Tesztelünk

Házler Pince: Pinot Noir 2013

2019.04.19. | Szabó Edit
Van egy apró baranyai falu, Bakóca. Egyik borvidékhez sem tartozik, Házler Enikő mégis olyan pinot noirt készített ott, hogy megnyerte vele a Borsmenta magazin tematikus tesztjét…  …
Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Gombás 2009 (Pinot noir válogatás)

2019.04.05. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet nem tréfál, ha pinot noirról van szó. Ez a bor közel tízéves, és még mindig nagyon jól tartja magát! Minden cseppje kincs…
Iszunk

A húsvét bora – a pinot noir

2019.03.18. | Szabó Edit
Szeszélyes és öntörvényű, mondják róla a borászok. Ez illik legjobban a húsvéti báránysülthöz, mondják róla a szakácsok. Tele van meglepetéssel, mondják róla az újságírók. Íme beszámoló…
Iszunk

Furmint Napok Köveskálon

2019.03.06. | Vargha Márk
A tavalyi nagy siker után az idén ismét megrendezték a köveskáli Furmint Napokat. A Káli-medence gasztrofalujában furmintra hangolt ételek és izgalmas borkóstolók várták az érdeklődőket…
Vendégoldal

Jótékonykodnak a borásznők

2019.03.05. | Borsmenta
A Gyengébb? Nem! – Nőnapi borkóstoló valamennyi borász résztvevője lemond aznapi honoráriumáról, és azt a budapesti székhelyű Anyaoltalmazó Alapítvány számára ajánlja fel.  
Iszunk

Az év „legcsajosabb” borkóstolója

2019.02.22. | Borsmenta
Március 8-án ismét összejönnek Magyarország nagyszerű borásznői, hogy bemutassák boraikat a közönségnek. A Gyengébb? Nem! kóstolónak az idén is a Sofitel Budapest Chain Bridge ad otthon…
Iszunk

Mi a franc?

2019.01.31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi…
Eszünk

Mély csokik, mély borok

2019.01.30. | Szabó Edit
Hogy milyen az, amikor Gombóc Artúr borozni megy? Valószínűleg éppen ilyen. A minap a Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé közös bor-csoki kóstolóján szédültünk el…
Beszélgetünk

Furmint Február Londonban

2019.01.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Lilla O’Connorral és Toronyi Zsuzsával
Közeleg a tizedik, jubileumi Furmint Február, ami az idén már nemcsak Magyarországon, hanem Londonban is ünnepelni hívja a borkedvelőket. A londoni programot a Wines of Hungary UK szerv…
Vendégoldal

Közeleg a 4. Nagy Fehérvári Bormustra

2019.01.07. | Borsmenta
23 borászat több mint 110 borát kóstolhatja meg, aki jegyet vált a január 12-ei székesfehérvári rendezvényre…  
Iszunk

A pinot noir eljövendő Mekkája

2019.01.04. | Kalmár Borbála
Az Etyeki Kúria Pincészet pinot noir borait kóstolni mindig ünnep. Hát még ha több évjárat termését is van szerencsénk egymás mellett szemügyre venni! Most ez történt, vertikális kóstol…
Tesztelünk

Bencze Családi Birtok: Aries Rajnai Rizling 2015

2018.12.31. | Szabó Edit
Aki még soha nem kóstolt amforában érlelt rajnai rizlinget, annak itt a megfelelő alkalom. Érett, mély bor, a fajtára jellemző jegyekkel…  
Iszunk

Egy igazán pezsgő kóstoló

2018.12.09. | Kalmár Borbála
Magyar pezsgők a Borsmenta tesztjén
Egy híján húsz hazai pezsgőt kóstoltunk végig nemrég a Borsmenta Sajtóklubban. Jó esténk volt, sok tanulsággal. Ja, és a Carassia Blanc de Blancs a győztes...  
Iszunk

Kóstoló a My Wine Barban

2018.11.22. | Szabó Edit
Borboltot és borbárt nyitott a nyáron az Artizan Bor- és Sörkereskedés. A Budapest belvárosában található kicsi üzletben jóféle harapnivalókat is kínálnak a sörök és a borok mellé. Nemr…
Tesztelünk

Babarczi Szőlőbirtok és Pincészet: Rajnai Rizling 2017

2018.11.12. | Szabó Edit
Kemény, karakteres, határozott rajnai, ebben aztán van tartás! A fajta kedvelői imádni fogják, de az ismerkedést ne ezzel a borral kezdjük…

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (51) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (247) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (18) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (11) bortúra (11) borvacsora (8) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (150) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (39) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (100) Etyek (8) Etyeki Kúria (6) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (49) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (8) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (24) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (8) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (37) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (76) rozé (18) saláta (4) salon étterem (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (36) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (8) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (5) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) Wolf András (3) WSET (3) zold veltelini (3)