Eszünk

Bor(bár) másképp

2017.12.08. | Bőti László
 „Tizenkettő egy tucat” – legyintenek sokan a manapság oly divatos borbárok előtt elhaladva, hogy aztán egy kevésbé feszengős sörözőben vagy egy odahaza felbontott üveg bor mellett…
Eszünk

Minden ízében Balaton

2017.12.06. | Szabó Hajnalka
Fázósan húzzuk össze magunkon a télikabátot, miközben a kilencedik kerületi Paletta bisztróba sietünk – aztán meg órákon keresztül csak a napfényen, a Balatonon meg a szabadságon jár az…
Eszünk

A csoki, ahogy szeretjük

2017.12.01. | Szabó Hajnalka
Másfél tonna virágszirom évente… Ki gondolná, hogy ezt egy magyar csokoládémanufaktúrában használják fel a szemet gyönyörködtető csokicsodák díszítésére? És ez csak egy adat a sokból, a…
Iszunk

Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon

2017.11.30. | Németh-Hehl Szilvia
A Terra Hungarica természetközpontú elveit valló borászatokat tömörítő fesztiválja igazi színfoltja a budapesti boros rendezvények zsúfolt világának. A legutóbbit november 18-án tartott…
Eszünk

Kedveském, hol van a Kedveskrém?

2017.11.28. | Raab Zsuzsanna
A nyári hónapokban a fagyizók zsúfolásig telnek, a hőségben legtöbbször egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian áhítoznak a hűs édességre. De mihez kezd egy fagyizó, ha beköszönt a té…
Eszünk

Advent Budapesten

2017.11.24. | Varga Anita
November 10. óta áll feldíszítve az elmaradhatatlan karácsonyfa a budapesti Vörösmarty téren. Száll az illat, kigyúlnak a fények, és a felállított bódékban serényen sütnek-főznek a fára…
Iszunk

Francoljunk!

2017.11.22. | Szabó Hajnalka
Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, h…
Eszünk

Az ínyencek paradicsoma

2017.11.18. | Szabó Hajnalka
A slow életmódot néhány éve ismerjük hazánkban, és egyre több követője akad. Mi is ellátogattunk a Slow Gasztro Marketre…  
Beszélgetünk

Egy francia Budapesten

2017.11.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Jeremy Cayronnal
A Paris Budapest étterem konyhafőnökeként pár éve gulyásjégkrémmel lepte meg a Gourmet Fesztivál közönségét, aztán Bangkokba, majd Azerbajdzsánba költözött. Most örömmel jelentjük: Jere…
Eszünk

De kik azok a gasztrohackerek?

2017.11.09. | Szabó Hajnalka
A hackerek általában lehetetlennek tűnő dolgokat oldanak meg, kreatívak, nem bírják a korlátokat, az unalmat, és az motiválja őket, ha a megszokottól eltérő utat mutathatnak. És ez nemc…
Iszunk

Francia csúcsborok első kézből

2017.11.05. | Szabó Edit
M. Chapoutier borvacsora a Veritas Winebarban
Ki ne szeretne 100 pontos bort kóstolni? A lehetőség adott, a Veritas Winebar november 8-ai vacsoráján ugyanis a 2009-es Le Pavillon Ermitage palackjából is kihúzzák a dugót…  
Iszunk

Az légy, aki vagy!

2017.10.27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…  
Eszünk

Gasztro-mi???

2017.10.13. | Varga Anita
Csodaszép őszünk van, ugye? Ilyenkor szívesen megyünk kirándulni, és nemcsak a színes levelű fák közé, mert a nagyváros dzsungele is tartogat meglepetéseket. Például olyasfajta furcsasá…
Beszélgetünk

Sörök és könyvek

2017.10.03. | Bőti László
Beszélgetés Gombkötő Györggyel
Az újlipótvárosi Beers and Books az irodalomkedvelő sörbarátok Mekkája, az online és az offline világ különleges találkozási pontja, ahol a vendég nyugodtan rábízhatja magát a tulajdono…
Iszunk

Mit igyunk a Borfesztiválon?

2017.09.09. | Szabó Hajnalka
Elstartolt a 26. Budapest Borfesztivál, vasárnap estig a lenyűgöző panorámájú Budai Várban randevúznak a borászok és a borkedvelők. Természetesen mi is kilátogattunk, és nagy sietve fel…