Találatok száma: 2572
Iszunk
Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó című cikk borítóképe

Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó

2025. 08. 12. | Szabó Edit
Nem kell más, csak egy meghitt este egy nyári kertben, és három borász, aki érti a dolgát. Balassa István, Kiss Gábor és Figula Mihály a balatonfüredi Figula Borkertben találkozott leghűségesebb rajongóival egy augusztusi estén…
Iszunk
Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában! című cikk borítóképe

Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában!

2025. 08. 05. | Szabó Edit
A mádi Lenkey Pincészet legelső, 1999-es aszúbora húszból húsz pontot kapott a világ legismertebb borkritikusa, Jancis Robinson lapjában. „Könnyek szöktek a szemembe” – írta értékelésében a szakértő, Tamlyn Currin…
Utazunk
Gyertek Erdőbényére! című cikk borítóképe

Gyertek Erdőbényére!

2025. 08. 04. | Szabó Edit
Az idei Bor, mámor… Bénye fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu főszerkesztője, Szabó Edit a SanzonTokaj programjainak szervezésében és lebonyolításában vesz részt. Íme a részletek…
Tesztelünk
Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023 című cikk borítóképe

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 1608… 2023

2025. 08. 01. | Szabó Edit
Aszúbort purcsinból? Miért ne, ha ezzel is a hagyományokat követjük! A Basilicus Szőlőbirtok tokaj-hegyaljai különlegességét literenként 188,9 grammnyi cukor édesíti. Igazi ünnepi bor, ritka, emlékezetes alkalmakra…
Főzünk
Savós kenyér házilag című cikk borítóképe

Savós kenyér házilag

2025. 08. 01. | Klich Zsuzsa
A házilag készített joghurt melléktermékeként visszamaradt savó felhasználásával mennyei kenyeret süthetünk. Íme a recept…
Főzünk
Görögdinnyehéj-dzsem – karpuz kabuğu reçeli című cikk borítóképe

Görögdinnyehéj-dzsem – karpuz kabuğu reçeli

2025. 07. 31. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 78. rész
Dzsemnek hívjuk ugyan, de a végtermék valójában inkább kompót: ízletes szirupban úszó megfőtt dinnyehéj. Finom és takarékos csemege a maradékmentés jegyében. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 78. részében…
Iszunk
Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán című cikk borítóképe

Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán

2025. 07. 30. | Vargha Márk
Ismét izgalmas borfesztiválnak adott otthont a gyöngyöspatai Hétsoros Pincefalu. Az eszményi kóstolóhelyszínen ezúttal kékfrankosok, kadarkák és régi magyar szőlőfajták borai kerültek a poharakba. A rendezvényen Vargha Márk járt…
Vendégoldal
Adásszünet előtt című cikk borítóképe

Adásszünet előtt

2025. 07. 29. | Zsirai Kata
Katanapló 20. rész
Verjus-készítés, Zsendülés, fotózás és vendégházi esték… Íme Zsirai Kata élménybeszámolója az eltelt két hétről, a Katanapló 20. részében. Kattintsatok, olvassátok!
Iszunk
Bor, mámor – SanzonTokaj 2025 című cikk borítóképe

Bor, mámor – SanzonTokaj 2025

2025. 07. 28. | Borsmenta
Ha nyár, akkor Bor, mámor… Bénye! Az idei fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu szokás szerint a SanzonTokaj kertjében ver tanyát, ahol Kerekes Vica lesz a sztárvendég. Íme a programok…
Tesztelünk
Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022 című cikk borítóképe

Basilicus Szőlőbirtok: Purcsin 2022

2025. 07. 27. | Szabó Edit
A régi iratok szerint a filoxéravész előtt a purcsin volt Tokaj-Hegyalja legfontosabb kék szőlője. A fajtába Kanczler András lehelt újra életet, a bor a tarcali Mestervölgy-dűlőben eltelepített 1200 tőke gyümölcséből készült…
Iszunk
Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon című cikk borítóképe

Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon

2025. 07. 25. | Borostyán-Kovács Tamara
Új vendégfogadó térrel gazdagodott az ApróKertek pázmándi présháza. A számukra mérföldkőnek is tekinthető alkalmat közös zenés borozással ünnepelték a tulajdonosok. A rendezvényről a pázmándi Boroslány, Borostyán-Kovács Tamara mesél…
Főzünk
Hamis trüffel – çikolatalı șekersiz truffle  című cikk borítóképe

Hamis trüffel – çikolatalı șekersiz truffle

2025. 07. 24. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 77. rész
A hamis trüffel valójában csicseriborsóból készült cukormentes édesség, étcsokis bevonattal. Nagyillés János egy török gasztrobloggertől tanulta a receptet, és most megosztja velünk a Török örömök 77. részében…
Tesztelünk
Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023 című cikk borítóképe

Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023

2025. 07. 23. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Sárfehér bora olyan ismeretlen világba viszi a kóstolóját, ahol minden csupa só és fűszer. Egy régi magyar szőlőfajta erjesztett levével ismerkedni mindenképpen izgalmas, hát még ha a Somló is hozzáadja a maga sajátos termőhelyi értékeit…
Főzünk
Itt a görögdinnyeszezon! című cikk borítóképe

Itt a görögdinnyeszezon!

2025. 07. 22. | Szabó Edit
Afrika déli részéről származik, a tökfélék családjába tartozik, nagyjából 92%-a víz, és mindenki imádja. Igen, ez a görögdinnye, ami nemcsak finom, hanem egészséges is...
Tesztelünk
Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023 című cikk borítóképe

Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023

2025. 07. 21. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2023-as Tihanyi Kék bora a bohém elegancia mintapéldája. Játékos, de mégis komoly, bohém, mégis fegyelmezett. Elbűvölő aromák, tökéletes arányok jellemzik, egyszerűen ellenállhatatlan. Nem véletlenül lett a Borsmenta tesztjén a legjobb száraz vörösbor…