnek találjuk, tegyünk még bele 1-2 kanál joghurtot. Végül keverjük hozzá a sütőport is.
3. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a kimagozott cseresznye legnagyobb részét. (15-20 szemet hagyjunk meg, azt csak a tepsiben tesszük rá.)



4. Egy normál méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát, a tetejére nyomkodjuk a megmaradt gyümölcsöket, megszórjuk a durvára vágott dióval, és mehet is az előmelegített sütőbe.



Légkeveréses sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sül, de ha nem aranybarna a teteje, adhatunk neki még 5 percet.



Melegen is, hidegen is kínálhatjuk.




 
:
Fotó:
Borsmenta - honlap

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (34) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (211) borbar (16) borfesztivál (11) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (6) bortúra (8) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (113) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (78) Etyek (3) fesztival (19) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (9) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (15) kadarka (6) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (21) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) London (3) Mád (9) magnamatra (7) Mátra (15) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (5) pezsgő (21) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (3) recept (31) rozé (11) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (6) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (70) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (26) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)