Vissza
Tesztelünk

Bezerics Borászat: Pogányvári Jégbor 2015

2019.04.29. | Szabó Edit
Pátria szőlőfajtából készült jégbor – egy kis hárslevelűvel megfűszerezve. Egy mondatban két meglepő információ. Ez a bor ékes bizonyítéka annak, hogy a Zalai borvidék ritka kincseket terem…
 


A bor aranysárga színében borostyános reflexek villannak. Illata visszafogott, enyhén törökmézes, grillázsos, körtebefőttes, szegfűszeges, de nincs benne túláradó édesség.

Kóstolva viszont édes, de a viszonylag magas savtartalom miatt cseppet sem nehézkes. Ízében a körtés, barackos jegyek mellett megjelennek a mélyebb, datolyás, fügés, mazsolás tónusok, és egy kis kókuszos, puncsos édes fűszeresség is. Egyre gazdagszik, a végére már ezernyi íz van a szánkban, és még mindig jönnek az újabb és újabb rétegek. Az utóíze végtelenül hosszú.

Figyelemre méltó, különleges bor egy ritka szőlőfajtából. Élmény kóstolni, sok titok tudója.
Megjegyzés: a pátria nevű szőlőfajtát Bakonyi Károly nemesítette 1975-ben, az olaszrizling és a piros tramini keresztezésével.

(87 pont)
 
A bor neve : Pogányvári Jégbor
Termőhely : Zalai borvidék
Fajtaösszetétel : pátria, hárslevelű
A Borsmenta értékelése :
Típus : édes fehérbor
Kapható : a pincénél
Ára : 9500 Ft
Alkoholtartalom : 12.6%
Termelő : Bezerics Borászat
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : http://bezerics.com/
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Bezerics Borászat – Bezerics Csaba
Cím: 8360 Keszthely-Kertváros, Tomaji sor 40.
Tel.: + 36 83 510 518, + 36 70 94 750 62
E-mail: bezerics@bezerics.com
 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (240) borbar (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (7) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (9) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (142) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (34) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (97) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (41) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (43) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (67) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (30) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (6) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (30) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (15) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (27) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)