Eszünk

Enjoy!

2018.09.14. | Szabó Edit
Ahol Harmath Csaba az étteremigazgató, Oroszki Soma és Berecz Attila a séf, ott jó dolga van a vendégnek. A budapesti Szabadság tér sarkán nyílt Enjoy! éppen olyan, mint a neve. Lendüle…
Iszunk

Bajnokok ligája

2018.09.08. | Szabó Edit
Mit igyunk a Budapest Borfesztiválon?
Kaland az élet! A Budapest Borfesztivál kínálatából tegnap a VinAgora Nemzetközi Borverseny aranyérmes tételeit kóstolgattuk. Íme a listánk, hátha másnak is kedve támad közelebbről megv…
Vendégoldal

A 27. Budapest Borfesztivál

2018.08.30. | Borsmenta
Az elsőt még a Vörösmarty téren rendezték, 17 kiállítóval, néhány ezer látogatóval és hatalmas sikerrel. Az idén a huszonhetedikre készülnek. A Budapest Borfesztivál a budai várban, sze…
Eszünk

Reggeli török módra

2018.08.24. | Szabó Edit
A budapesti Élesztő udvarban nyílt Pancs Gasztroplacc júliusban volt kétéves, de már el sem tudnánk képzelni az életünket nélküle. Itt ütött tanyát Tóth Ági is, hogy minden hónap utolsó…
Beszélgetünk

Itt előny a kócosságom

2018.07.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Serényi Zsolttal
A TV Paprika szakácsaként ismertük meg, aztán kiderült, hogy a füst megzabolázásának különlegesen értő mestere. Könyvet írt a barbecue-ról, és ételeit most saját kis éttermében, a budap…
Beszélgetünk

A jó sommelier szupernindzsa

2018.06.28. | Fónyad Orsolya
Beszélgetés Fiáth Attilával
Öncélúan összeállított borlapok, túlértékelt magyar tételek, borok, amiket csak a sommelier szeret, de nem illenek az ételekhez. A jó sommelier szupernindzsa, de nálunk csak középkori h…
Eszünk

Bp BARbq – a füst a fűszerük

2018.06.19. | Szabó Edit
Serényi Zsolt, a TV Paprika tévécsatornáról is ismert „tetovált séf”menő konyhát visz Budapest belvárosában. Érdemes kipróbálni, a Bp BARbq jó ideje vezeti a fővárosi barbecue-helyek si…
Beszélgetünk

Egy békebeli cukrászda Budán

2018.06.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Auguszt Ibolyával
A Fény utcai piac mögött található Auguszt cukrászdában pazar reggelit kínálnak minden nap. Auguszt Ibolya egy párizsi mesterkurzuson tanulta azt az új levelestészta-receptet, amivel ne…
Beszélgetünk

Ngon = finom

2018.05.26. | Szakács Andrea
Új ázsiai fúziós étterem nyílt Budapesten, a Józsefvárosi piac tövében. A Ngon Street Foodról a két tulajdonos, apa és fia, Li és Dávid mesélt…  
Iszunk

Ilyen a szellem a Palackban

2018.05.22. | Szabó Hajnalka
Ha egy budapesti borkedvelő meghallja azt a szót, hogy „palack”, már jó ideje nemcsak egy folyadék tárolására alkalmas edény jut eszébe, hanem egy barátságos, közvetlen borbár is a Gell…
Eszünk

A Gourmet, ahogy mi láttuk

2018.05.20. | Szabó Edit
Nincs mese, a Gourmet Fesztivál minden májusban kötelező program, persze kinek-kinek vérmérséklete, na meg pénztárcája szerint. Elmeséljük, hogy mi mit szúrtunk a villánk hegyére…  …
Utazunk

Itt a pünkösd, nyílnak a pincék!

2018.05.18. | Szabó Edit
A Gourmet Fesztivál már tegnap kinyitotta a kapukat, ám a legtöbb rendezvény pénteken vagy szombaton kezdődik. Fesztiválozik az ország, mutatjuk, hogy hol mi zajlik…  
Iszunk

Mit igyunk a Rosalián?

2018.05.12. | Szabó Edit
Állnak a pavilonok a Városligetben, sül a hús, szól a zene, tombol a Rosalia fesztivál. Pénteken mi is ellátogattunk, hogy feltérképezzük a kínálatot. Íme a Borsmenta toplistája…  
Iszunk

Rosalia hetedszer

2018.05.11. | Szabó Edit
Több mint ötven borászat rozéi és buborékos italai, változatos streetfood-kínálat, színvonalas családi programok, néptáncos flashmob és éjszakába nyúló buli - ez lesz mától a Rosalián..…
Eszünk

Reggelizz úgy, mint egy király!

2018.04.13. | Szabó Hajnalka
Aki szeretné megkóstolni a rántott tojást vagy az Istvándy-féle roppanós virslit, indítsa a Paletta Budapestben a hétvégét. Bezerics Daniék mostantól reggelit is adnak, nem is akármilye…

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (38) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (219) borbar (16) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (117) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (79) Etyek (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (17) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (27) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) London (3) Mád (10) magnamatra (7) Mátra (15) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (6) pezsgő (21) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (4) recept (31) rozé (14) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)