Beszélgetünk

Nem vagyok lekvár

2018.04.21. | Szabó Edit
Beszélgetés Latorcai Csabával
Baranczó Attila kreatív séf mellett két éve egy most alig harmincéves fiatalember, Latorcai Csaba viszi a miskolci Dűlő étterem konyháját. Múltról és jelenről, ízekről és álmokról beszé…
Beszélgetünk

Aki itt jár, csudát lát

2018.04.14. | Szabó Edit
Beszélgetés Nagy Lászlóval
Távol a Balaton zajától, a Csobánc-hegy aljában találjuk Magyarország egyik legizgalmasabb borokat adó szőlőbirtokát, a Villa Tolnay Borházat. Tolnay Klári legendás villája mellett hata…
Beszélgetünk

Szeretek főzni

2018.04.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Pesti Istvánnal
Sokan azt mondják, az övé lesz az első vidéki Michelin-csillag. Hogy így lesz-e, nem tudhatjuk, az viszont szent igaz, hogy Pesti István bitang jó konyhát visz Tatán…  
Beszélgetünk

A tiszta ízeket keresem

2018.02.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Farkas Mózessel
Tizenkilenc évesen kis híján megnyerte a Konyhafőnök című tehetségkutató versenyt, ám azóta nagyon keveset hallottunk róla. Meg is lepődtünk, amikor kiderült, hogy a szigligeti Villa Ka…
Beszélgetünk

Jó étel, jó szó

2018.01.13. | Szabó Edit
Beszélgetés Magos Zoltánnal
A TV Paprika indulásakor egy ország csodálta, hogyan vágja bal kézzel a petrezselymet, hogyan főz különböző borászok, Ilcsi néni vagy éppen Jenei Tamás oldalán. Magos Zoltán ma a Capric…
Beszélgetünk

Kezd benőni a fejem lágya

2017.12.31. | Szabó Edit
Beszélgetés Pohner Ádámmal
Érettségi után választotta a szakács pályát, és a szakiskolában Vomberg Frigyes volt a mestere. Pohner Ádám, a szakma fiatal reménysége ma a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhafőnök…
Beszélgetünk

A holnapban hiszek

2017.12.16. | Szabó Edit
A veszprémi Chianti indulásakor jegyeztük meg a nevét, de négy sikeres év után Nagy Krisztián mégis levette a szakácskabátot. Nemrég hallottuk, hogy a csopaki Víg Molnár Csárda egyre iz…
Beszélgetünk

Próbálgatom a szárnyaimat

2017.12.09. | Szabó Edit
Belsőépítésznek készült, mégis szakács, majd cukrász lett belőle. Előbb a Kodolányin, aztán a híres Cordon Bleu szakácsiskolában tanult, és most a miskolci Desszertem Cukrászműhely krea…
Beszélgetünk

Rajongok a házias ételekért

2016.02.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Barna Ádámmal
Ünnepelt, sikeres szakács volt Ausztriában, a frissen nyíló St. Andrea Wine &Gourmet Bar hívására mégis hazatért. Azóta ő viszi Budapest egyik legmenőbb konyháját. Barna Ádámmal bes…

címkék

Badacsony (6) bajnoksag (3) Balaton (25) bikaver (11) Bocuse d'Or (7) bor (175) borbar (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (5) bortúra (5) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (6) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (103) cava (6) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrászda (8) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (23) édes szamorodni (4) Eger (14) espresso embassy (3) étterem (72) fesztival (9) Franc&Franc (3) furmint (31) Gizella Pince (4) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (4) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (9) kadarka (5) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (19) Közben esznek (8) London (3) Mád (8) magnamatra (7) Mátra (13) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (3) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (4) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (5) pálinkaverseny (5) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (3) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pezsgő (17) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (8) Rácz Jenő (3) recept (26) rozé (9) sauvignon blanc (5) sommelier (5) sor (33) sós (10) Spanyolország (4) specialty kave (7) Super 12 (3) sütemény (13) süti (7) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (13) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (3) tallya (4) támogatott írás (5) Tarcal (4) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (57) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (14) tokaji aszú (12) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (6) Villányi borvidék (14) vörösbor (7) zold veltelini (3)