Találatok száma: 2572
Iszunk

Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó
2025. 08. 12. | Szabó Edit
Nem kell más, csak egy meghitt este egy nyári kertben, és három borász, aki érti a dolgát. Balassa István, Kiss Gábor és Figula Mihály a balatonfüredi Figula Borkertben találkozott leghűségesebb rajongóival egy augusztusi estén…
Iszunk

Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában!
2025. 08. 05. | Szabó Edit
A mádi Lenkey Pincészet legelső, 1999-es aszúbora húszból húsz pontot kapott a világ legismertebb borkritikusa, Jancis Robinson lapjában. „Könnyek szöktek a szemembe” – írta értékelésében a szakértő, Tamlyn Currin…
Utazunk

Gyertek Erdőbényére!
2025. 08. 04. | Szabó Edit
Az idei Bor, mámor… Bénye fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu főszerkesztője, Szabó Edit a SanzonTokaj programjainak szervezésében és lebonyolításában vesz részt. Íme a részletek…
Tesztelünk

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023
2025. 08. 01. | Szabó Edit
Aszúbort purcsinból? Miért ne, ha ezzel is a hagyományokat követjük! A Basilicus Szőlőbirtok tokaj-hegyaljai különlegességét literenként 188,9 grammnyi cukor édesíti. Igazi ünnepi bor, ritka, emlékezetes alkalmakra…
Főzünk

Savós kenyér házilag
2025. 08. 01. | Klich Zsuzsa
A házilag készített joghurt melléktermékeként visszamaradt savó felhasználásával mennyei kenyeret süthetünk. Íme a recept…
Főzünk

Görögdinnyehéj-dzsem – karpuz kabuğu reçeli
2025. 07. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 78. rész
Dzsemnek hívjuk ugyan, de a végtermék valójában inkább kompót: ízletes szirupban úszó megfőtt dinnyehéj. Finom és takarékos csemege a maradékmentés jegyében. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 78. részében…
Iszunk

Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán
2025. 07. 30. | Vargha Márk
Ismét izgalmas borfesztiválnak adott otthont a gyöngyöspatai Hétsoros Pincefalu. Az eszményi kóstolóhelyszínen ezúttal kékfrankosok, kadarkák és régi magyar szőlőfajták borai kerültek a poharakba. A rendezvényen Vargha Márk járt…
Vendégoldal

Adásszünet előtt
2025. 07. 29. | Zsirai Kata
Katanapló 20. rész
Verjus-készítés, Zsendülés, fotózás és vendégházi esték… Íme Zsirai Kata élménybeszámolója az eltelt két hétről, a Katanapló 20. részében. Kattintsatok, olvassátok!
Iszunk

Bor, mámor – SanzonTokaj 2025
2025. 07. 28. | Borsmenta
Ha nyár, akkor Bor, mámor… Bénye! Az idei fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu szokás szerint a SanzonTokaj kertjében ver tanyát, ahol Kerekes Vica lesz a sztárvendég. Íme a programok…
Tesztelünk

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022
2025. 07. 27. | Szabó Edit
A régi iratok szerint a filoxéravész előtt a purcsin volt Tokaj-Hegyalja legfontosabb kék szőlője. A fajtába Kanczler András lehelt újra életet, a bor a tarcali Mestervölgy-dűlőben eltelepített 1200 tőke gyümölcséből készült…
Iszunk

Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon
2025. 07. 25. | Borostyán-Kovács Tamara
Új vendégfogadó térrel gazdagodott az ApróKertek pázmándi présháza. A számukra mérföldkőnek is tekinthető alkalmat közös zenés borozással ünnepelték a tulajdonosok. A rendezvényről a pázmándi Boroslány, Borostyán-Kovács Tamara mesél…
Főzünk

Hamis trüffel – çikolatalı șekersiz truffle
2025. 07. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 77. rész
A hamis trüffel valójában csicseriborsóból készült cukormentes édesség, étcsokis bevonattal. Nagyillés János egy török gasztrobloggertől tanulta a receptet, és most megosztja velünk a Török örömök 77. részében…
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023
2025. 07. 23. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Sárfehér bora olyan ismeretlen világba viszi a kóstolóját, ahol minden csupa só és fűszer. Egy régi magyar szőlőfajta erjesztett levével ismerkedni mindenképpen izgalmas, hát még ha a Somló is hozzáadja a maga sajátos termőhelyi értékeit…
Főzünk
Itt a görögdinnyeszezon!
2025. 07. 22. | Szabó Edit
Afrika déli részéről származik, a tökfélék családjába tartozik, nagyjából 92%-a víz, és mindenki imádja. Igen, ez a görögdinnye, ami nemcsak finom, hanem egészséges is...
Tesztelünk

Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023
2025. 07. 21. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2023-as Tihanyi Kék bora a bohém elegancia mintapéldája. Játékos, de mégis komoly, bohém, mégis fegyelmezett. Elbűvölő aromák, tökéletes arányok jellemzik, egyszerűen ellenállhatatlan. Nem véletlenül lett a Borsmenta tesztjén a legjobb száraz vörösbor…