Tesztelünk
IKON Borászat: Shiraz 2021
2024.03.03. | Szabó Edit
Az IKON Borászat Shiraz bora mély fűszerességgel csábít. Étcsokoládés édességek mellé ajánljuk…
Utazunk
Egy este Pálffyéknál
2024.02.13. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 4.
Aki a Káli-medencében bortúrázik, annak a köveskáli Pálffy Pince kötelező program. Boraik a Borsmenta tesztjein rendszeresen az élmezőnyben szerepelnek, de mégiscsak más, ha személyesen…
Utazunk
Borvacsora Trombitás Tamással
2024.01.27. | Szabó Edit
Bortúra a Káli-medencében 1.
Trombitás Tamás Munkácsy-díjas képzőművész az egyik legjobb hazai vendéglős. Köveskáli étterme, a MI A KŐ színvonalas ételeket és jó borokat kínál. Ide vezetett a Borsmenta Kóstolóklub…
Iszunk
Két balatoni bor kapta a Magyar Bor Nagydíjat!
2024.01.07. | Szabó Edit
A Magyar Borszakírók Köre 2023-ban is megalkotta a legjobbnak ítélt fehér- és vörösborok „Super 12” listáját. A Magyar Bor Nagydíjra ezúttal két balatoni bort találtak érdemesnek a szak…
Utazunk
Nyári íz-lelő
2023.12.08. | Vargha Márk
Három nyári hónap, három ajánlott hely, ahová jó visszatérni. Vargha Márk a balatonfüredi Vasüzletet, a háromszéki Stone Pubot és az olaszországi Conte Vistario borászatot ajánlja az ol…
Tesztelünk
Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020
2023.11.16. | Szabó Edit
Palkó Zsolt 2020-as hárslevelűje a termőhelyről szól. A badacsonyi borok szerelmeseinek ajánljuk…
Iszunk
Ismeretlen ismerős: a Border Birtok
2023.10.24. | Vargha Márk
Mindig szeretünk újdonságokat felfedezni, olyan pincékben kóstolni, ahol még nem fordultunk meg korábban. Vargha Márk a balatoncsicsói Border Birtokon járt, ahol Dér Gábor boraival kötö…
Vendégoldal
Olívaszüret a Szent György-hegyen!
2023.10.18. | Borsmenta
Október 21-én és 22-én olívaszüret lesz a Taberna Infinito csodálatos, mediterrán kertjében. Az élménynek bárki részese lehet, aki szeretné a hétvégét a szabadban, jó emberek, finom fal…
Eszünk
Helló, Balatonszemes!
2023.08.07. | Németh Judit
Folytatjuk kalandozásunkat a Balaton déli partján. A balatonszemesi Kistücsök étterem Séfszobájának meglátogatása kötelező program a gourmet vendégek számára. Hogy miért? Németh Judit e…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Tarányi Rajnai Rizling 2020
2023.07.12. | Nádasi Eszter
A Gilvesy Pincészet Tarányi Rajnai Rizlingje dobogós helyen végzett a Borsmenta szakmai tesztjén és a Borsmenta Borklubban is: az előbbin a legjobb száraz tétel címet nyerte el, az utób…
Eszünk
Helló, Siófok!
2023.06.19. | Németh Judit
Megtaláltuk a Balaton déli partjának egyik legromantikusabb helyszínét. Az Egy Csipet Nádas az, Siófok természetvédelmi területén. Jó konyha, barátságos vendéglátás, madárfütty, boldogs…
Tesztelünk
Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling 2020
2023.05.22. | Szabó Edit
A Pálffy Pince rajnai rizlingje tiszta, jóivású fehérbor. Helye van a vacsoraasztalon, de utána is kiülhetünk vele a teraszra vagy a kertbe, jól fog esni…
Tesztelünk
Sabar Borház: Rajnai Rizling Hercegföld 2022
2023.05.17. | Szabó Edit
A Sabar Borház Hercegföld rajnai rizlingje friss, fiatalos és kirobbanóan gyümölcsös. A balatoni sült halak tökéletes kísérője…
Iszunk
Helló, Balatonföldvár! Helló, Kékajtó!
2023.05.16. | Németh Judit
A Balaton déli partját bemutató minisorozatunk második részéből kiderül, hogy mit rejt a kék ajtó, és hogy a borászkodás lehet „gyerekjáték”…
Tesztelünk
Pálffy Szőlőbirtok és Pince: Rajnai Rizling Pétillant Naturel 2021
2023.05.12. | Szabó Edit
Zöldalmás frissesség, energia, lendület. A Pálffy Pince rajnai rizling őspezsgője maga a természetesség, jól fog esni a forró nyári napokon…