Vissza
Főzünk

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával

2018.03.29. | Szabó Edit
Spanyolországban sok helyen kínálják ezt a tojásos fogást reggelire, de egy könnyű salátával ebédre is tökéletesen megfelel...

A fogás elkészítése igényel egy kis konyhai jártasságot, mert a tortillát megfordítani nem olyan könnyű, de érdemes rá vállalkozni, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 tojás
  • 3 nem túl puha, héjában főtt burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 vöröshagyma, tisztítva és félkarikára vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 1 paradicsom magozva, vékonyan szeletelve
  • 1 hegyes erőspaprika, vékonyan szeletelve
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
  1. A burgonyának még melegen lehúzzuk a héját, majd kihűtjük, mert úgy könnyebb egyenletes kockákra vágni.
  2. Egy nagyobb méretű vasserpenyőben vaj és olívaolaj felhevített keverékén pirosra sütjük a burgonyakockákat, majd kivesszük a serpenyőből, és lecsöpögtetjük.
  3. A hagymát megpirítjuk az előzőleg használt serpenyőben. Hozzáadjuk a kisült krumplit, és óvatosan elkeverjük.
  4. Felütjük a tojásokat, villával felverjük, megsózzuk, és a hagymás krumplira öntjük. A sütés elejénél négy irányból a közepe felé húzzuk a már megsült részeket, de ha már majdnem összeállt, nem mozgatjuk tovább, hagyjuk, hogy kitöltse a serpenyőt. Mikor megsült és megszilárdult, egy, a serpenyőre illő fedővel vagy tányérral letakarjuk és kiborítjuk a tortillát, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, ekkor már a sületlen oldalával lefelé. Így sütjük készre.
  5. A petrezselyemlevelet lecsipegetjük, majd összekeverjük a paradicsommal, a paprikával és az olívabogyóval. Fehérborecetből és olívaolajból dresszinget készítünk, és a salátára öntjük.
Tálalás: A tortillát megfelelő méretű tányérra csúsztatjuk, és a petrezselyemsalátával kínáljuk.
 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (33) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (207) borbar (16) borfesztivál (11) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (6) bortúra (8) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (113) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (76) Etyek (3) fesztival (19) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (7) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (13) kadarka (6) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (21) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) London (3) Mád (9) magnamatra (7) Mátra (14) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (6) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (4) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pecs (3) pezsgő (21) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (3) recept (31) rozé (11) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (6) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (70) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (26) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)