Iszunk

Vendégségben Tállyán

2019.10.24. | Vargha Márk
Forráshiány miatt az idén elmaradt a Kerekdomb Fesztivál, a tállyai termelők azonban bebizonyították, hogy a település népszerű zenekarok nélkül is elég vonzó a borkedvelők számára…
Utazunk

Galícia: utazás az albariño földjén

2019.10.14. | Vargha Márk
Galícia, 2. rész
Egy bort akkor lehet a legjobban megérteni, ha ott kóstoljuk, ahol termett. Spanyolország Rías Baixas borvidékének albariño nevű fehérborához a Rubianes és a Baión birtokot bejárva kerü…
Vendégoldal

Magyar borok újabb sikere Angliában

2019.10.11. | Borsmenta
A legfontosabb magyar szőlőfajtákból készült borok mutatkoztak be a Novel Wines éves nagykóstolóján az angliai Bath-ban. A céget az angol Decanter magazin a legjobb közép-kelet-európai…
Eszünk

Desszerthez sört? Miért ne!

2019.10.09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…  …
Beszélgetünk

Borászkodni csak tiszta lélekkel szabad

2019.09.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Péter borásszal
Ezer szállal kötődik a Mátrához, el sem tudná képzelni máshol az életét. Kovács Péter, a markazi Kovács Pince tulajdonosa szerint a bor olyan, mint a szerelem: tele van szenvedéllyel… &…
Iszunk

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!

2019.09.24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csináln…
Tesztelünk

Mérész Sándor Projekt - Etyeki Kúria: Zenit 2017

2019.09.22. | Szabó Edit
Íme itt a Mérész Sándor Projekt (MSP) egyik izgalmas, kísérleti tétele. Az Etyeki Kúria főborásza a zöld veltelini és a vadélesztős sauvignon blanc után most ezt a zenitet alkotta nekün…
Tesztelünk

Hajdu Roland: Zengő 2017

2019.09.18. | Szabó Edit
A Bükki borvidék ifjú titánja kedves, szerethető édes zengőt készített. Almaillatú őszi estékre kifejezetten ajánlott…  
Tesztelünk

Kemenczés Borház: Zenit 2018

2019.09.12. | Szabó Edit
A ceglédi Kemenczés Borházat három jóbarát alapította 2014-ben. Zenitjüket narancsos kacsa mellé ajánlják, de aki szereti a kissé fanyar, tartalmas borokat, ételt sem kíván mellé…  …
Eszünk

Mediterrán varázs a Szent György-hegyen

2019.07.16. | Barossné Koós Andrea
200 méteres tengerszint feletti magasság, csodálatos panoráma, feledhetetlen naplemente, mediterrán életérzés, kitűnő ételek, helyi borok – és mindez Magyarországon! A Taberna Infinito…
Tesztelünk

Csernyik Pince: Nyitány Rosé 2018

2019.07.04. | Szabó Edit
Csernyikék rozéját évek óta figyeljük, és egyre finomabb. A 2018-as jólesik a fa alatt egy nyári estén, de jól mutat az asztalon is, egy könnyű étel mellett…
Beszélgetünk

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal

2019.06.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót…
Beszélgetünk

Ez így gömbölyű

2019.06.22. | Szabó Edit
A Mátra nagy öregje hetvenhét éves, de még mindig olyan hetykén csapja a fejébe a sildes sapkát, mintha nem is a pincébe, hanem a bálba indulna. Szőke Mátyáson nem fog az idő, de a gond…
Beszélgetünk

Borral festeni izgalmas kihívás

2019.06.10. | Szabó Edit
Beszélgetés Szabó Győzővel
Szabó Győző színművész és Gasztonyi Kálmán festőművész közösen alkotta meg Teleki Zsigmond portréját, a Teleki borcsalád borait használva festékül. A jótékonysági akció részleteiről Sza…
Beszélgetünk

Gyüttem, de nem megyek

2019.06.08. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Erikával
Határozott, céltudatos, elképesztő munkabírású nő. Öt éve vezeti a Sanzon Tokajt, amit azért kezdett építeni, mert örökölt egy darab szőlőt Erdőbénye határában, és úgy gondolta, hogy ak…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (55) balatonfüred csopaki borvidék (4) bikavér (16) bio (8) biodinamikus (4) bocuse d'or (9) bor (256) borász (5) borbár (21) borfesztivál (21) bori mami (5) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (6) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (33) bortúra (14) borvacsora (11) borverseny (10) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (160) cava (7) CEWI (11) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (43) édes szamorodni (4) eger (27) egészséges (4) étterem (107) etyek (8) etyeki kúria (7) fehérbor (12) fesztivál (25) franc&franc (4) frittmann (4) furmint (44) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (8) heimann (4) húsvét (7) interjú (58) kadarka (9) karácsony (12) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (7) kéknyelű (5) kenyér (4) koktél (9) kóstoló (52) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) london (8) mád (10) magnamátra (10) mátra (27) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (13) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (6) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (41) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (89) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (8) sör (38) sós (41) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (19) süti (13) svét (12) szakácsverseny (4) szekszárd (19) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (8) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (4) tészta (4) tokaj (82) tokaj-hegyalja (36) tokaji aszú (18) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (29) vörösbor (8) vylyan (7) zenit (4)