Iszunk

Budapestre jön a Mátra

2019.05.23. | Szabó Edit
Immár hagyomány, hogy május végén Budapestre jönnek a mátrai borászok. Az idén 30 termelő boraival ismerkedhetnek a látogatók, a hárslevelűnek pedig külön mesterkurzust szentelnek a sze…
Eszünk

A Lastra-Barna négykezes

2019.05.06. | Barossné Koós Andrea
Hogy mi történik, amikor egy nyughatatlan mexikói és egy kísérletező kedvű magyar szakács találkozik? Felfénylik a szenvedély, és olyan élmény részese lehet a közönség, mint a legutóbbi…
Beszélgetünk

Borfiesta Budapesten

2019.04.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Szeredi Zsolttal
Ha az a fránya bakancs nem töri fel Szeredi Zsolt lábát az El Caminón, ő talán sosem köt ilyen mély barátságot a spanyol borokkal, talán soha nem jön létre a Vino Castillo borkereskedés…
Eszünk

Légli borvacsora az Up and Downban

2019.04.25. | Barossné Koós Andrea
Átgondolt ételsor, egymást támogató ízek, remek hangulat – röviden így jellemezhetnénk Légli Ottó borvacsoráját a budapesti Up and Down étteremben. Íme részletes beszámolónk az estéről……
Eszünk

Aum – olyan hely, hogy el se hinnéd!

2019.04.16. | Barossné Koós Andrea
Zseniális fúziós étterem nyílt a Flórián üzletközpont szocreál falai között. Varga Dániel és Nyikita Szuharev konyhája csupa meglepetés, érdemes betérni…  
Vendégoldal

Pezsgőzzünk a város felett!

2019.04.10. | Borsmenta
Budapest legvonzóbb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt…  
Eszünk

Különös macska a Sas utcában

2019.04.09. | Barossné Koós Andrea
Budapest első fine dining BBQ étterme egy igen megosztó állatot választott szimbólumként, ám a konyha jó, és a végére még a szfinx macskával is egészen megbarátkozunk. A Borsmenta a Zey…
Eszünk

Vacsora a Kobutában

2019.04.04. | Vargha Márk
Magyar ízek japánosra hangolva? Igen! Takács Lajos újra Budapesten főz? Igen! Ráadásul Palotai Csabával? Hát persze! Hogy erről senki nem hallott? Nem csoda. A Kobuta alkalmi vacsorái n…
Iszunk

CEWI alapfok – tanulj szórakozva!

2019.03.29. | Vargha Márk
Kollégánk, Vargha Márk nemrég részt vett a CEWI alapfokú borismereti kurzusán. Íme 5 ok, amiért szerinte érdemes a CEWI diákjának lenni…  
Vendégoldal

Jubilál a VinCE Budapest

2019.03.28. | Borsmenta
Április 25-27. között rendezik meg az idei VinCE Budapest Wine Show-t. A tizedik, jubileumi eseménynek a Várkert Bazár ad otthont…  
Eszünk

Brunch a Dérynében

2019.03.22. | Barossné Koós Andrea
Ma már Budapest számtalan helye kínál vasárnapi villásreggelit, de nem mindegy, hogy melyiket választjuk. A Déryné Bisztrót jó szívvel ajánljuk…  
Eszünk

Bárkert a Várkertben

2019.03.14. | Barossné Koós Andrea
„Gasztro-oázis” a budai vár lábánál” – olvasható a Bárkert bistro közösségi oldalán. Szeretjük az oázisokat, már csak ezért is kíváncsiak voltunk a 2017 májusában nyitott budapesti vend…
Eszünk

Séfasztal – vacsora 9 tételben

2019.03.08. | Barossné Koós Andrea
Séfasztal. Így nevezik az éttermekben a megkülönböztetett vendégek számára fenntartott asztalt a konyhában, de ez a neve annak a gasztronómiai társulásnak is, amely nemrég a Gléda vendé…
Vendégoldal

Jótékonykodnak a borásznők

2019.03.05. | Borsmenta
A Gyengébb? Nem! – Nőnapi borkóstoló valamennyi borász résztvevője lemond aznapi honoráriumáról, és azt a budapesti székhelyű Anyaoltalmazó Alapítvány számára ajánlja fel.  
Eszünk

A rántott hús ördögei

2019.03.01. | Barossné Koós Andrea
Ki mondta, hogy rántott húst mindenki tud sütni? Óriási tévedés. A rántott húshoz lélek kell. Szerencsére a frissen nyílt Devil’s Prézli szakácsaiba szorult az is az ötletesség mellé… &…

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (240) borbar (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (7) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (9) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (142) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (34) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (97) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (41) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (43) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (67) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (30) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (6) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (30) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (15) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (27) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)