Iszunk

Boldog születésnapot, Pajzos!

2017.12.05. | Németh-Hehl Szilvia
1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a…
Vendégoldal

A kis herceg után szabadon

2017.11.29. | Bodó Judit
Bottszerda 22. rész
Megvolt a Gyengébb? Nem! könyvbemutatója Budapesten. Szombaton lesz itt is, Keresztúrban, nem elfelejteni! Részt vettünk a Mitiszol? fesztiválon, aztán Balla Enikővel csaptunk egy görbe…
Vendégoldal

Ködös hétköznapok

2017.11.01. | Bodó Judit
Bottszerda 20.
Szüret vége. Végre! Mindenki fáradt. A borok a pincében, az aszúval még lesz dolgunk. Egy napra Jadvigának öltöztem – legalábbis hajilag –, és ezt értékelte a budapesti közönség. Amúgy…
Utazunk

Jön a Tokaji Ősz!

2017.09.07. | Szabó Edit
Szeptember 15-17-én ismét megrendezik Tokaj-Hegyalja egyik legrangosabb borgasztronómiai programját, a Tokaji Őszt. Összeállításunkban a rendezvény házigazdáit kérdeztük, hogyan készüln…
Utazunk

Nyár, víz, vár

2017.08.25. | Varga Anita
6 nap, 4 kerék, 3 gyerek, 1 anyuka
Raul, Rafi, Lexi és Anita családi vakációra indult. Hatéjszakás kalandjuk során feltérképezték Bodrogkisfalud és környéke látnivalóit és szabadvízi strandjait, aztán Lexi közelebbi kapc…
Tesztelünk

Tállya Wines: Tállya Furmint 2013

2017.06.27. | Szabó Edit
Lendületes, vibráló, energikus bor, remek arányokkal, rendkívül szerethető ízvilággal. Vigyázat: egy pohárral nem elég belőle…  
Utazunk

Bor, mámor, Bénye kilencedszer

2017.06.21. | Szabó Edit
Július 6. és 9. között rendezik Erdőbényén a 9. Bor, mámor, Bénye fesztivált, a bor- és kultúrarajongók egyik legszínvonalasabb nyári programját. A részletekről Berger Zsoltot, a feszti…
Beszélgetünk

Bűbájos újratöltve

2017.04.27. | Szabó Edit
A tavalyi nagy sikerű rendezvény után az idén újra megszervezi a Bűbájos hétvégét a Tarcal Bor és Kultúra Egyesület. A Tokaji borvidék ébredező települése április 29. és május 1. között…
Tesztelünk

Hímesudvar Pincészet: Tokaji Aszú 2013

2016.12.20. | Szabó Edit
Kristálytiszta, gyümölcsös világ, enyhe zöldfűszerességgel. Szívből ajánljuk azoknak, akik most ismerkednek Tokaj ízeivel. Szép első találkozás, könnyű vele szerelembe esni...  
Beszélgetünk

Szívnek is, léleknek is jó

2016.12.10. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Gáborral
Lehetett volna focista is. Mekkora mázlisták vagyunk, hogy mégis szakács vált belőle! Horváth Gábort, a mádi Gusteau Kulináris Élményműhely konyhafőnökét kemény, de nemes fából faragták…