Vendégoldal

Csak nem lesz csend

2017.12.13. | Bodó Judit
Bottszerda 23. rész
Volt Gyengébb? Nem! könyvbemutató Keresztúrban. Sokan eljöttek a mi kis falunkból. Amúgy advent van, kész a kisfaludi betlehem, Vilike néha megeszi Szűz Máriát, de egyelőre békések a vá…
Iszunk

Boldog születésnapot, Pajzos!

2017.12.05. | Németh-Hehl Szilvia
1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a…
Vendégoldal

A kis herceg után szabadon

2017.11.29. | Bodó Judit
Bottszerda 22. rész
Megvolt a Gyengébb? Nem! könyvbemutatója Budapesten. Szombaton lesz itt is, Keresztúrban, nem elfelejteni! Részt vettünk a Mitiszol? fesztiválon, aztán Balla Enikővel csaptunk egy görbe…
Vendégoldal

Hellowin(e)/Helló, Mindenszentek

2017.11.15. | Bodó Judit
Bottszerda 21. rész
Emlékezés, gyertyagyújtás, család. Na meg az aszú. Ebből áll az élet mostanában. A taposó gumicsizma talpa ragad a folyékony aranytól. A szőlő pihen, de engem nem hagynak. Nem is gondol…
Vendégoldal

Ködös hétköznapok

2017.11.01. | Bodó Judit
Bottszerda 20.
Szüret vége. Végre! Mindenki fáradt. A borok a pincében, az aszúval még lesz dolgunk. Egy napra Jadvigának öltöztem – legalábbis hajilag –, és ezt értékelte a budapesti közönség. Amúgy…
Vendégoldal

Köszi, jól vagyunk?

2017.10.18. | Bodó Judit
Bottszerda 19.
Gyorsjelentés a Mindszent Havi Mulatságról, az aszúszemekről, és arról, hogy Vili szerint mi fontos az életben. Ma este Závada Pállal beszélgetek Budapesten. Ne kérdezzétek, hogy izgulo…
Tesztelünk

Bott Pince: Bott-rytis 2011

2017.10.12. | Szabó Edit
Egy korty mézes mazsola, sima, mint a selyem. Igazi boldogságbor…  
Vendégoldal

Nyugalomra semmi ok…

2017.09.20. | Bodó Judit
Bottszerda 17.
Tombol az ősz, indul a szüret, tetőfokára hág az idegbaj: szedjük, ne szedjük, erjed, nem erjed. Még szerencse, hogy van néhány rendezvény, amikor meg lehet nyugodni. Budapesten Oláh Kr…
Utazunk

Jön a Tokaji Ősz!

2017.09.07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készüln…
Vendégoldal

Boldogkisfaludra beköszöntött az ősz

2017.09.06. | Bodó Judit
Bottszerda 16.
Stockholmban reggelenként szokatlan dugóba kerülhet az ember, de a borhoz értenek. Itthon végre elkezdődött az iskola, és lassan indul a szüret. Nagy a készülődés, két hét múlva Tokaji…
Utazunk

A cumifa és a vízibolhák

2017.09.01. | Varga Anita
6 nap, 4 kerék, 3 gyerek, 1 anyuka
A nyíregyházi állatkertben állatok is vannak, de bennünket most csak a cumifa érdekel. Aztán meg a tiszaszőlősi termálmedence, ahol még koktélozni is lehet. Raul, Rafi, Lexi és Anita ny…
Tesztelünk

Bardon Borászat: Édes szamorodni 2013

2017.08.29. | Szabó Edit
A modern édes szamorodnik egyik szép példája, édes és vibráló, mézes és csábító. Jól behűtve desszert helyett is tökéletes…  
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Édes Szamorodni 2013

2017.07.19. | Szabó Edit
Krémes, bájos, édes és gyümölcsös. Desszert mellé, vagy akár desszert helyett is ajánljuk…  
Tesztelünk

Sanzon Tokaj: Blanc 2015

2017.07.05. | Szabó Edit
Két dűlő, két világ, két tartály, egy bor. Élettel teli, lüktető, lendületes furmint egy fiatal, energikus pincészettől. Langyos nyári estéken imádni fogjuk…  
Vendégoldal

Válogatáson innen, palackozáson túl…

2017.06.14. | Bodó Judit
Most arról, hogy virágzik a szőlő, palackban a borok többsége, de a feleségek néha nehezen viselik, ha a kis piros traktor is családtag. Amúgy szép az élet, csak néha nem…