Eszünk

Túrázz, hüttézz Ürömön!

2020.01.17. | Szabó Edit
Napsütéses télben túrázni akkor is kellemes, ha a hőmérő higanyszála tartósan a nulla alatt időz. Utána egy húsleves az Ürömi Hüttében, és már tudod, hogy ezért az élményért minden téli…
Eszünk

A 10 legnépszerűbb étkezési élmény 2019-ből

2020.01.08. | Szabó Edit
Tematikus vacsorák, fesztiválok, különleges gasztronómiai események, jól bevált és frissen nyitott éttermek egyaránt szerepeltek az „Eszünk” rovat 2019-es témái között. De vajon melyek…
Eszünk

Felszállt a füst az Andrássy úton

2019.12.29. | Barossné Koós Andrea
Ki gondolta volna, hogy ma már legalább 150 food truck járja az országot egyszerű, de színvonalas ételeket kínálva? Szeptember végén közülük több mint hetven sorakozott fel a budapesti…
Iszunk

I. Pinceszer – Külhoni Magyar Borászok Találkozója

2019.12.27. | Vargha Márk
Bakator, magyarádi mustos fehér, rózsamáli, fekete leányka… A külhoni magyar borászok idei találkozóján sok izgalmas fajtával és még több nagyszerű borásszal találkoztunk…  
Eszünk

Duna-ági romantika

2019.12.20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Beszélgetünk

A féktelen alkotás öröme

2019.12.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Mátyással
Személyre szabott koktélok, maximális figyelem, letisztultság, elegancia, remek hangulat – a jó italok mellett ezt kínálja Budapest legfrissebb bárja, a Minute Lounge & Bar. Az ital…
Beszélgetünk

A Halkakasban találtam magamra

2019.12.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Lévai Zsuzsival
Hét éve már, hogy az édesvízi halakból készített ételeket kínáló Halkakas először elvarázsolta a főváros közönségét. Az ötlet Lévai Zsuzsi fejéből pattant ki, aki azóta kétgyerekes anyu…
Iszunk

Mitiszol? kilencedszer

2019.12.03. | Vargha Márk
Elhivatott borászok, kiváló borok, remek hangulat, tökéletes szervezés – nagyjából így lehetne leírni a természetes borok idei csúcstalálkozóját, a Mitiszol? Fesztivált. Íme a Borsmenta…
Beszélgetünk

Legközelebb tökfőzeléket készítek

2019.11.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Bicsár Attila nem pihen. Továbbra is viszi a villányi Sauska 48 éttermet, aktívan részt vesz az újranyitott Traktor munkájában, nemrég pedig Londonban járt, ahol a híres séf, Yotam Otto…
Vendégoldal

Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!

2019.11.27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják……
Eszünk

A GoVolcanic és a gasztronómia

2019.11.26. | Szabó Edit
Az első adventi hétvégén, november 30-án és december 1-jén tartják a vulkanikus borok világtalálkozóját Budapesten. A több mint félszáz hazai és külföldi pincészet borai mellé izgalmas…
Beszélgetünk

Olaszul főz, olaszul beszél, olaszul érez

2019.11.23. | Borsmenta
Beszélgetés Fabrizio Caldarazzóval
Új olasz séffel erősödik a Na’ Pasta Bar & Bistro csapata. Fabrizio Caldarazzo Torinóban született, több olasz luxushotel konyháján edződött, majd Londonban futott be komoly szakmai…
Iszunk

Már megint Mitiszol?!

2019.11.06. | Vargha Márk
Az idén lesz a kilencedik Mitiszol?. Az organikus és természetes borok fesztiválját november 16-án a Bálnában tartják. Íme 7 ok, amiért érdemes elmenni…  
Eszünk

Ízutazás koktélokkal a Sociétében

2019.10.29. | Barossné Koós Andrea
Hogy milyen érzés egyetlen este alatt bejárni a fél világot úgy, hogy az ember közben el sem mozdul az asztala mellől? Aki részt vett a Société vacsoráján, már tudja. Aki nem volt ott,…
Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!

2019.10.18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba,…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (56) balatonfüred csopaki borvidék (6) bikavér (16) bio (11) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (259) borász (7) borbár (23) borfesztivál (24) bori mami (5) boriroda (8) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (8) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (59) bortúra (15) borvacsora (12) borverseny (11) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (172) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszertbor (4) édes (56) édes szamorodni (5) eger (27) egészséges (4) erdőbénye (4) étterem (113) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (13) fesztivál (28) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (48) furmint február (7) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (9) heimann (8) húsvét (7) interjú (65) kadarka (11) karácsony (15) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (8) kéknyelű (5) kenyér (4) késői szüret (4) koktél (10) kóstoló (54) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (4) leves (4) london (9) mád (11) magnamátra (10) mátra (28) merlot (8) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (15) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (7) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (42) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (96) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (10) sör (38) sós (43) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) super 12 (4) sütemény (22) süti (14) svét (12) szakácsverseny (4) száraz (7) szekszárd (22) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (9) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (4) tokaj (87) tokaj-hegyalja (47) tokaji aszú (27) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (32) vörösbor (17) vylyan (8) zenit (4)