Vissza
Tesztelünk

Garamvári Szőlőbirtok: Blanc Fleur Pezsgő

2019.02.05. | Szabó Edit
Üde, virágos, gyógyfüves illatú, kifejezetten kedves pezsgő szerethető, gyümölcsös ízekkel. A műfajjal most ismerkedőknek is ajánljuk…

 
A közepesen intenzív, szalmasárga színű pezsgő kitartóan gyöngyözik a pohárban.
 
Érett, gazdag, kedves illatában a virágosság mellett megjelenik egy határozott, gyógyfüves, aszalt gyümölcsös, mézes karakter is, ami egyértelműen jelzi, hogy egy hosszabb érlelésű pezsgővel van dolgunk.
 
Kóstolva gazdag, elegáns, a buborékok aprók, krémesek. A szerkezet szép, az alkoholtartalom mértéktartó, a még mindig friss savak a szén-dioxiddal karöltve jó lendületet adnak a kortynak. Ízéből a virágosság már eltűnt, a helyét érett gyümölcsösség és egy kis törökmézes világ vette át, az utóíz közepesen hosszú, enyhén édességbe hajló, kellemes.
 
Kedves, könnyen érthető, de nem „egyszerű” pezsgő, határozottan jó inni. Túl sok réteget nem kell várnunk tőle, de nem is szeretne bonyolultnak látszani. Kínálhatjuk vendégváróként vagy fehér húsok, halak mellé, nem fogunk csalódni.
 
2018. november 27-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

 
A bor neve : Blanc Fleur Pezsgő
Termőhely : Dél-balatoni borvidék
Fajtaösszetétel : 100% pinot blanc
A Borsmenta értékelése :
Típus : extra dry pezsgő
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 3895 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Garamvári Szőlőbirtok – Vinarium Kft.
Évjárat : nem évjáratos
A termelő weboldala : www.garamvariszolobirtok.hu
:
Fotó:
Vető Gábor
A pincészet elérhetőségei:
Garamvári Szőlőbirtok – Vinarium Kft.
Cím: 1222 Budapest, Sörház u. 20.
Tel.: +36 1 227 4060
E-mail: vinarium@garamvariszolobirtok.hu

 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (47) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (239) borbar (21) borfesztivál (16) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (3) bortúra (11) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (138) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (29) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (94) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (38) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (21) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (63) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (27) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (5) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (16) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (5) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)