Beszélgetünk

A holnapban hiszek

2017.12.16. | Szabó Edit
A veszprémi Chianti indulásakor jegyeztük meg a nevét, de négy sikeres év után Nagy Krisztián mégis levette a szakácskabátot. Nemrég hallottuk, hogy a csopaki Víg Molnár Csárda egyre iz…
Eszünk

Minden ízében Balaton

2017.12.06. | Szabó Hajnalka
Fázósan húzzuk össze magunkon a télikabátot, miközben a kilencedik kerületi Paletta bisztróba sietünk – aztán meg órákon keresztül csak a napfényen, a Balatonon meg a szabadságon jár az…
Tesztelünk

Szent Donát Birtok: Slikker 2015

2017.12.04. | Szabó Edit
Harmonikus fehérbor, amely különleges illatával, intenzív gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódítja meg fogyasztóját…  
Iszunk

Az 5 legkedvesebb balatoni borterasz

2017.07.23. | Szabó Edit
Tombol a kánikula, aki teheti, ilyenkor vízpartra igyekszik, és a felüdülés helyszínéül sokan választják a magyar tengert. Íme a mi öt legkedvesebb balatoni borteraszunk, amelyek meglát…
Eszünk

A Sparhelt melege

2017.07.21. | Szabó Hajnalka
A két és fél éve nyílt Sparhelt bisztró stabilan az egyik legjobb konyhát viszi a Balaton északi partján. Az ízekért és a hangulatért nemcsak a Tagore sétánytól érdemes felsétálni Balat…
Eszünk

Épp vitorlázunk, egy pulled ponty rendel!

2017.07.07. | Szabó Edit
Bezerics Dániel már megint nagy fába vágta a fejszéjét, de nincs ebben semmi meglepő. A Paletta és a kecskeburger után most itt a pulled ponty, a Pavilon és az E-delivery…  
Utazunk

Paloznak két keréken

2017.06.11. | Szabó Edit
Káprázatos balatoni panoráma, színes plédek, kényelmes nyugágyak, a zsályabokor mellett kék szélforgót pörget a szél. A Homola Borterasz kétségkívül a Balaton-part egyik legvendégmarasz…
Beszélgetünk

GasztroBalaton

2017.05.06. | Szabó Edit
Beszélgetés Szauer Judittal
Megjelent a legfrissebb Balatoni Gasztrotérkép, a magyar tenger legjobb helyeinek gyereklepedőnyi bedekkere. Az idei kiadványról az ötletgazdát, Szauer Juditot kérdeztük…  
Tesztelünk

Légli Pincészet: Rosé 2015

2016.09.01. | Szabó Edit
Üde, gyümölcsös balatoni rozé a mindennapokra.  
Tesztelünk

Káli Kövek Borászat: Szentantalfa Rajnai Rizling 2014

2016.08.04. | Szabó Edit
Zamatos rajnai rizling a Balaton északi partjáról elsősorban azoknak, akik jó barátságban vannak a savakkal, és szívesen isznak egy pohár fehérbort meleg nyári estéken a kertben vagy a…
Beszélgetünk

Italok közé születtem

2016.07.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Pampetrics Milánnal „Nem szőlősgazda gyermeke vagyok, de a kötődésem legalább ennyire erős. A szüleim több mint harminc éve italkereskedéssel foglalkoznak. Hat éve nyitottu…
Beszélgetünk

Laposáék

2016.07.19. | Szabó Edit
Beszélgetés két szólamban „Bence már gyerekként is rendkívül céltudatos volt, Zsófi lányunk pedig különleges teremtés, félelmetes képességei vannak” – meséli az apa. „Sokáig arról ábrán…
Utazunk

Csupakő

2016.07.16. | Szabó Edit
Gasztrofalu-Köveskál Jó megcsodálni a tengerszemeket a Fekete-hegyen, próbára tenni a bátorságunkat az Ingókövön, jó ellátogatni titkos és kevésbé titkos majorságokba, de szép időben a…
Iszunk

Néha megnevettetem a Jóistent

2016.07.14. | Szabó Edit
  „Néha megnevettetem a Jóistent azzal, hogy elmondom neki a terveimet. Aztán majd ő megmutatja, mi lesz valójában…” Molnár Júlia Dóra, a Csendes Dűlő Szőlőbirtok ifjú tulajdonosa…
Utazunk

Keszthely klassz hely

2016.07.12. | Szabó Edit
A környék változatos, de a város maga sem szűkölködik érdekes helyekben, izgalmas eseményekben, és akkor sem kell megijedni, ha megéhezünk-megszomjazunk.