Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pincészet: Rajnai Rizling 2017

2018.11.12. | Szabó Edit
Kemény, karakteres, határozott rajnai, ebben aztán van tartás! A fajta kedvelői imádni fogják, de az ismerkedést ne ezzel a borral kezdjük…
Iszunk

A legfrankóbb kékfrankosok

2018.11.06. | Szabó Edit
A legelterjedtebb kékszőlő-fajta hazánkban, borait számtalan változatban ismerjük, és egyre nagyobb becsben tartjuk. A Borsmenta Sajtóklub legutóbbi találkozóján 14 remek kékfrankos ker…
Tesztelünk

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016

2018.11.01. | Szabó Edit
Az elegáns kékfrankosok iskolapéldája. Hűvös, kissé tartózkodó, kissé titokzatos, de annál izgalmasabb…
Tesztelünk

Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016

2018.10.27. | Szabó Edit
Fiatalos, energikus habzóbor, amely kadarka és pinot noir nászából született. A nyár illatát és a piros bogyós gyümölcsök zamatát hozza. Gondolkodni nem kell rajta: mire megtennénk, már…
Tesztelünk

Benedek Pince: Öregtőkék Hárslevelű 2016

2018.10.26. | Szabó Edit
Gazdag, nagy testű bor, határozott jellem, uralkodásra termett. Mézes, aszalt gyümölcsös, marcipános, tűzköves jegyei szerethetővé teszik…  
Tesztelünk

Centurio Szőlőbirtok – Ludányi Balázs: Szürkebarát 2017

2018.10.20. | Szabó Edit
A könnyed, virágos hangulat mögött döbbenetes erő és mélység rejlik. Egy szürkebarát a Mátrából – mondanánk, de nem. Ez itt egy szürkebarát Ludányi Balázstól. Micsoda különbség!  
Iszunk

Rajnai rizlingeket teszteltünk

2018.10.19. | Szabó Edit
Az egyik legismertebb szőlőfajta, valamiért mégsem igazán népszerű itthon, pedig feszes, izgalmas, bora nemcsak a fajta, hanem a termőhely karakterét is képes hűen megmutatni. Tizenöt r…
Tesztelünk

Etyeki Kúria Borgazdaság: Pláne Frizzante Rosé 2017

2018.10.14. | Szabó Edit
Számunkra az év meglepetése, harmonikus habzó rozé, üdítő és lendületes. Nyugodtan vigyük vendégségbe virág helyett, a háziasszony örülni fog…  
Tesztelünk

Somlói Apátsági Pince: Tramini 2016

2018.10.08. | Szabó Edit
Sötét színű, gazdag bor, selymes, szinte bársonyos korty, érett gyümölcsök és fűszerek sokasága… Mondhatnánk hosszabban, azzal se mondanánk semmit. Ez a bor nagy titkok tudója, de enged…
Iszunk

Csak a borokra figyelj!

2018.10.07. | Szabó Edit
A Mátrában készül a legjobb Irsai Olivér – legalábbis abból a hat borból választva, amit a minap kóstoltunk. De volt ott más is…  
Tesztelünk

Frittmann Borászat: Generosa 2017

2018.10.02. | Szabó Edit
Az ezerjó és a piros tramini keresztezéséből már 1951-ben megszületett a generosa nevű szőlőfajta, mégsem ültette senki évtizedekig. Frittmann János fedezte fel újra, és nem lehetünk ne…
Tesztelünk

Koch Borászat: Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Rosé 2017

2018.09.30. | Szabó Edit
Körzővel-vonalzóval tervezve, de oda se neki! Hozza, amit hoznia kell: frissít, feldob, jólesik a következő korty…
Tesztelünk

Villa Tolnay Pincészet: Pinot Gris 2016

2018.09.24. | Szabó Edit
Érlelt, ízgazdag, vastag, mégis lendületes, kimondottan egyedi szürkebarát, nem csak a különlegességek kedvelőinek…  
Tesztelünk

Font Pincészet: Kövidinka 2017

2018.09.19. | Szabó Edit
Kóstoltatok már világversenyen aranyérmet nyert magyar bort az ezer forint alatti árkategóriában? Ha nem, akkor itt az alkalom! A Font Pincészet kövidinkája a legjobbak között végzett a…
Iszunk

Kóstolj a Borsmentával!

2018.09.18. | Szabó Edit
Borsmenta Sajtóklub, Borsmenta Kóstolóklub, Borsmenta-teszt… Tudod, hogy melyik mi fán terem? Az egyik a szakmának, a másik az újságíró kollégáknak, ám a harmadik a nagyközönségnek szól…

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (229) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (120) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (25) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (82) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (22) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (38) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (22) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (17) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (40) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (15) süti (9) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (20) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)