Beszélgetünk

Az első áztatást az anyaföldnek adjuk

2019.02.16. | Lovranits Júlia
Beszélgetés Kövecses Olivérrel
Egy húszéves fiatalember Kínába indult nyelvet tanulni, és a teák iránti olthatatlan rajongással tért haza. Ő Kövecses Olivér, a Ye Tealeaves márka megalkotója, aki megmutatja nekünk a…
Beszélgetünk

A bor a lényeg

2019.02.09. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Katalinnal
Éjfélkor született, szüret idején, tisztességtudóan megvárva, hogy édesanyja végigdolgozhassa a napot a szőlőben. Tóth Katalin, az egri Tóth Ferenc Pincészet ügyvezetője büszkén folytat…
Beszélgetünk

Mindig felfelé

2019.01.26. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Kevinnel
Két éve, amikor Széll Tamás commis-jaként elindult a lyoni Bocuse d’Or versenyen, ódákat zengett róla a magyar gasztrosajtó, ma pedig a gyöngyösi Bori Mami konyhafőnökeként távolról fig…
Beszélgetünk

Nagyot fog durranni ez a hegy!

2019.01.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk……
Beszélgetünk

Emelt fővel távoztam

2019.01.12. | Szabó Edit
Beszélgetés Vomberg Frigyessel
A Bocuse d’Or Torinóban rendezett európai bajnoksága után távozott a csapatból a Pohner Ádámot felkészítő tapasztalt tréner, Vomberg Frigyes. Az ismert szakácsot az okokról és a terveir…
Beszélgetünk

Isten neki, próbáljuk meg!

2019.01.05. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A brit borszakírás egyik legismertebb alakja, Oz Clarke jól ismeri a magyar borokat és a nemzetközi piacot. Vele készült interjúnk harmadik részében a sikerhez vezető útról kérdeztük… &…
Beszélgetünk

Karácsonyőrült vagyok!

2018.12.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Bezerics Dániellel
Egy éve már, hogy a Balaton-életérzés beköltözött a budapesti Tompa utcába. Bezerics Dániel, a Paletta Bisztró tulajdonosa jótékonysági vacsorával köszönti az évfordulót. Egy tál gőzölg…
Beszélgetünk

Tizenöt éve a Dobogónál!

2018.12.15. | Szabó Edit
Beszélgetés Domokos Attilával
Tizenöt éve készíti borait Tokaj-Hegyalja egyik legkisebb, legszerethetőbb pincészetében Domokos Attila. A Dobogó borász-társtulajdonosával az eltelt évekről, a borokról és az életről b…
Beszélgetünk

Hősök a fenntarthatóságért

2018.11.25. | Lovranits Júlia
  Ha tenni akarunk valamit környezetünk megóvása érdekében, egyetlen percet sem késlekedhetünk. A Felelős Gasztrohős Alapítvány az étkezés és a vendéglátás területén igyekszik ráve…
Beszélgetünk

Oz nagy varázsló!

2018.11.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
A borral párbeszédet kell folytatni – állítja Oz Clarke, aki a legnemesebb édes bort is becseréli egy jó furmintra vagy juhfarkra. Amúgy megvan a véleménye a sznobokról. Íme interjúnk m…
Beszélgetünk

A hatpöttyös is katica!

2018.10.27. | Lovranits Júlia
Beszélgetés dr. Hermann-né Nagy Verával
Dr. Hermann-né Nagy Vera magyartanári múlttal nyitott megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató éttermet Székesfehérváron. A hatéves Hatpöttyös kiállta az idő próbáját, és népszerűb…
Beszélgetünk

Egy vicces, de kérlelhetetlen megmondóember

2018.10.19. | Szabó Edit
Beszélgetés Oz Clarke-kal
Aki „magyar tűzre” vágyik, somlói juhfarkot igyon! – tanácsolja Oz Clarke, a brit borszakírás egyik legismertebb alakja, aki nyáron ismét hazánkban járt. Többrészes interjúnkban a tapas…
Beszélgetünk

Egy üde színfolt

2018.10.06. | Szabó Edit
Beszélgetés Barka Áronnal
Rajong a jó borokért, az élénk színekért, a merész ízkombinációkért és az érdeklődő, nyitott vendégekért. Barka Áron, az Araz Étterem 37 éves konyhafőnöke hajózott nemzetközi vizeken is…
Beszélgetünk

Lélek nélkül nem megy

2018.09.29. | Borsodi Imre
Beszélgetés Várszegi Zsolttal
Nehéz időszakot él a vendéglátás. Az elvándorlás, a szakmai képzés hiányosságai állandó küzdelemre kényszerítik a gasztronómia szereplőit. Az Unilever Food Solution vezető séfje, Vársze…
Beszélgetünk

Az eleganciára szavazok

2018.09.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Jásdi Istvánnal
Húsz éve telepedett le Csopakon, és ma az övé az egyik legizgalmasabb borospince és a legjobb borterasz a környéken. Jásdi István tudja, hogyan kell élni. Sokat tanulhatnánk tőle…  …

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (43) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (234) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (125) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (21) espresso embassy (3) étterem (85) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (38) Furmint Február (4) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (31) kadarka (8) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (46) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (20) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (5) recept (53) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (20) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (12) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)