Vissza
Iszunk

Szakadjunk ki a valóságból!

2018.02.03. | Szabó Hajnalka
Egy varázslatos „erdőben” jártunk, és egy mesébe illő történetet is hallottunk hozzá. Mindezt Budapesten, az Aria Hotel tetején, a High Note Sky Barban. Aki nem hiszi, járjon utána…
 

A High Note Sky Bar koktéllapján minden italt három szóval jellemeznek. Van például #boszorkányfőzet #mágikusital #nincsellenszer, meg #tábortűz #füstös #kitartás, vagy éppen #tündérmese #unikornis #tojáslikőr. Ha Anger Borbálát, a bár menedzserét kellene három szóval jellemeznünk, a #kreatív #alázatos #szemtelenülfiatal jutna eszünkbe. Az ő meséje is olyan érdekes, mint maga a hely, amit vezet.



A fiatal lány tervei között nem szerepelt a vendéglátás, csak egy kis zsebpénzt szeretett volna keresni a suli mellett, ezért jelentkezett fagyis lánynak egy szórakozóhelyre. Az első napján azonban kevesen voltak az italpultban, így őt is beállították, hogy segítsen. Valószínűleg senki nem gondolta, hogy ez milyen fényes karrier kezdete. Ő sem. Jó bulinak tűnt, hiszen emberekkel dolgozott, pénzt keresett, ráadásul mentek a koncertek egész este. Mégis elindult benne valami, így három bártendertanfolyamot is elvégzett, de amint elkezdett dolgozni egy bárban, tudatosult benne, hogy mennyire nem tud semmit a szakmáról. Az esti nagy roham előtt folyamatosan a többiek mozdulatait figyelte, nézte, hogyan díszítenek, melyik eszközt hogyan használják, mert mint a kedvenc mesehőseink, ő is elhatározta, hogy nagyon jó akar lenni.



Célja elérése érdekében mindent megtett, és a kitartó munkának meg is lett az eredménye: bejutott abba a bárba, amiről álmodozott. Másfél év múlva azonban érezte, hogy nincs előrelépési lehetősége. Angliába készült, ahol munkával várták, már a repülőjegy is a zsebében volt, amikor bemutatták az Aria Hotelt és a High Note Sky Bart üzemeltető csoport vezetőjének. A vállalkozás épp bármenedzsert keresett, és Borbála személyében meg is találta azt az embert, aki felvirágoztathatja a tavaly márciusban megnyitott helyet. Hősünk tehát itthon maradt, és csodavilágot varázsolt az utóbb a TripAdvisoron a világ legjobb szállodájának választott hotel legfelső szintjén működő helyből. „Egy bár feladata az, hogy kiszakítson a valóságból” – mondja a fiatal lány, aki még mindig csak huszonkét éves. Akárcsak a meséknek, tesszük hozzá mi, cseppet sem véletlenül.



Már maga a helyszín is mesébe illő: a Bazilika órájától szinte karnyújtásnyira vagyunk, és télen, ha bent ülünk, és a nagy üvegtáblákon keresztül nézzük, ahogy kint nagy pelyhekben hull a hó, tényleg nehéz elhinni, hogy ez itt a belváros kellős közepe. Persze nyáron egy naplemente is hasonlóan varázslatos lehet innen…



És még szót sem ejtettünk az izgalmas koktélokról (misztikus 13 van belőlük), és ne lepődjünk meg, ha egyszerre szerepel bennük, mondjuk, füstös skót whisky és szarvasgombás vermut. Na jó, azért olyan „hétköznapi” összetevőkből is kevernek nekünk italt, mint a konyak, a csokoládé és a csili, szóval a földön járókat is örömmel látják! Az itallap is jó olvasmány, és ahogy már említettük, itt akár a hangulatunkhoz is választhatunk innivalót.



Ne feledkezzünk meg a bárfalatokról sem, amiket itt ráadásul magukhoz az italokhoz kreálnak. Ezt úgy kell elképzelni, hogy először a koktélok ízvilágát találják ki, majd a séf és a cukrász séf vakkóstolás után ételeket és desszerteket készít hozzájuk. Az ételek elnevezése is az erdőt idézi, van Lápok gyümölcse, Avar és kavicsok, Tás, Hajnali dér… Na és a dizájn is hasonló: moha, falevelek, kövirózsák emlékeztetnek a természetre. Látszik, hogy mindennek van egy sztorija, de nekünk is mindenről egy mese vagy egy elvarázsolt történet jut eszünkbe. Például ha megkóstoljuk Borbála koktélját, aminek már a leírása is misztikus: #feketebárány #feketeajkak #feketekirálynő. Nem áruljuk el, hogy mi van benne, tessék kitalálni!



A koncepció szezononként változik, az erdőmotívum után tavaszra-nyárra új látvány- és ízvilággal készülnek, és nincs kétségünk afelől, hogy az is elbűvölő lesz. Senkit ne riasszon, hogy egy nemzetközileg is menőnek számító hotel auláján kell keresztülmenni, hogy feljussunk a bárba, és mindenhol kristálycsillárok vannak – az árak a belvárosi koktélbárok szintjén mozognak. A hely pedig #izgalmas #misztikus #varázslatos.
 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

Badacsony (5) Balaton (18) bikaver (10) Bocuse d'Or (7) bor (157) borbar (13) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (7) borterasz (5) bortúra (5) borvacsora (4) borverseny (4) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (95) cava (6) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrászda (8) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (20) édes szamorodni (4) Eger (12) espresso embassy (3) étterem (64) fesztival (8) Franc&Franc (3) furmint (29) Gizella Pince (4) gyerekbarát (14) gyöngyözőbor (4) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (5) interjú (5) kadarka (4) karácsony (9) kave (33) kavezok (7) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (16) Közben esznek (8) London (3) Mád (8) magnamatra (7) Mátra (13) Michelin-csillag (6) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (3) Olaszország (4) olaszrizling (3) őstermelői piac (5) pálinka (3) pálinkaverseny (3) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (3) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pezsgő (17) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (7) Rácz Jenő (3) recept (21) rozé (8) sauvignon blanc (5) sommelier (4) sor (30) sós (10) Spanyolország (3) specialty kave (4) Super 12 (3) sütemény (13) süti (7) SVÉT (10) szakácsverseny (3) Szekszárd (12) Szent András Sörfőzde (5) szorakozas (3) tallya (3) Tarcal (3) tea (5) tenger gyümölcsei (3) tészta (3) tokaj (53) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (12) tokaji aszú (12) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (6) Villányi borvidék (13) vörösbor (7) zold veltelini (3)