Tesztelünk

Németh János Pincészet: Kadarka 2017

2019.12.06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…    
Iszunk

Mitiszol? kilencedszer

2019.12.03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta…
Tesztelünk

Holdvölgy Pincészet: Intuition Zéta Szamorodni 2008

2019.12.02. | Szabó Edit
Egy pohárnyi csorduló napfény, benne a nyár minden illata és íze. Tökéletes desszertbor, desszert sem kell hozzá, önmagában is megállja a helyét egy ünnepi vacsora végén…  
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019.11.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Otto…
Vendégoldal

A világ egyik legjobb borszakértőjévé választották Herczeg Ágnest

2019.11.29. | Borsmenta
Herczeg Ágnes magyar borszakértő a nemzetközi The Future 50 díj elnyerésével a világ 31 legkiemelkedőbb új generációs borszakértőjének listájára került…  
Főzünk

Világbajnok mákos pite

2019.11.29. | Klich Zsuzsa
Bár kicsit furának tűnhet, hogy krumpli és zsír is kell hozzá, mégis ez a legnagyszerűbb mákos pite a világon. Nem fojtós, nem száraz, nem ázott – éppen olyan, amilyennek lennie kell! &…
Tesztelünk

Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017

2019.11.28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell…
Vendégoldal

Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!

2019.11.27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják……
Eszünk

A GoVolcanic és a gasztronómia

2019.11.26. | Szabó Edit
Az első adventi hétvégén, november 30-án és december 1-jén tartják a vulkanikus borok világtalálkozóját Budapesten. A több mint félszáz hazai és külföldi pincészet borai mellé izgalmas…
Tesztelünk

Dubicz Borászat és Szőlőbirtok: Mátrai Superior Olaszrizling Barrique 2017

2019.11.25. | Szabó Edit
Az egyik legszebb olaszrizling, amit valaha kóstoltunk. Selymes, mély és titokzatos, érdemes vele hosszabb időt eltölteni…
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez

2019.11.23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Új olasz séffel erősödik a Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo Torinóban született, több olasz luxushotel konyháján edződött, majd Londonban futott be komoly szakmai…
Iszunk

Jönnek a magyar ginek!

2019.11.21. | Barossné Koós Andrea
Opera Gin néven tavaly megnyílt az első hazai ginmanufaktúra, az Agárdi Pálinkfafőzde után a pálinkák fenegyereke, Pach Gábor is elkészítette a sajátját, sőt nemrég Gózon Péter bartende…
Vendégoldal

Szepsy István rangos nemzetközi elismerést kapott

2019.11.20. | Borsmenta
A borvilág egyik legrangosabb kitüntetésének tekinthető Walter Scheel éremmel díjazták Szepsy István tokaji borász munkásságát Németországban…  
Tesztelünk

Molnár és Fiai Pincészet: Olaszrizling 2018

2019.11.20. | Szabó Edit
Kellemes, kedves, barátságos bor. Nem az, amivel a fa alá ülünk egy nyári estén, hanem az, amit kinyitunk a sült csirke mellé…
Utazunk

Pincetúra Elzászban

2019.11.17. | Vargha Márk
Mintha Walt Disney mesevilágában járnánk, olyan ez a kelet-franciaországi tartomány. Elragadó kisvárosok, macskaköves utcák, na meg a híres elzászi fehérbor, amiért önmagában érdemes fe…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (55) balatonfüred csopaki borvidék (4) bikavér (16) bio (9) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (259) borász (5) borbár (22) borfesztivál (23) bori mami (5) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (7) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (36) bortúra (15) borvacsora (11) borverseny (10) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (166) cava (7) CEWI (11) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (45) édes szamorodni (5) eger (27) egészséges (4) étterem (110) etyek (8) etyeki kúria (7) fehérbor (12) fesztivál (26) franc&franc (4) frittmann (4) furmint (44) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (8) heimann (4) húsvét (7) interjú (60) kadarka (11) karácsony (13) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (7) kéknyelű (5) kenyér (4) koktél (9) kóstoló (53) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) london (8) mád (10) magnamátra (10) mátra (27) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (13) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (6) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (42) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (90) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (8) sör (38) sós (41) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (20) süti (13) svét (12) szakácsverseny (4) szekszárd (20) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (8) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (4) tokaj (83) tokaj-hegyalja (38) tokaji aszú (18) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (30) vörösbor (9) vylyan (8) zenit (4)