Vissza
Iszunk

Érezd a Vibe-ot!

Érezd a Vibe-ot! című cikk borítóképe
2025. 06. 16. | Barossné Koós Andrea
Hangulatos estén mutatkoztak be a Vibe Budapest közönségének az innovatív italkultúra egyik legismertebb szereplője, a COYA koktéljai. A pult mögött Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender rázta a sékert…

Egy borongós péntek estén komótosan sétáltunk a Vibe Budapest felé, kissé rezignáltan, mintha az időjárás a hangulatunkra is negatívan hatott volna. Ám amint beléptünk az ajtón, a rosszkedvünket mintha elfújta volna a szél: ösztönösen éreztük, hogy különleges helyre kerültünk.

Rutinosan a bárpultnál telepedtünk le, hogy minél jobban láthassuk az italainkat készítő szorgos kezeket. Az este inspirálónak ígérkezett, hiszen a Vibe Budapest és a COYA együttműködésének eredményeként négy, Peru és Mexikó ízeit idéző signature koktél kóstolása volt a terv, és az italokat nem más keverte számunkra, mint a COYA két meghatározó arca: Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender.

A koktélok kedvelői számára Bácsi Sándor neve azért is csenghet ismerősen, mert egy kreatív és szívhez szóló videóval látogatói csúcsokat döntött a világjárvány idején. A filmben a kisfiának készít tápszert, látványos koktélkeverési technikákkal. Most is ezt teszi, de ezúttal felnőtteknek szóló italt készít, és közben mesél az alapanyagokról, valamint a COYA étteremlánc dubaji egységében betöltött menedzseri szerepéről. Mellette szigorú tekintettel, de annál nagyobb elhivatottsággal rázza a sékereket Grégoire Schnerb. Az italokhoz két meghatározó alkoholt választottak, az egyik a Mijenta tequila, a másik pedig a 1615 Pisco del Perú.

A koktélok készítése közben a Vibe dj-je és dobosa biztosította a zenei aláfestést, az asztalok között artisták és profi táncosok tűntek fel időről időre, igazi karneváli hangulatot idézve.

Margarita Amarilla

Az este nyitánya egy tökéletes Margarita Amarilla, ami a Mijenta Blanco tequilát ají amarillo paprikával kombinálja, ezzel egyszersmind kellemesen csípős és kirobbanóan gyümölcsös alapot teremtve. Mindez a passiógyümölcs édességével és a friss lime citrusos élénkségével izgalmasan élénkítő koktélt alkot, és a pohár szélére felvitt paprika tovább fokozza a csípős érzetet.

Paloma Peruana

Folytatásként Paloma Peruanát kapunk, ami a klasszikus Paloma koktél különösen egyedi értelmezése. Az érlelt Mijenta Reposado tequila mélyebb, karamelles jegyei gyönyörűen fonódnak össze a perui chicha morada fűszeres, enyhén földes karakterével. (A chicha morada alkoholmentes perui ital, ami lila kukoricából, gyümölcsökből és fűszerekből készül.) Mindez grépfrútszódával és citrusokkal megbolondítva kellemes, friss, igazi nyári itallá áll össze, amit bármikor szívesen fogyasztanánk a tikkasztó hőségben.

Refresco de Maracuya

A harmadik italunk egy üdítő, kellemesen bodzás karakterű koktél, amiben a maracujával infuzionált 1615 Macerado del Peru pisco tökéletesen ágyaz meg a száraz vermut fűszerességének. Ez az ital nem harsányságával, inkább mélységeivel nyűgözött le bennünket.

Café con Leche

Akárcsak egy négyfogásos vacsoránál, itt is desszerttel zártunk. A Café con Leche (tejeskávé) az este legkomplexebb itala: egyszerre testes és selymes, a kávé és a kakaó jegyeinek köszönhetően ismerős, de mégis meglepő. Az ital rafinált édességét a vörös vermut és a narancs fűszeressége teszi igazán teljessé. Nálunk vitathatatlanul ez volt az este sztárja.

Hazafelé arról beszélgettünk, hogy ezen a rendezvényen nem csupán italokat kóstoltunk, de Dél-Amerika varázslatos világából is ízelítőt kaptunk. A Vibe Budapest magasra tette a lécet, de könnyedén átsuhant fölötte. Szeretnénk egyszer visszatérni egy hosszú estére, amikor nemcsak az italokat, hanem az ételeket is megkóstoljuk, vacsora után pedig jöhet a táncos buli, felszabadultan, latinosan.

Fotó:
Barossné Koós Andrea

Eszünk
Be my Valentine című cikk borítóképe

Be my Valentine

2025. 02. 26. | Barossné Koós Andrea
Valentin-napra szinte minden vendéglátóhely különleges menüvel készül. Munkatársunk, Barossné Koós Andrea az idén a Cut & Barrelben foglalt asztalt, és nem bánta meg…
Iszunk
A sáppusztai szupererő című cikk borítóképe

A sáppusztai szupererő

2024. 06. 21. | Szabó Edit
Főzdetúra a Sáppusztai Pálinkafőzdében
Csodálatos természeti környezet, az ország legjobb pálinkái és hazánk egyik legnagyszerűbb lepárlómestere: ezt kapja csomagban, aki ellátogat a Miskolctól alig félórányi autóútra található Sáppusztai Pálinkafőzdébe…
Iszunk
Keverjünk borkoktélt! című cikk borítóképe

Keverjünk borkoktélt!

2023. 08. 05. | Szabó Edit
„Keverd és Kóstold!” címmel borkoktél-kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. Az italokat Schöck Norbert bartender alkotta meg, remek ízléssel. Íme a részletek…
Iszunk
Milyen ízű a női lélek? című cikk borítóképe

Milyen ízű a női lélek?

2022. 09. 19. | Szabó Edit és Szöllősi Edit
A legjobb magyar gyümölcsalapú ital díját, valamint a design kategória ezüstérmét is elhozta a World Liqueur Awardsról a Woman Spirit fantázianevű magyar likőr. Az italt Szöllősi Edit pálinkamesterrel kóstoltuk…
Iszunk
Rázva, keverve. Kávéval! című cikk borítóképe

Rázva, keverve. Kávéval!

2016. 12. 26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés koktélokkal – hajtott hát a kíváncsiság, hogy milyenek lehetnek.