Beszélgetünk

Határ a csillagos ég

2018.04.01. | Szoruló Pál
Csípős tavaszi beszélgetés (????)
A „mackósok” bibliájának számító Nagy Széfkönyv és a Sokkal erősebb című fitneszútmutató után (mindkettőt Felvető Tábor tervezte) ismét nagy fába vágja a fejszéjét Zsabó Kredit, a Sorsm…
Iszunk

Csoda Mádon

2018.04.01. | Szoruló Pál
Ha megtörtént miért nem tudhatunk róla?
Különös, eddig sosem tapasztalt jelenség dúlta fel az Úrágya-dűlő hétköznapjait…
Vendégoldal

Jaj, te vendég! Ne menj még!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Olykor a hóhér is élvezi, ha akasztják. Ünnepi válogatás a Borsmenta vendégeinek bejegyzéseiből...
Kicsi még a Borsmenta, de a csápjai messzire elérnek (képzavar, biológiai abszurdum, de jól hangzik…). Bejár a szerkesztőségbe boldog-boldogtalan, európai, amerikai, néha pár visszatérő…
Utazunk

Utazz magadban!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Áprilisi kiútmutató bizonytalanoknak
Nagyon el akartam volna utazni, de sehogy se tudtam dönteni, hová legyen a menet.
Eszünk

A séfasztal alatt

2017.04.01. | Szoruló Pál
Passzátszéll Tamás négy Michelin-csillagot, egy Vénusz étolajat és két Göncölszekeret adományozott Paul Bocuse francia séfnek.
Főzünk

Új, hullámos tejbegríz

2017.04.01. | Szoruló Pál
Kell a csomó!
A tejbegríz az első szájból kiberrrregett-kifröcsögött kulimász, az első ölben landoló pottyanat, az első falra köpött pépes falat. Ilyenkor tejbepapi a neve.
Tesztelünk

Tehéndombi Tőgyei Fehér 2017

2017.04.01. | Szoruló Pál
Sűrű, gazdag, intenzív ital, a friss széna, a tavaszi virágok és a tehénlepény visszafogott illatával. Jól lehűtve kiváló frissítő. Alkoholtartalma rendkívül visszafogott, nyugodtan kér…
Iszunk

Visszavágtak a Garciák!

2017.04.01. | Szoruló Pál
Le a nőborok uralmával, egyenjogúságot a férfiaknak! A könnyűléptű tokaji borásznők sikerét megirigyelvén korszakos lépésre szánta el magát három borvitéz...  
Beszélgetünk

Felmásztunk a falvédőre

2017.04.01. | Szoruló Pál
Lézerinterjú Horváth Gáborral
Konyha az egész világ, és magyar benne minden séf – ezzel a felirattal hímzett falvédők jelentek meg a kulinária fellegváraiban San Sebastiantól Palkonyáig, Kalocsától Tokióig. 

címkék

Badacsony (7) bajnoksag (3) Balaton (30) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (187) borbar (16) borfesztivál (5) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (5) bortúra (5) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (6) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (108) cava (6) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrászda (8) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (23) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (73) fesztival (12) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (4) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (12) kadarka (5) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (19) Közben esznek (8) London (3) Mád (8) magnamatra (7) Mátra (14) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (3) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (6) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (3) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pezsgő (19) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (9) Rácz Jenő (3) recept (27) rozé (11) sauvignon blanc (5) sommelier (5) sor (35) sós (10) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (13) süti (7) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (14) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (3) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (6) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (61) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (16) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (6) Villányi borvidék (17) vörösbor (8) zold veltelini (3)