Vissza
Főzünk

Tejben sült csirkecomb

2017.06.08. | Szabó Edit
Frissítő, könnyű nyári étel, egy pohár fehérborral ünnepé varázsolja a legzordabb hétköznapokat is…
 

Olaszországban főként sertéshúst sütnek ilyen módon, Jamie Oliver egy egész csirkét dob a serpenyőbe, mi viszont Mautner Zsófia tanácsára csirkecombbal kísérleteztünk. Próbáljátok ki, érdemes!



Hozzávalók:
  • 4-4 alsó és felső csirkecomb
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors


Elkészítés:
  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon mindkét oldalukat megpirítjuk.
  2. A megpirult combokat bőrös felükkel lefelé egy mélyebb tepsibe tesszük, rádobjuk a zöldfűszereket, rászórjuk a reszelt citromhéjat, majd ráöntjük a tejet is.
      
      3. 200 fokos sütőben egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a húst a tejjel. Akkor kész, ha
          a csirke megpirult, és a tejes mártás besűrűsödött.



Burgonyapüré, párolt rizs vagy zöldsaláta illik hozzá.



 
Borajánlatunk: Gizella Pince: Furmint 2016
Fotó:
Borsmenta - honlap