Tesztelünk

Sabar Borház: Hegybor 2015

2017.12.11. | Szabó Edit
Élettel teli, szerethető bor, lusta vasárnap délutánokra, vagy ebédre, a halas szendvics mellé…  
Eszünk

Bor(bár) másképp

2017.12.08. | Bőti László
 „Tizenkettő egy tucat” – legyintenek sokan a manapság oly divatos borbárok előtt elhaladva, hogy aztán egy kevésbé feszengős sörözőben vagy egy odahaza felbontott üveg bor mellett…
Iszunk

Boldog születésnapot, Pajzos!

2017.12.05. | Németh-Hehl Szilvia
1992. november 25. volt a napja, hogy bejegyezték hivatalosan is a Pajzos Tokaj borászatot a cégbíróságon. A jeles dátum 25. évfordulója alkalmából számos szakmabeli barátot invitált a…
Tesztelünk

Szent Donát Birtok: Slikker 2015

2017.12.04. | Szabó Edit
Harmonikus fehérbor, amely különleges illatával, intenzív gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódítja meg fogyasztóját…  
Iszunk

Ezt ittuk a Mitiszol? Fesztiválon

2017.11.30. | Németh-Hehl Szilvia
A Terra Hungarica természetközpontú elveit valló borászatokat tömörítő fesztiválja igazi színfoltja a budapesti boros rendezvények zsúfolt világának. A legutóbbit november 18-án tartott…
Vendégoldal

A kis herceg után szabadon

2017.11.29. | Bodó Judit
Bottszerda 22. rész
Megvolt a Gyengébb? Nem! könyvbemutatója Budapesten. Szombaton lesz itt is, Keresztúrban, nem elfelejteni! Részt vettünk a Mitiszol? fesztiválon, aztán Balla Enikővel csaptunk egy görbe…
Tesztelünk

Sabar Borház: Hegyvölgy 2016

2017.11.27. | Szabó Edit
Intenzív, jól iható bor, kifejezetten kedves, behízelgő aromavilággal. Kezdő borfogyasztóknak is őszintén ajánljuk, de a gyakorlottabbak sem fognak csalódni…  
Eszünk

Kétcsillagos menü

2017.11.16. | Németh-Hehl Szilvia
Mirazur, Menton, Franciaország
Két Michelin-csillag, negyedik hely a „World’s 50 Best Restaurants” listáján, híres étterem a Côte d’Azur kapujában: ez a Mirazur. Hogyan élhet itt át a földi halandó egy kifogástalan g…
Utazunk

A francia vacsorák világa

2017.11.07. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur II.
Nincs az a pénz, amit Dél-Franciaországban nem lehet elkölteni egy étteremben. Elég magas errefelé az egy főre jutó Michelin-csillagos helyek száma, de egy többfogásos vacsora még az eg…
Utazunk

Reggeli a tengerparton

2017.11.02. | Németh-Hehl Szilvia
Côte d’Azur I.
Franciaország földközi-tengeri partvidéke csuda hely. Feltérképeztük egy kicsiny szeletét, hogy aki arra jár, már biztosabban válogasson a helyi gasztronómia káprázatosan gazdag kínálat…
Iszunk

Gyengébb? Nem!

2017.10.29. | Szabó Hajnalka
Könyvajánló
26 borász, 26 életút, ételek, borok, érzések, gondolatok. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve hamarosan kapható a könyvesboltokban...  
Beszélgetünk

Heimann az Év Borásza Lengyelországban

2017.10.28. | Szabó Edit
Ez a díj nem rólam, hanem Szekszárdról és az egész magyar borkultúráról szól – mondta Heimann Zoltán tegnap este, amikor ünnepélyes külsőségek között átvette a lengyel Magazyn Wino álta…
Iszunk

Az légy, aki vagy!

2017.10.27. | Szabó Edit
A Veritas Borbár
360 féle bor, színvonalas ételek, szakértő kiszolgálás – mindez együtt Budapest legújabb borbárjában. A Dohány utcai Veritasban jártunk…  
Eszünk

A Mátra újratöltve

2017.10.19. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, talán ilyenkor a legszebb a Mátra. Ha csak egy napunk van a kikapcsolódásra, akkor is kirándulhatunk egy nagyot, de még jobb, ha néhány napot rászánunk a feltöltő…
Beszélgetünk

Szüreti körkép

2017.10.14. | Szabó Hajnalka
Az ősz derekán járunk, sokan már végeztek a szürettel, mások még kint szorgoskodnak a tőkék között. Megkérdeztünk néhány borászt, hogy hol tartanak, milyennek látják az évjáratot, és mi…