Főzünk

Zöldfűszeres sajtgolyók

2018.07.16. | Szabó Edit
Percek alatt elkészíthető, kiváló elő-előétel, vagy afféle egészséges „nass”. Elrontani ugyanúgy képtelenség, mint ellenállni neki. Pezsgő, habzó, gyöngyöző mellé ajánljuk…  
Főzünk

Cseresznyés saláta

2018.06.13. | Szabó Edit
Cseresznyét sósan? Igen! Higgyétek el, nagyon finom! Ezt a salátát tálalhatjátok önálló fogásként, de köretként is. Mi most húsos és húsmentes kombinációban egyaránt megmutatjuk nektek……
Főzünk

Pofonegyszerű cseresznyés süti

2018.06.07. | Szabó Edit
Ez a süti az elfoglalt háziasszonyok álma, és az egyik legfinomabb nyári édesség. Cseresznyével, meggyel, sőt áfonyával is működik – mindig azt tegyük bele, aminek éppen szezonja van… &…
Főzünk

Éljen a spárgaszezon!

2018.05.30. | Szabó Edit
A szezonja áprilistól júliusig tart, a kalóriatartalma alacsony, ám a tápanyagtartalma magas, sok benne a kálium, az A-, a B- és a C-vitamin, valamint a folsav, természetes afrodiziákum…
Főzünk

Zsenge rántott tök

2018.05.23. | Szabó Edit
A rántott tök, a petrezselymes újkrumpli és a kapros-joghurtos öntet klasszikus tavaszi trió. Kicsit ugyan időigényes az elkészítése, de oda se neki! Évente egyszer igazán rászánhatjuk…
Főzünk

Articsóka, ahogy mi szeretjük

2018.04.26. | Szabó Edit
Olaszországban mindenki imádja az articsókát. A zöldségpiacokon hatalmas halmokba rakva árulják, és tízesével pakolják kosárba a háziasszonyok. Mi is hoztunk haza Palermóból néhányat, h…
Főzünk

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával

2018.03.29. | Szabó Edit
Spanyolországban sok helyen kínálják ezt a tojásos fogást reggelire, de egy könnyű salátával ebédre is tökéletesen megfelel...
Főzünk

Fonott kalács 6 szálból

2018.03.27. | Varga Anita
Tökéletes húsvéti kalács Varga Anita konyhájából…  
Főzünk

Marhahúsos röszti tükörtojással

2018.03.26. | Szabó Edit
Gullner Gergő receptje
Ideális villásreggeli fogás egy kissé hűvös hétvégi napon, de akár könnyű ebédnek is beillik.
Főzünk

Narancsos csokitorta

2018.03.19. | Varga Anita
Ez az egyik legízletesebb csokitorta, amit valaha kóstoltunk. Nem kell megijedni, a recept hosszú, de a torta elkészítése cseppet sem bonyolult, és még csak nem is annyira időigényes...…
Főzünk

Sertéshúsos rilett

2018.01.08. | Szabó Edit
Klasszikus francia vendégváró étel. Piknikre, horgásztúrára is magunkkal vihetjük, de csatos üvegbe zárva ajándékba is adhatjuk. Mindenki örülni fog neki…
Főzünk

Malacvariáció újévi „lencsefőzelékkel”

2018.01.01. | Szabó Edit
Nagy Krisztián, a csopaki Víg Molnár Csárda kreatív séfje ezzel a kedves, színes lencsefőzelékkel kíván nekünk boldog új évet…  
Főzünk

Padlizsánpuding

2017.12.04. | Szabó Edit
A padlizsánból általában krémet, pástétomot készítünk. Úgy is nagyon finom, pudingként azonban egészen különleges, és az elkészítése sem bonyolult. Érdemes kipróbálni…  
Főzünk

Kanelbullar

2017.10.12. | Varga Anita
Vajon mi rejlik az egzotikus hangzású szó mögött? A legklasszikusabb svéd péksütemény, a fahéjas csiga. Érdemes vele meglepni a családot, imádni fogják. Hardcore édességimádóknak kínálj…
Főzünk

Részeges nyúl

2017.07.24. | Szabó Edit
Egy recept, amely meggyőzi a kétkedőket. Ha eddig azt hitted, hogy nem szereted a nyúlhúst, próbáld ki ezt!  

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (38) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (219) borbar (16) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (117) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (79) Etyek (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (17) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (27) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) London (3) Mád (10) magnamatra (7) Mátra (15) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (6) pezsgő (21) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (4) recept (31) rozé (14) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)