Vissza
Tesztelünk

Csernyik Pince: Nyitány Rosé 2016

2017.04.17. | Szabó Edit
A hízelgő, de nem negédes rozék egyik barátságos példánya. Picit édeskés, picit szénsavas, sokan szeretni fogják…
 
A bor színe halvány rózsaszín. Illatában először a fűszeres jegyek erősödnek fel: menta, kakukkfű, eukaliptusz érezhető a pohárból, aztán megjelennek a szamócás, ribizlis, cseresznyés jegyek is, kevés hibiszkusszal kiegészítve.

Kóstolva kellemes, a korty a savak mellett a szén-dioxid-tartalomnak köszönheti a lendületét. A test karcsú, de nem is vágynánk nagyobbra, ízben a piros bogyós gyümölcsök mellett egy kis gyurmás hangulat is megjelenik. A lecsengésben a maradékcukor-tartalomnak köszönhető édességet marcipános kesernyésség ellenpontozza.

Jól elkészített, szerethető bor, illik a meleg tavaszi délutánokhoz, de a grillezős estékhez is!
 
A bor neve : Nyitány Rosé
Termőhely : Mátrai borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
A Borsmenta értékelése :
Típus : Száraz rozébor
Kapható : Radovin Borkereskedés
Ára : 1490 Ft
Alkoholtartalom : 12,5%
Termelő : Csernyik Pince
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://www.csernyikpince.hu/
:
Fotó:
Bárdosi Márk


A pincészet elérhetőségei:
Csernyik Pince – Csernyik István
Cím: 3036 Gyöngyöstarján, Deák Ferenc út 8.
Tel.: +36 70/619-0778
E-mail: csernyik_istvan@freemail.hu
 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)