Eszünk

Felfaltunk egy egész könyvet

2019.08.11. | Barossné Koós Andrea
Szereted a jó könyveket, a fenséges ételeket, és szeretnéd a kettőt egyszerre élvezni? Akkor a Budapest belvárosában található Könyvbár és étterem biztosan a te helyed…    
Vendégoldal

Séfet újít a Kreinbacher Birtok!

2019.08.06. | Borsmenta
Langer Gábor executive chef tizenkét éves tapasztalatát, valamint Brightonban és Dublinban megszerzett nemzetközi szemléletét hozta magával a somlói birtokra. Mostantól az ő főztjét kós…
Utazunk

Menj a víz alá – Egyiptomban!

2019.08.05. | Szabó Edit
Shagra rulez – avagy a búvárlét elviselhetetlen könnyűsége
Kávéházakról, műemlékekről, zegzugos utcákról ezúttal nem fogunk írni – effélét ugyanis az egyiptomi Shagrában hiába keresne az utazó. De az utazóban persze ilyen föl sem merül, pontosa…
Beszélgetünk

Egy életre szóló kaland ígérete

2019.08.03. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Horváth Gábor július elsején távozott a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnöki posztjáról. A népszerű szakácsot a váltás okairól és az új tervekről kérdeztük…  
Eszünk

Szabadság Bisztró – csupa jóság

2019.08.02. | Barossné Koós Andrea
Szabadság Bisztró néven nyílt újra Ady Endre egykori törzshelye Budapest belvárosában. A vendéglátás hagyományos értékeit kortárs szellemiséggel ötvözik a historikus falak között…
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Rosé Cuvée 2018

2019.07.31. | Szabó Edit
Vidám, könnyed, zamatos, gyümölcsös, egyszóval éppen az, amit szívesen iszunk egy tikkasztó, nyári napon.
Tesztelünk

Kősziklás Borászat: Hárslevelű 2018

2019.07.31. | Szabó Edit
A Neszmélyi borvidéken tevékenykedő borászat tartályban készült hárslevelűje tipikus nyári bor. Hal mellé vagy egy könnyű salátához, baráti beszélgetésekhez ajánljuk.
Utazunk

Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz

2019.07.31. | Szabó Edit
4. Nápoly és környéke – az Amalfi partszakasz
Van két tengerparti város – nevezzük őket Sorrentónak és Amalfinak –, egyik gyönyörűbb, mint a másik. Története is, legendája is van mindkettőnek. De a legfantasztikusabb a kettőt össze…
Eszünk

Amikor 600 vitorlás elindul

2019.07.30. | Barossné Koós Andrea
A Kékszalag rajtja lenyűgöző. Óriási élmény nézni a partról, ahogyan a hajók egyszerre kezdik szántani a Balaton vizét. Ennél már csak az izgalmasabb, ha valaki éppen rajta ül az egyike…
Főzünk

Cukkinis lecsó

2019.07.29. | Klich Zsuzsa
A lecsó szent és sérthetetlen. Olyan, mint a halászlé: egyszerűnek tűnik, aztán kiderül, hogy mégsem az, lelkesen főzzük és tökéletesítjük egy életen át. A cukkinis változat nem tekinth…
Beszélgetünk

A hulladékmentesség szexi

2019.07.27. | Szabó Edit
Beszélgetés Réti Adrienn-nel
Arcát sokan a Vígszínház színpadáról vagy különböző filmekből ismerik, de ma már azt is egyre többen tudják róla, hogy harcos és meglehetősen eredményes zöldaktivista. Réti Adrienn-nel…
Iszunk

Benne van a boogie!

2019.07.26. | Borsmenta
Tombol a pét-nat-őrület! Újabban egyre több hazai borász jelenti be, hogy elkészítette első pétillant naturel borát – a buborékkedvelők nem kis boldogságára. Nemrég a tállyai Szóló pinc…
Iszunk

Augusztusban Bor, mámor...Bénye!

2019.07.25. | Borsmenta
Augusztus 15-18. között ismét Bor, mámor… Bénye! A családias hangulatú fesztivált az idén tizenegyedszer rendezik meg a tokaj-hegyaljai faluban, Erdőbényén…  
Eszünk

Éjszaka a Nagybanin

2019.07.24. | Barossné Koós Andrea
Aki még nem járt a Nagybani Piacon, el sem tudja képzelni, milyen hihetetlen folyamatok mennek végbe addig, míg egy fürt banán az áruházak polcaira kerül. A Piac éjszakája program segít…
Tesztelünk

Gál Szőlőbirtok és Pincészet: Kékfrankos Rosé 2018

2019.07.23. | Szabó Edit
A szigetcsépi Gál család nyári borai évek óta ott vannak a sikerlisták élmezőnyében. Kékfrankos rozéjuk minden alkalomra tökéletes választás, egy vízparti piknik vagy egy kerti sütögeté…

címkék

badacsony (9) balaton (52) bikavér (13) bio (6) bocuse d'or (9) bor (247) borbár (21) borfesztivál (19) bori mami (5) borkorcsolya (18) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (13) bortúra (11) borvacsora (9) borverseny (10) bott pince (24) bottszerda (21) budapest (153) cava (7) CEWI (10) csirke (5) csokoládé (7) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (39) édes szamorodni (4) eger (24) étterem (102) etyek (8) etyeki kúria (6) fesztivál (23) franc&franc (4) furmint (43) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (8) heimann (4) húsvét (7) interjú (51) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (6) kéknyelű (5) koktél (8) kóstoló (52) kovács nimród winery (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (5) kunsági borvidék (4) london (7) mád (10) magnamátra (10) mátra (24) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (8) nyár (8) nyaralás (4) olaszország (9) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pécs (7) pezsgő (37) piac (13) pinot noir (7) portugália (5) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (78) rozé (21) saláta (4) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (7) sör (37) sós (38) spanyolország (5) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (17) süti (12) svét (11) szekszárd (17) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (8) tállya (4) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) tészta (4) tokaj (78) tokaj-hegyalja (33) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (6) verseny (9) villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7)