Vissza
Iszunk

Kihagyhatatlan nőnapi borkóstoló

2018.03.02. | Szabó Hajnalka
Március 8-án a Sofitel Budapest Chain Bridge termeiben huszonnyolc népszerű borásznő kínálja a borait, és még a pálinkát is mesternők töltik a pohárba. Friss osztrigáról és franciás fogásokról a Sofitel csapata gondoskodik. Ez lesz a legjobb nőnapi program az idén…
 

Már nagyon várjuk a tavaszt! Talán az a legcsajosabb évszak: friss, üde, virágos, kedves, sokszínű. Március elején ráadásul a nőket is ünnepeljük. Az idei nőnaphoz pedig egy olyan esemény köthető, ami hozzánk is kapcsolódik – egészen pontosan Szabó Edithez, a Borsmenta főszerkesztőjéhez. Korábban már írtunk róla, hogy Edit tavaly nyáron a nyakába vette az országot, és meglátogatott 26 borásznőt – beszélgettek, borozgattak, és még a főztjüket is megkóstolta. Az elkészült interjúkat és a recepteket a Gyengébb? Nem! című könyvben olvashatjuk – akik megtették, bizonyíthatják, hogy nagyon érdekes, olvasmányos, hol szórakoztató, hol elgondolkodtató a könyv, és közelebb hozza hozzánk a borászokat nemcsak a boruk, de a történeteik, a receptjeik révén is.De hogy jön ide a nőnap? Úgy, hogy március 8-án kiürülnek a pincék, mert a kötet 26 főszereplője, illetve még további két borásznő Budapestre jön, hogy együtt kóstoltassák az érdeklődőkkel a legjobb boraikat, és meséljenek erről a gyönyörű szakmáról, amit elsőre talán nem a nőkkel azonosítanánk.Nemigen volt még ilyen esemény, ahol ennyi borászhölggyel találkozhattunk volna. Igazi tavaszi program lesz, üde borokkal, bájos mosolyokkal. Így mi nemcsak a tavaszt várjuk nagyon, hanem március 8-át is. És aki még mindig bizonytalankodna, annak álljon itt most egészen pontosan
 
8 ok, hogy miért tartson velünk:
 
  1. Mert ilyen még nem volt! A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várják a hölgyvendégeket is!
  2. A hazai pincészetek mellett kivonul a Bortársaság is. Komoróczki Anna olyan buborékos italokat kínál majd, amelyeket külföldön készítettek női kezek. Most már nem titok, hogy az egyik közülük egy Veuve Clicquot champagne lesz.
  3. A pálinkamesternők alma-, cseresznye-, kékszőlő- és törkölypálinkával érkeznek, tíz rangos főzde vonul fel, jobbnál jobb párlatokkal.
  4. A Paris Budapest étterem külön osztrigabárral készül, mert az illik a bubi mellé, de Stéphan Rémon konyhafőnök és csapata a vörösborok szerelmeseiről is gondoskodik: őket ízletes sonkák és francia sajtok várják. Nyugalom, ha valaki ennyi alkohol mellett vigyázni szeretne a vonalaira, lesz saláta is.
  5. Mert a borásznők többsége olyan borokkal érkezik, amelyeket itt kóstolhat először a közönség. Susann Hanauer limitált tételszámú fehér küvéje, a WASSMANN Karlotta, vagy Rácz Erika buborékosa, a SanzonHabzó 2017, vagy Bussay Dorottya 2017-es rajnaija például ezen a kóstolón debütál.
  6. Mert a helyszínen megvásárolható Szabó Edit Gyengébb? Nem! című könyve is, amelyben a jelenlévő borásznők többsége szerepel, így a vendégek azonnal dedikáltathatják a kötetet a szerzővel és a szereplőkkel.
  7. Mert a borok a Helia-D-nek köszönhetően nemcsak a pohárban, hanem az arcbőrön is megcsillannak majd.
  8. Mert lesz tombola is, őrületes nyereményekkel. A fődíjat egyelőre nem árulhatjuk el, de borkóstoló-meghívások és értékes borcsomagok is gazdára találnak.


 
Női lélek minden csepp borban!
 
Ezen az estén ők töltenek Önnek:
ÁRVAY ANGELIKA (Árvay Családi Pincészet), BABARCZI ZSUZSANNA (Babarczi Szőlőbirtok és Pince), BAI EDIT (Dereszla Pincészet), BÁRDOS SAROLTA (Tokaj Nobilis), BERECZ STÉPHANIE (Kikelet Pince), BODÓ JUDIT (Bott Pince), BUSSAY DOROTTYA (Bussay Pincészet), CSETVEI KRISZTINA (Csetvei Pince), DEBRECZENI MÓNIKA (Vylyan Pincészet), GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA (Gál Szőlőbirtok és Pincészet), GERE ANDREA (Gere Attila Pincészete), HANAUER SUSANN (Wassmann Pince),HEIMANN ÁGNES (Heimann Családi Birtok), HOMOKY DOROTTYA (Homoky Pincészet), JEKL FLÓRA (Jekl Pincészet), KOVÁCS ZITA (Kovács és Lánya Borászat), LAPOSA ZSÓFI (Laposa Birtok), LATORCZAI RÁCZ LILLA, LUKA ENIKŐ (Luka Pince), MAGYAR ANITA (Hangavári Pincészet), MATOLCSY SÁRA (Etyeki Kúria Borgazdaság), MOLNÁR JÚLIA DÓRA (Csendes Dűlő Szőlőbirtok), NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA (Nyakas Pincészet), OSVÁTH FRUZSINA (Royal Tokaji Borászat), RÁCZ ERIKA (Sanzon Tokaj), UJVÁRI VIVIEN (Ujvári), WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA (Tokaj Pendits), ZSIRAI KATA (Zsirai Pincészet)


A pálinkás asztal szereplői:
 
Borbáth Gabriella, Badics Kata, Volford Tímea, Schmidt Eszter, Szőllősi Edit és Ledő Mónika tölti a Cruxx, az 1 Csepp Pálinka, a Rézangyal Pálinka, a Trispirit Kézműves Pálinkaház, a Madarasi Pálinka, a Nobilis Pálinka, a Szóráth Pálinkafőzde, a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Gong Pálinkaház és a Fenegyerek Pálinka eszelősen jó párlatait.
 

 
Időpont: 2018. március 8., 17:00
Helyszín: Sofitel Budapest Chain Bridge 
Jegyek elővételben (2018. március 7-én éjfélig): 6990 Ft
Jegyek a helyszínen: 8500 Ft
Jegyvásárlás elővételben kedvezményesen: katt ide
A jegy ára tartalmazza a borok, valamint a Sofitel Budapest Chain Bridge konyháján készült borkorcsolyák kóstolását, továbbá a vizet.


 
Koccintsunk az életre!
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)