Iszunk

Október 18., a champagne világnapja!

2019.10.18. | Szabó Edit
Mi jobb egy champagne-nál? Két champagne! De legjobb mégis a sok! Közel egy évtizede már, hogy október 18-án a világ leghíresebb buborékos italát ünnepeljük. Champagne-t minden pohárba,…
Eszünk

Desszerthez sört? Miért ne!

2019.10.09. | Csepe Erika
Nyílt egy hely Budán, ahol éppoly könnyedén ajánlanak bort a céklás rizottónkhoz, mint sört a csokoládés szuflénkhoz. A Corvin Gastropub sok meglepetést tartogat, érdemes betérni…  …
Iszunk

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!

2019.09.24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csináln…
Iszunk

Éljen a Borfesztivál! Koccintsunk pezsgővel!

2019.09.07. | Szabó Edit
Javában zajlik a 28. Budapest Borfesztivál, Magyarország egyik legrangosabb boros-kulturális rendezvénye. A divatot követve a Borsmenta az idén annak járt utána, kik töltik pohárba a le…
Beszélgetünk

Másfél delfinszaltó csukamozdulattal

2019.06.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Garamvári Vencellel
Volt idő, amikor az ország 3 legjobb műugrója között tartották számon, az élet azonban másként döntött, és Garamvári Vencel nem a sportban, hanem a pezsgőkészítésben alkotott maradandót…
Eszünk

A Glédában pezseg az élet

2019.06.21. | Szabó Edit
Óbuda új színfoltja, a Gléda vendéglő kellemesebb és üdébb már nem is lehetne, a két tulajdonos, Deli János és Kerekes Sándor alaposan kitesz magáért. Nemrég champagne-vacsorán jártunk…
Vendégoldal

Pezsgőzzünk a város felett!

2019.04.10. | Borsmenta
Budapest legvonzóbb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt…  
Tesztelünk

Hungaria Pezsgőpincészet: Rajnai Rizling Brut Pezsgő

2019.03.17. | Szabó Edit
Ez a rajnai rizling pezsgő a Hungaria limitált szériás tételeinek egyik kiválóan sikerült darabja. Ha szeretnénk megkóstolni, igyekeznünk kell, mert összesen 12.000 palack készült belől…
Tesztelünk

Taschner Bor- és Pezsgőház: Pinot Brut 2015

2019.02.21. | Szabó Edit
Az ország mindmáig egyetlen 100% pinot meunier szőlőfajtából készült pezsgője még fiatal, de már próbálgatja oroszlánkörmeit…  
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur Pezsgő

2019.02.05. | Szabó Edit
Üde, virágos, gyógyfüves illatú, kifejezetten kedves pezsgő szerethető, gyümölcsös ízekkel. A műfajjal most ismerkedőknek is ajánljuk…  
Tesztelünk

Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015

2019.01.14. | Szabó Edit
Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!  
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Prestige Brut Pezsgő

2019.01.06. | Szabó Edit
Ez a pezsgő aztán nem finomkodik! Adja, amit kell, határozottan, energikusan, bátran. Nem lehet nem észrevenni, tekintélyt és figyelmet követel…  
Tesztelünk

2HA Pincészet: Rizling Méthode Traditionnelle 2014

2018.12.31. | Szabó Edit
Olaszrizling, rajnai rizling és szürkebarát házasítása, egyenesen a Szent György-hegyről. Aki szereti az érleltebb, teltebb pezsgőket, annak bizonyára ez lesz az egyik kedvence…  
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő

2018.12.30. | Szabó Edit
Letisztult, kellemes, elegáns pezsgő, Tokaj ásványosságával, a furmint gyümölcsösségével, a chardonnay eleganciájával és a hárslevelű kedvességével…  
Beszélgetünk

Megszállottan keresem a savakat

2018.12.29. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Megszületett a Villányi borvidék leghosszabb érlelésű, tradicionális eljárással készült pinot noir pezsgője. A Teleki márkanév alatt forgalomba hozott rozéról megálmodóját, a Csányi Pin…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (55) balatonfüred csopaki borvidék (4) bikavér (16) bio (8) biodinamikus (4) bocuse d'or (9) bor (258) borász (5) borbár (21) borfesztivál (21) bori mami (5) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (6) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (33) bortúra (15) borvacsora (11) borverseny (10) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (160) cava (7) CEWI (11) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (43) édes szamorodni (4) eger (27) egészséges (4) étterem (107) etyek (8) etyeki kúria (7) fehérbor (12) fesztivál (25) franc&franc (4) frittmann (4) furmint (44) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (8) heimann (4) húsvét (7) interjú (58) kadarka (9) karácsony (12) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (7) kéknyelű (5) kenyér (4) koktél (9) kóstoló (52) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) london (8) mád (10) magnamátra (10) mátra (27) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (13) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (6) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (41) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (89) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (8) sör (38) sós (41) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (19) süti (13) svét (12) szakácsverseny (4) szekszárd (19) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (8) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (4) tészta (4) tokaj (82) tokaj-hegyalja (36) tokaji aszú (18) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (30) vörösbor (9) vylyan (8) zenit (4)