Iszunk

Egy csipetnyi Ausztria Buda szívében

2017.06.23. | Szabó Hajnalka
„A tökéletes nap egy jó kávéval indul és egy pohár borral ér véget” – gondolhatták a KisBécs tulajdonosai, és álmodtak hozzá egy helyet...  
Iszunk

Nézzünk a dolgok mögé!

2017.05.05. | Burai László
Természetes folyamat, ha valami divatossá lesz, sokan kezdik követni a sikeresség reményében, a teljes filozófiát nem ismerve, csak kiragadott kifejezéseket zászlóra tűzve. Ilyenkor biz…
Iszunk

Kávémajális

2017.04.25. | Burai László
Hihetetlen tempóban fejlődik itthon az újhullámos kávékultúra, ennek egyik eredményeként júniusban kávés világbajnokságot rendezhet Budapest. Az, hogy ki képviseli majd Magyarországot a…
Iszunk

A költészet napján nyílik a Magvető Café!

2017.04.10. | Raab Zsuzsanna
Könyvesbolt, rendezvénytér, kávézó – ez mind együtt a Magvető Café. A Nyáry Krisztián által megálmodott író-olvasó találkozóhely kellemes kávézások és tartalmas beszélgetések színtere l…
Iszunk

Hogy kerül krumpli a kávémba?

2017.03.24. | Burai László
Szerencsére sehogy. Viszont burundi és ruandai kávék esetén sajnos találkozhatunk ezzel a bosszantó hibával, ami tönkreteheti az italunkat.  
Iszunk

Megfejteni Panamát

2017.03.17. | Burai László
Szőllősi Lívia, az Espresso Embassy oktató-baristája pár hete széles vigyorral újságolta nekem a kávézóban, hogy hamarosan Panamába utazik. Miután hazajött, megkerestem, hogy kifaggassa…
Iszunk

Egyre többen

2017.03.10. | Burai László
Tavaly négy részben mutattuk be a budapesti újhullámos kávézókat – magunk is meglepődtünk, hogy mostanra annyi újdonság van, amivel az ötödik rész is indokolttá vált.  
Iszunk

Miért éppen Panama?

2017.02.24. | Burai László
Jóval kisebb mérete miatt természetes, hogy kisebb jelentőséggel bír – gondolhatnánk a közép-amerikai államról. Erre azonban alaposan rácáfol az ország, szinte minden kávérajongó izgalo…
Iszunk

Helló, kávévilág, itt Budapest!

2017.01.27. | Burai László
Széll Tamás fantasztikus sikere után talán még nagyobb figyelmet kaphat majd a világ legjelentősebb kávés rendezvénye. A Budapesten megrendezésre kerülő World of Coffee 2017 keretében t…
Iszunk

Emlékképek

2017.01.06. | Burai László
Ahogy öregszem, egyre inkább azt látom, hogy rohan az idő. Szinte még csak tegnap indult a Borsmenta, ma meg már az első születésnap is szóba került. Épp itt az ideje, hogy végiggondolj…
Utazunk

Kávézzunk Berlinben!

2017.01.05. | Bőti László
A német főváros mostanában trendi célpont. Csak felpattanunk egy megfizethető árú, fapados járatra, és máris róhatjuk a berlini utcákat egy pohár jó sör vagy egy csésze remek kávé után…
Iszunk

Ajándék Kongóból

2016.12.30. | Burai László
Karácsony estéjén állok a konyhában, és egy frissen bontott csomag kávét szagolgatok. Kongóból. Ki gondolta volna, hogy ott is van kávé... A pár éve létrehozott kezdeményezés eredmények…
Iszunk

Rázva, keverve. Kávéval!

2016.12.26. | Burai László
Vannak olyan alapvetések a gasztronómiában, amiről tudjuk, hogy nem működnek igazán. Az alkohol és a kávé kapcsolata sem egyértelműen sikersztori, mégis egyre többen foglalkoznak kávés…
Iszunk

Nyolc érdekesség a Costa Rica-i kávékról

2016.12.09. | Burai László
Korábban Costa Rica elsősorban a mennyiségi kávétermelésről volt híres, de az elmúlt években egyre inkább elköteleződik a fenntartható és minőségi kávétermesztés mellett, aminek eredmén…
Iszunk

Vizezett

2016.11.25. | Burai László
Pár hete Maxwell Colonna-Dashwood kávéiról írtam, és a cikkben azt is megemlítettem, hogy megjelent egy könyve Kávé és víz címmel. Akkor még nem gondoltam, hogy ennek kapcsán személyese…