Érezd a Vibe-ot!
Egy borongós péntek estén komótosan sétáltunk a Vibe Budapest felé, kissé rezignáltan, mintha az időjárás a hangulatunkra is negatívan hatott volna. Ám amint beléptünk az ajtón, a rosszkedvünket mintha elfújta volna a szél: ösztönösen éreztük, hogy különleges helyre kerültünk.
Rutinosan a bárpultnál telepedtünk le, hogy minél jobban láthassuk az italainkat készítő szorgos kezeket. Az este inspirálónak ígérkezett, hiszen a Vibe Budapest és a COYA együttműködésének eredményeként négy, Peru és Mexikó ízeit idéző signature koktél kóstolása volt a terv, és az italokat nem más keverte számunkra, mint a COYA két meghatározó arca: Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender.
A koktélok kedvelői számára Bácsi Sándor neve azért is csenghet ismerősen, mert egy kreatív és szívhez szóló videóval látogatói csúcsokat döntött a világjárvány idején. A filmben a kisfiának készít tápszert, látványos koktélkeverési technikákkal. Most is ezt teszi, de ezúttal felnőtteknek szóló italt készít, és közben mesél az alapanyagokról, valamint a COYA étteremlánc dubaji egységében betöltött menedzseri szerepéről. Mellette szigorú tekintettel, de annál nagyobb elhivatottsággal rázza a sékereket Grégoire Schnerb. Az italokhoz két meghatározó alkoholt választottak, az egyik a Mijenta tequila, a másik pedig a 1615 Pisco del Perú.
A koktélok készítése közben a Vibe dj-je és dobosa biztosította a zenei aláfestést, az asztalok között artisták és profi táncosok tűntek fel időről időre, igazi karneváli hangulatot idézve.
Az este nyitánya egy tökéletes Margarita Amarilla, ami a Mijenta Blanco tequilát ají amarillo paprikával kombinálja, ezzel egyszersmind kellemesen csípős és kirobbanóan gyümölcsös alapot teremtve. Mindez a passiógyümölcs édességével és a friss lime citrusos élénkségével izgalmasan élénkítő koktélt alkot, és a pohár szélére felvitt paprika tovább fokozza a csípős érzetet.
Folytatásként Paloma Peruanát kapunk, ami a klasszikus Paloma koktél különösen egyedi értelmezése. Az érlelt Mijenta Reposado tequila mélyebb, karamelles jegyei gyönyörűen fonódnak össze a perui chicha morada fűszeres, enyhén földes karakterével. (A chicha morada alkoholmentes perui ital, ami lila kukoricából, gyümölcsökből és fűszerekből készül.) Mindez grépfrútszódával és citrusokkal megbolondítva kellemes, friss, igazi nyári itallá áll össze, amit bármikor szívesen fogyasztanánk a tikkasztó hőségben.
A harmadik italunk egy üdítő, kellemesen bodzás karakterű koktél, amiben a maracujával infuzionált 1615 Macerado del Peru pisco tökéletesen ágyaz meg a száraz vermut fűszerességének. Ez az ital nem harsányságával, inkább mélységeivel nyűgözött le bennünket.
Café con Leche
Hazafelé arról beszélgettünk, hogy ezen a rendezvényen nem csupán italokat kóstoltunk, de Dél-Amerika varázslatos világából is ízelítőt kaptunk. A Vibe Budapest magasra tette a lécet, de könnyedén átsuhant fölötte. Szeretnénk egyszer visszatérni egy hosszú estére, amikor nemcsak az italokat, hanem az ételeket is megkóstoljuk, vacsora után pedig jöhet a táncos buli, felszabadultan, latinosan.