Eszünk

Hely, ami megérint

2017.12.17. | Szabó Edit
„Kulináris kitérő” – mondja magáról a hosszúhetényi Almalomb weboldala, és igaza van. Odatévedni nem lehet, aki odamegy, céllal indul. Az épület mesés, a konyha remek, de nem ez a lénye…
Iszunk

Francoljunk!

2017.11.22. | Szabó Hajnalka
Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, h…
Beszélgetünk

Mindig a miért a lényeg

2017.07.08. | Szabó Edit
A Csányi Pincészethez tartozik az ország egyik legnagyobb szőlőbirtoka. Ültetvényeiket mindenki megcsodálja, boraik sorra aratják a sikereket a legrangosabb hazai és nemzetközi versenye…
Beszélgetünk

Azt az életet élem, amire vágytam

2017.06.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Bicsár Attilával
Tavaly januárban, tizenöt ott töltött év után kisétált az Alabárdos étterem ajtaján, és felszállt egy Londonba tartó gépre, hogy fejest ugorjon az ismeretlenbe. Bicsár Attila ma egy flo…
Tesztelünk

Kiss Gábor Pincészete: 364 Rosé 2016

2017.05.01. | Szabó Edit
Egy komoly rozé azoknak, akik a rózsaszín borokban is a tartalmat keresik. Mi nem vizeznénk…  
Eszünk

Bor, grill, bárányfelhő

2017.04.24. | Szabó Edit
A Vylyan terasz tizedik születésnapjára színvonalas grillkonyha nyílt a kisharsányi pincészet mediterrán kertjében…  
Utazunk

Dűlőről dűlőre

2017.04.13. | Szabó Edit
Göntér, Bocor, Fekete-hegy, Ördögárok, Jammertal. Ismerősen csengő dűlőnevek, ugye? A Bock Pince új, exkluzív dűlőtúrája most nemcsak a helyszíneket mutatja meg a vendégeknek, hanem az…
Iszunk

Villányi Franc rajongói klub

2017.04.12. | Szabó Hajnalka
A Villányi Franc Club első találkozóján nemcsak a téma volt vonzó, de az előadók impozáns névsora is. Bock József,  Polgár Zoltán, Gere Zsolt és Lőrincz Norbert borait kóstolhatták…
Beszélgetünk

Érezd jól magad!

2016.12.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Nem karácsonyi beszélgetés, de egy kicsit mégis az. Van benne élet és halál, boldogság és tragédia, öröm és bánat, szépség és elhivatottság, hit és küzdelem. Debreczeni Mónika, a Vylyan…
Iszunk

Márton-nap Bockéknál

2016.11.17. | Szabó Edit
Kéttonnányi libahús és kétezer palack újbor fogyott a két napig tartó villányi rendezvényen…  
Iszunk

Cseppben a lélek

2016.09.17. | Szabó Edit
A „Villányi Franc”
Tavaly csak a kóstolónap volt nyilvános, az idén azonban már a szakmai konferencián is részt vehet bárki, aki szeretne többet tudni erről az izgalmas fajtáról és a belőle készült borró…
Iszunk

Ég és föld között

2016.06.30. | Szabó Edit
Ipacs Szabó István 2008-ban tévedt először a Tenkes-hegy Siklós-Máriagyűd felőli oldalára, és azonnal bele is szeretett a tájba. Fenn az ég kékje, alant az ültetvények zöldje, s a kett…