Találatok száma: 2603
Tesztelünk
REGE Birtok: Viognier 2020 című cikk borítóképe

REGE Birtok: Viognier 2020

2025. 10. 15. | Szabó Edit
Az egri REGE Birtok 2020-as viognier borához a Sík-hegy-dűlőben szüretelték a szőlőt. Izgalmas, termőhelyi karakterű tétel, ízvilágában a sósság dominál, ezért kagylós ételek vagy füstölt pisztráng mellé ajánljuk…
Vendégoldal
Itt van az ősz, itt van újra című cikk borítóképe

Itt van az ősz, itt van újra

2025. 10. 14. | Zsirai Kata
Katanapló 24. rész
Lassan vége a szüretnek, lezajlott a Wine Run Mádon, de minden jól halad, főleg ha a legnehezebb napokat Mutterka madárteje teszi elviselhetővé. Íme a Katanapló, Zsirai Kata történeteinek utolsó előtti, 24. epizódja. Lesz még egy, de novembertől valaki más veszi át a stafétát…
Főzünk
Tejszínes szilvaleves című cikk borítóképe

Tejszínes szilvaleves

2025. 10. 13. | Szabó Edit
Egy picit édes, egy picit sós, krémes és finoman fűszeres, vagyis éppen olyan, amilyennek lennie kell. A tejszínes szilvaleves ellenállhatatlan, és mindenki imádja. Íme a mi megbízható receptünk…
Utazunk
Hvar és a bor című cikk borítóképe

Hvar és a bor

2025. 10. 12. | Szabó Edit
Kalandok Hvar szigetén 2. rész
Kétrészes sorozatunk első részében Hvar sziget városaiban bolyongtunk, most pedig a helyi borkultúrában merülünk el. És van miben! A hvari borok jók, és van néhány borászat, ahol komolyan gondolják…
Beszélgetünk
Most már a helyünkön vagyunk című cikk borítóképe

Most már a helyünkön vagyunk

2025. 10. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Lukács Lillával és Barabás Barnával
Fiatalok, kedvesek, profik, szeretik, amit csinálnak, és nem félnek a munkától. Lukács Lilla és Barabás Barna tíz éve építette fel a balatonfüredi Zelna borászatot, és azóta belopták magukat az ország borszerető népének szívébe…
Utazunk
Vár Hvar! című cikk borítóképe

Vár Hvar!

2025. 10. 10. | Szabó Edit
Kalandok Hvar szigetén 1. rész
Horvátország legnaposabb szigete barátságos tengerpartokkal, finom helyi ételekkel és jó borokkal vár. Kétrészes sorozatunk első részében a városokról mesélünk.
Főzünk
A balkáni vándorok börekje – peynirli dızmana című cikk borítóképe

A balkáni vándorok börekje – peynirli dızmana

2025. 10. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 84. rész
A balkáni vándorok börekje nem más, mint egy illatos, puha túrós péksütemény, ami nemcsak étel, hanem egy darabka történelem is. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 84. részében…
Iszunk
De mit szólna ehhez Ödön? című cikk borítóképe

De mit szólna ehhez Ödön?

2025. 10. 08. | Szabó Edit
Megújult arculattal és friss, dűlőszelektált tételekkel lépett a borszakma képviselői elé a Kvaszinger Borászat. A budapesti találkozón a borok mellett egy kicsit a történelem és az anekdotákba illő Kvaszinger Ödön is szóba került…
Vendégoldal
Jubilál a Somlói Juhfark Ünnep! című cikk borítóképe

Jubilál a Somlói Juhfark Ünnep!

2025. 10. 07. | Borsmenta
Október 11-én immáron tizedik alkalommal rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet a Tornai Pincészetben. A sétálókóstolón 16 borászat 27 juhfark borát kóstolhatják a vendégek, és a mélyebb ismerkedést három mesterkurzus is segíti…
Tesztelünk
Katona Borház: Semillon 2023 című cikk borítóképe

Katona Borház: Semillon 2023

2025. 10. 06. | Szabó Edit
A semillon a világ egyik legismertebb szőlőfajtája, ám hazánkban csak viszonylag kis mennyiségben terem. A Katona Borház üde és lendületes fajtaborként palackozza, a tételt rukkolás ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Viognier BIO 2023 című cikk borítóképe

Heimann Családi Birtok: Viognier BIO 2023

2025. 10. 03. | Szabó Edit
Heimannék 2023-as viognier bora a birtok első biominősítésű viognier-je. Elegáns, telt, intenzív, méltán szerezte meg a legmagasabb fehérboros pontszámot a Magyarországon ritka nemzetközi fajták borainak tesztjén…
Főzünk
Szőlőkrém – pepeçura című cikk borítóképe

Szőlőkrém – pepeçura

2025. 10. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 83. rész
A Török örömök sorozat 83. részében egy könnyen elkészíthető őszi desszert, a szőlőkrém receptjét osztja meg velünk Nagyillés János…
Iszunk
Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje című cikk borítóképe

Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje

2025. 10. 01. | Szabó Edit
Semillon, viognier, sangiovese, grenache, malbec, petit verdot, tempranillo… Jól ismert szőlőfajták, ám itthon kevés a termőterületük. És hogy milyen bort készítenek belőlük a magyar borászok? A Borsmenta tesztjén ennek jártunk utána…
Vendégoldal
Készül az évszázad aszúja című cikk borítóképe

Készül az évszázad aszúja

2025. 09. 30. | Zsirai Kata
Katanapló 23. rész
A szüret soha nem egyszerű, az embernek ezerfelé áll az agya, és ilyenkor bizony becsúsznak hibák. Még jó, hogy vannak barátok… Zsirai Kata az év egyik legkeményebb időszakáról mesél a Katanapló 23. részében…
Főzünk
Csirkeaprólék-leves csigatésztával című cikk borítóképe

Csirkeaprólék-leves csigatésztával

2025. 09. 29. | Szabó Edit
A csirkeaprólékból készült húsleves nem csak finom, de minden bajra orvosság is, ráadásul egy marék békebeli csigatésztával ünnepivé varázsolható…