Tesztelünk

Il Primo – Jekl Flóra: Il Primo Rosé Frizzante 2016

2018.10.27. | Szabó Edit
Fiatalos, energikus habzóbor, amely kadarka és pinot noir nászából született. A nyár illatát és a piros bogyós gyümölcsök zamatát hozza. Gondolkodni nem kell rajta: mire megtennénk, már le is csúszott egy pohárral…


A színe halvány rózsaszín, a gyöngyözése kitartó, bár egy kicsit kisebb, finomabb buborékokat jobban szeretnénk benne látni.

Illata kezdetben zárkózott, de aztán nyílik, és az érett piros bogyós gyümölcsök friss világát idézi: meggy, málna, aszalt cseresznye, pici púderesség, de a pinot noirnak köszönhetően még egy kis dohányillat is felsejlik benne.

Kóstolva kirobbanóan energikus, nagyon üde, és bár a bubik egy kicsit karcosak, a lendületes, málnás-meggyes ízű korty nagyon szerethető. Minél tovább szellőztetjük, annál jobban szélesedik a spektrum, utóízben megjelenik egy kellemes, édesfűszeres jelleg is.

Nem elgondolkodtató bor, szerencsére nem is annak szánták. Könnyen csúszik, sőt vacsora előtti üdvözlőitalként is megállja a helyét.
 
2018. június 19-én kóstoltuk.
A bor neve : Il Primo Rosé Frizzante
Termőhely : Villányi borvidék
Fajtaösszetétel : pinot noir, kadarka
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz rozé gyöngyözőbor
Kapható : borpont.com
Ára : 2500 Ft
Alkoholtartalom : 12.5%
Termelő : Il Primo – Jekl Flóra
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://ilprimo.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor



A pincészet elérhetőségei:
Il Primo – Jekl Flóra
Cím: 7773 Villány, Ifjúság u. 11.
Tel.: +36 70 315-1738














 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (229) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (120) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (25) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (82) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (22) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (38) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (22) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (17) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (40) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (15) süti (9) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (20) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)