Beszélgetünk

Világszép Bagatelle

2018.12.20. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Szente Csillával és Zalka Csengével
Csúcsminőség, báj, gyermekközpontúság. A Villa Bagatelle-nél mindez egyszerre lehetséges. A budapesti vendéglátóhely remek reggelijéről híres, de azt kevesen tudják, hogy az alapítók gy…
Beszélgetünk

Karácsonyőrült vagyok!

2018.12.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Bezerics Dániellel
Egy éve már, hogy a Balaton-életérzés beköltözött a budapesti Tompa utcába. Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa jótékonysági vacsorával köszönti az évfordulót. Egy tál gőzölg…
Vendégoldal

Fürödjünk champagne-ban!

2018.11.28. | Borsmenta
December 9-én pezsgő hangulattal vár mindenkit a VinCE Champagne a Holdon. A bohém gasztrobuli alkalmából húsznál is több champagne-ház italait tesztelhetjük, finom falatok kíséretében…
Iszunk

Kóstoló a My Wine Barban

2018.11.22. | Szabó Edit
Borboltot és borbárt nyitott a nyáron az Artizan Bor- és Sörkereskedés. A Budapest belvárosában található kicsi üzletben jóféle harapnivalókat is kínálnak a sörök és a borok mellé. Nemr…
Utazunk

Forralt borozós, kuckózós esték

2018.10.26. | Lovranits Júlia
Programajánlat az október 26-28-ai hétvégére
Mátyás király kedvenc bora, Harry Potter mindenízű drazséja, gesztenye, sütőtök és a felelős étkezés alapjai… Mi ezt ajánljuk a hétvégére…
Eszünk

Rocker a konyhában

2018.10.10. | Szabó Edit
A budapesti Ráday utcában működő Café Delion Bistro konyháját mostantól egy vérbeli rockénekes, Nyúzó Imre vezeti. Koncertjeihez ugyan nem volt szerencsénk, de ha úgy énekel, ahogy főz,…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt

2018.10.06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is…
Eszünk

Enjoy!

2018.09.14. | Szabó Edit
Ahol Harmath Csaba az étteremigazgató, Oroszki Soma és Berecz Attila a séf, ott jó dolga van a vendégnek. A budapesti Szabadság tér sarkán nyílt Enjoy! éppen olyan, mint a neve. Lendüle…
Iszunk

Bajnokok ligája

2018.09.08. | Szabó Edit
Mit igyunk a Budapest Borfesztiválon?
Kaland az élet! A Budapest Borfesztivál kínálatából tegnap a VinAgora Nemzetközi Borverseny aranyérmes tételeit kóstolgattuk. Íme a listánk, hátha másnak is kedve támad közelebbről megv…
Vendégoldal

A 27. Budapest Borfesztivál

2018.08.30. | Borsmenta
Az elsőt még a Vörösmarty téren rendezték, 17 kiállítóval, néhány ezer látogatóval és hatalmas sikerrel. Az idén a huszonhetedikre készülnek. A Budapest Borfesztivál a budai várban, sze…
Eszünk

Reggeli török módra

2018.08.24. | Szabó Edit
A budapesti Élesztő udvarban nyílt Pancs Gasztroplacc júliusban volt kétéves, de már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Itt ütött tanyát Tóth Ági is, hogy minden hónap utolsó…
Beszélgetünk

Itt előny a kócosságom

2018.07.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Serényi Zsolttal
A TV Paprika szakácsaként ismertük meg, aztán kiderült, hogy a füst megzabolázásának különlegesen értő mestere. Könyvet írt a barbecue-ról, és ételeit most saját kis éttermében, a budap…
Beszélgetünk

A jó sommelier szupernindzsa

2018.06.28. | Fónyad Orsolya
Beszélgetés Fiáth Attilával
Öncélúan összeállított borlapok, túlértékelt magyar tételek, borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. A jó sommelier szupernindzsa, de nálunk csak középkori h…
Eszünk

Bp BARbq – a füst a fűszerük

2018.06.19. | Szabó Edit
Serényi Zsolt, a TV Paprika tévécsatornáról is ismert „tetovált séf”menő konyhát visz Budapest belvárosában. Érdemes kipróbálni, a Bp BARbq jó ideje vezeti a fővárosi barbecue-helyek si…
Beszélgetünk

Egy békebeli cukrászda Budán

2018.06.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel ne…

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (43) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (8) bor (232) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (124) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (19) espresso embassy (3) étterem (85) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (37) Furmint Február (3) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (28) kadarka (8) karácsony (11) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (44) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (5) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (24) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (5) recept (49) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (16) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (7) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)