Főzünk
Túrós rétes chiamaggal
2024.03.26. | Szabó Edit
A túrós rétest mindenki imádja. Réteslapból pofonegyszerűen elkészíthető, és ha felturbózzuk egy kis chiamaggal, még a szervezetünkkel is jót teszünk. Itt a recept, érdemes kipróbálni…
Iszunk
Yealands-kóstoló a Veritasban
2024.03.25. | Vargha Márk
Vajon miért ilyen őrült sikeresek a Yealands nevű új-zélandi gigaborászat sauvignon blanc borai? Erre a kérdésre keresték a választ nemrég a Veritas Borkereskedés kóstolójának vendégei.…
Beszélgetünk
Nagy jövő áll a birtok előtt
2024.03.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett a…
Tesztelünk
Hoop Wines: PINK 2021
2024.03.22. | Szabó Edit
A gyöngyöspatai Hoop Wines kékfrankos pét-natja málnás, csipkebogyós csontszáraz frissítő. Üdvözlőitalnak vagy halak mellé ajánljuk…
Főzünk
Çılbır, vagyis török buggyantott tojás
2024.03.21. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 17. rész
A çılbır tulajdonképpen buggyantott tojás fűszeresjoghurt-ágyon, ízesített vajjal leöntve. Ezt kínálja nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 17. részében…
Vendégoldal
Évek bűvöletében
2024.03.19. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 13. rész
Pincemustra Bakó Ambrussal, spontán kóstolás otthon, borvacsora a szombathelyi Modamban – dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 13. részében szó lesz mindezekről, de néhány gondolat erejéig…
Tesztelünk
Kovács Nimród Borászat: Soul Syrah 2018
2024.03.18. | Szabó Edit
Kovács Nimród Soul Syrah bora maga a megtestesült kedvesség. Sima, selymes, gazdag, elegáns; nem véletlen, hogy a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Klub kóstolóján is az első he…
Utazunk
Kuba – Cayo Santa Maria
2024.03.16. | Gubán Ica és Miklós
Kubai kalandok 5. rész
Porcukor finomságú hófehér homok, türkizkék víz, csodálatos korallzátonyok… Kubai sorozatunk 5. részében a Gubán házaspár megérkezik Cayo Santa Maria szigetére…
Főzünk
Sárgarépagolyó – havuç topları
2024.03.14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 16. rész
Lehet a sárgarépából édességet készíteni? Miért ne! Ez a kókuszos sárgarépagolyó sokak kedvence. Íme Nagyillés János megbízható receptje…
Iszunk
Mesterkurzus Londonban, Caroline Gilbyvel
2024.03.13. | Vargha Márk
Az idei, immár a 6. londoni Furmint Februáron nagy érdeklődés kísérte Caroline Gilby tíztételes mesterkurzusát. A közönség soraiban Vargha Márk kollégánk is helyet foglalt. Íme a beszám…
Utazunk
Kuba – Santa Clara
2024.03.11. | Gubán Ica és Miklós
Kubai kalandok 4. rész
Kubai sorozatunk 4. részében a Gubán házaspár elhagyja Havannát, és Santa Clara felfedezésére indul. Nem csak a város, az oda vezető út is érdekes…
Tesztelünk
Homola Pincészet: Syrah 2019
2024.03.10. | Szabó Edit
A Homola Pincészet 2019-es syrah bora a Hajnóczy-dűlő egyik parcellájának terméséből készült. Szűretlen, derítetlen tétel, alacsony kénnel palackozták. A természetes borok kedvelőinek a…
Iszunk
Rekordok, trendek, terroir: jön a 13. Badacsony New Yorkban
2024.03.09. | Nádasi Eszter
Márciusban ismét Budapesten ismerkedhetünk a Badacsonyi borvidékkel, csaknem negyven kiállító tételei közül válogatva. De hogy dől el, hogy mi kerül a borászok kínálatába? A rendezvényt…
Utazunk
Kuba – Hemingway nyomában
2024.03.08. | Gubán Ica és Miklós
Kubai kalandok 3. rész
Kubai sorozatunk 3. részében a Gubán házaspár városnéző körútra indul, majd belevetik magukat az éjszakába, hogy megnézzék, hol támasztotta a pultot a nagy kalandor, az irodalmi Nobel-d…
Főzünk
Joghurtos zellersaláta / Yoğurtlu kereviz salatası
2024.03.07. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 15. rész
A nyers zeller jótékony hatásairól ódákat lehetne zengeni. Nagyillés János most egy erre épülő húsmentes receptet hoz a Török örömök sorozat 15. részében…