Vissza
Tesztelünk

Homola Pincészet: Kékfrankos 2016

2018.11.01. | Szabó Edit
Az elegáns kékfrankosok iskolapéldája. Hűvös, kissé tartózkodó, kissé titokzatos, de annál izgalmasabb…

A színe halványrubin, majdnem kadarkásan világos.

Az illat kristálytiszta, barátságos, gyümölcsös és fűszeres egyszerre, de cseppet sem tolakodó, ellenkezőleg. A cseresznyés, ribizlis, málnás, érett meggyes karaktert finoman kíséri egy kedves, édes, vaníliás, szegfűszeges fűszeresség.

Kóstolva is visszafogott, nagyon tiszta, harmonikus. Az illatban ígért aromatika ízben is megjelenik, a cseresznyés, meggyes, ribizlis gyümölcsösség egészen a hosszú utóíz végéig megmarad, az édes fűszeres világgal kiegészülve. A szerkezet arányos, karcsú és feszes, az alkoholtartalom mértéktartó. Az egyik legelegánsabb kékfrankos, amivel valaha találkoztunk. Nagy kár, hogy az évjáratra jellemző, túlzottan markáns savak miatt egy árnyalattal több a fanyarság benne a jólesőnél.

2018. október 30-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.




 
A bor neve : Kékfrankos
Termőhely : Balatonfüred-Csopaki borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 3750 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Homola Pincészet
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://homolapinceszet.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor
A pincészet elérhetőségei:
Homola Pincészet – Zsandár Tamás birtokvezető
Cím: 8229 Paloznak, Vincellér utca 0534. hrsz.
Tel.: +36 20 940 2872
E-mail: tamas.zsandar@homolapinceszet.hu, ertekesites@homolapinceszet.hu

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (229) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (120) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (25) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (82) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (22) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (38) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (22) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (17) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (40) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (15) süti (9) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (20) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)