Vissza
Főzünk

Szamócaturmix

2019.06.06. | Klich Zsuzsa
A szamóca az egyik legszebb, legillatosabb gyümölcsünk, csodás a színe, tele van vitaminnal, méregtelenít, fiatalít, és ráadásul még fogyaszt is. Egy nagy pohár szamócaturmixszal jól indul a nap!


Ehhez a frissítő italhoz aztán tényleg nem kell nagy tudomány! Ha valaki vigyáz a vonalaira, készítheti méz nélkül, aki édesebben szereti, az viszont adagolja bátran! Ha sűrűbbre szeretnénk, tegyünk hozzá még több joghurtot, ha gyümölcsösebbre, akkor növeljük a szamóca és a narancs arányát. Készíthetjük tejjel, dobhatunk hozzá mentalevelet, citromfüvet, banánt, a lehetőségek száma végtelen. A lényeg az, hogy ez a percek alatt elkészíthető, isteni turmix most ne hiányozzon az asztalról, hiszen itt a szamócaszezon!



 
Hozzávalók:
  • 15 dkg szamóca
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl natúr joghurt


 
Elkészítés:

1. A szamócát megtisztítjuk, kettőbe-négybe vágjuk a szemeket.

2. Kifacsarjuk a narancs levét.

3. Az összes hozzávalót beleöntjük a turmixgépbe, és megnyomjuk a gombot.

4. Frissen szervírozzuk.
 


Ebből a mennyiségből nagyjából 3,5 dl lesz, éppen elég uzsonnára.
 
:
Fotó:
Klich Zsuzsa

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)