Vissza
Iszunk

Itt a szüret, áll a bál...

2017.08.30. | Szabó Hajnalka
Elkezdődött a szüret időszaka, és vele a borfesztiválszezon. Elő a naptárakat, megmutatjuk, hogy Budapesten és vidéken mikor lesznek olyan események, ahová szerintünk érdemes ellátogatni...
 

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál – szeptember 2–3. 

Budapest Bornegyedében 28. alkalommal mutatkoznak be a legjobb pezsgő- és borospincék. A borkedvelők helyszínre jutását Pincejárat segíti, a legjobb fellépőket a Bor udvaron, a Pezsgő téren és a Fröccs teraszon láthatják. Minden a borról szól ezen a hétvégén Budafokon. A helyi pincéken kívül az ország több borvidékéről és a határon túlról is érkeznek borászok, hogy pohár ne maradjon szárazon Dél-Budán. 


 
Egyéb tudnivalók: www.budafokiborfesztival.hu
 
 
Budapest Borfesztivál – szeptember 7–10. 

A Budavári Palotában, a fantasztikus fővárosi kilátást csodálva közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borából kóstolhatunk szeptember második hétvégéjén. A borkínálat mellett a kulináris és a zenei spektrum is említésre méltó, de izgalmas előadásokon is részt vehetünk. Az idei fesztivál vendégországa Chile, izgatottan várjuk, hogy minél jobban megismerhessük a dél-amerikai ország borait. 


 
Egyéb tudnivalók: www.aborfesztival.hu

Tokaji Ősz – szeptember 15–17.

A Tokaji borvidék 50 legjobb borászata és a környék legkiemelkedőbb éttermei várják a régió borainak rajongóit szeptember közepén. Igazán izgalmasnak ígérkeznek a településtematikus vezetett borkóstolók, de a Tokaji Borlovagrend Avatási Ceremónia, az esti sétálókóstoló és a Hegyaljai Gasztrokalandok is. Vasárnap pedig levezetésként elmehetünk egy izgalmas dűlőtúrára.

 
 
Egyéb tudnivalók: www.tokajiosz.hu

Szekszárdi Szüreti Napok – szeptember 14–17.

A Szekszárdi Szüreti Napok igazi hagyományőrző fesztivál, amit minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén rendeznek meg a Tolna megyei városban. Amellett, hogy a legjobb szekszárdi borok kerülnek a poharunkba, egy autentikus szüreti felvonulásnak is részesei lehetünk, ahol megismerhetjük a szürettel kapcsolatos eszközöket, hagyományokat, színpompás viseleteket, de számos egyéb program is lesz, kezdve a könnyűzenei koncertektől egészen a hagyományőrző vásárig. 


 
Egyéb tudnivalók: www.szekszardiszuretinapok.hu

Szegedi Bortér – szeptember 13–17.

Bár hagyományosan nem bortermelő vidék, mégis Szeged rendezi az ország egyik legnagyobb borfesztiválját minden évben. Az őszi bormustra idén is a Dóm téren várja a borbarátokat száznál több borásszal, gasztronómiai és kulturális programokkal. Ünnepeljük együtt az indián nyarat a napfény városában, egy pohár borral a kezünkben!Egyéb tudnivalók: www.borter.hu
 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal
facebook