Bussay Pince: Csókaszőlő bio 2023
Élénk rubinvörös színű, organikus művelésű szőlőskertből származó, szűretlen tétel, ami nyolc hónap tölgyfa hordós érlelés után került a palackba.
Illata fanyarkás piros gyümölcsökben gazdag: vörös áfonyát, ribiszkét, meggyet, korai cseresznyét és ringlót mutat. Ahogy nyílik, megjelenik benne egy kis szeder és fekete ribizli. Aromája a friss gyümölcsök mellett egy enyhe dzsemességet is hordoz.
A kortyban is ott van a fanyarság. A leghangsúlyosabb a vörös áfonya és a piros ribizli – ezeket követi a cseresznye és annak virága, a piros szirmú virágok, a fekete ribizli és a vérnarancs. A savak élénkek, a gyümölcsöket fekete bors fűszerezi. Végül szegfűszeg, kökény és avar ad még egy réteget hozzá, a lecsengésben és a szárazpróbán pedig egy kis szamócadzsem is előbújik belőle.
Megjegyzés: A tételt a Borsmenta magazin szakmai tesztje után a 2025-ös Zwack Open portfólióbemutatón is kóstoltuk: pozitív benyomásaink tovább erősödtek.
(86 pont)
2025. március 17-én kóstoltuk.

A pincészet elérhetőségei:
Bussay Pince – dr. Bussay Dorottya
Cím: 8873 Csörnyeföld, Hegy út 2.
Tel.: +36 70 386-9168
E-mail: info@bussaypince.hu