Vissza
Tesztelünk

Csányi Pincészet: Teleki Selection Villányi Kékfrankos 2015

2018.12.21. | Szabó Edit
Könnyű, jó ivású kékfrankos, tipikus kedd esti bor, de innánk szerdán is. Ráadásul árban is eléggé verhetetlen…


A színe közepesen intenzív rubin, jó ránézni, ahogy megcsillan a pohárban. Az illata nem túl harsány, de nagyon megnyerő: a finom meggyes, áfonyás jegyek némi dohányossággal keverednek.

Kóstolva kissé fanyar, a piros bogyós gyümölcsös aromatika ízben is folytatódik, egy kis étcsokis világgal kiegészülve. Az utóíz közepesen hosszú, enyhén fekete szedres, kedves ajándék a korty végére.

Nem az a bor, amit hosszan elemzünk, de nem is arra készült. Jólesik, és bár a 13%-os alkoholtartalom megfontoltságra int, szívesen iszunk belőle még egy pohárral.
Megjegyzés: a bor a X. Nemzetközi Kékfrankos Borversenyen aranyérmet nyert az idén.

2018. október 30-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A bor neve : Teleki Selection Villányi Kékfrankos
Termőhely : Villányi borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 1651 Ft
Alkoholtartalom : 13%
Termelő : Csányi Pincészet
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : https://csanyipinceszet.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor
A pincészet elérhetőségei:
Csányi Pincészet
Cím: 7773 Villány, Ady E. fasor 2.
Tel.: +36 72 492-141
E-mail: villany@csanyipince.hu

 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)