Vissza
Tesztelünk

2HA Pincészet: Rizling Méthode Traditionnelle 2014

2018.12.31. | Szabó Edit
Olaszrizling, rajnai rizling és szürkebarát házasítása, egyenesen a Szent György-hegyről. Aki szereti az érleltebb, teltebb pezsgőket, annak bizonyára ez lesz az egyik kedvence…

 
Már a közepesen intenzív szalmasárga szín is jelzi, hogy korosabb pezsgő került a poharunkba. Illata meglepő, különleges, inkább gyógynövényes és fűszeres, mint gyümölcsös. A kömény, az édeskömény és az édesburgonya karakteres illata egyértelműen felismerhető, mellette citrusosság és egy kevés érett almás édesség is megjelenik.
 
Kóstolva telt, intenzív, kissé talán nehézkesnek is tűnik a szájban, pedig sok és lendületes buborék frissíti a kortyot. Ízben visszatérnek a gyógynövényes jegyek érlelési aromákkal, égetett cukros, érett almás édességgel gazdagítva. A textúra krémes, az utóíz közepesen hosszú.
 
Szokatlan ízvilágú, gazdag pezsgő, amely az 5 hónapos seprőn tartás után még 3 évig érlelődött a palackban. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk.
 
2018. november 27-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

 
A bor neve : Rizling Méthode Traditionnelle
Termőhely : Badacsonyi borvidék
Fajtaösszetétel : olaszrizling 60%, szürkebarát 30%, rajnai rizling 10%
A Borsmenta értékelése :
Típus : extra brut fehér pezsgő
Kapható : Artizan
Ára : 4550 Ft
Alkoholtartalom : 11.5%
Termelő : 2HA Szőlőbirtok és Pincészet – Török Csaba
Évjárat : 2014
A termelő weboldala : www.2ha.hu
:
Fotó:
Vető Gábor

A pincészet elérhetőségei:
2HA Szőlőbirtok és Pincészet – Török Csaba
Cím: Szent György-hegy
GPS: N 46°50.039’ EO 17°27.341’ (vagy: 46.8339833°, 17.4556833°)
Tel.: +36 30 203 30 39
E-mail: info@2ha.hu
 

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (46) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (234) borbar (21) borfesztivál (15) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (131) cava (7) CEWI (9) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (28) édes szamorodni (4) Eger (21) espresso embassy (3) étterem (89) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (33) kadarka (8) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (4) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (50) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (20) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (34) piac (12) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (57) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (35) sós (22) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (4) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (26) vörösbor (8) vylyan (5) zold veltelini (3)