Tesztelünk

Kikelet Pince: Brut Pezsgő 2015

2019.01.14. | Szabó Edit
Így lényegülnek át Tokaj klasszikus szőlőfajtái egy francia asszony kezében. Érleltség, kifinomultság, elegancia felsőfokon. Bravó, Berecz Stéphanie!

 
Színe közepesen intenzív szalmasárga, borostyános reflexekkel.
 
Összetett, kellemes, enyhén édes tónusú illatában mézes, krémes, süteményes, aszalt gyümölcsös jegyek. Nagyon tetszetős.
 
Kóstolva lendületes, kacér, kicsit incselkedős pezsgő, sok mindent megmutat, aztán az ízek egy részét elfedi, hogy még intenzívebben adja vissza. Ízvilága az érett banán és a dércsípte naspolya hihetetlen széles skáláján mozog, tele van meglepetésekkel. A szerkezet szép, a buborékok aprók, krémesek, és nagyon sokan vannak.
 
Elegáns, kedves pezsgő hamisítatlan tokaji ízekkel és a tradicionális eljárásnak köszönhető szépségekkel. Jól mutat egy ünnepi asztalon.
 
2018. november 27-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

 
A bor neve : Brut Pezsgő 2015
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : 70% furmint, 30% hárslevelű
A Borsmenta értékelése :
Típus : brut pezsgő
Kapható : Bortársaság
Ára : 7600 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Kikelet Pince – Berecz Stéphanie
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : www.tokajkikelet.hu
:
Fotó:
Vető Gábor

A pincészet elérhetőségei:
Kikelet Pince – Berecz Stéphanie
Cím: 3915 Tarcal, Könyves Kálmán u. 62.
Tel.: +36 30 636 9046
E-mail: info@tokajkikelet.hu
 

címkék

Ausztria (3) badacsony (9) bajnokság (3) balaton (51) bikavér (13) bio (5) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (247) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (18) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (12) bortúra (11) borvacsora (8) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) budapest (150) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (39) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (100) etyek (8) Etyeki Kúria (6) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (49) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (5) kéknyelű (5) kenyér (3) keszthely (3) koktel (8) könyv és kávé (3) kóstoló (52) kovács nimród winery (4) Közben esznek (8) kreinbacher birtok (4) kunsági borvidék (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (24) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) mór (5) művészinterjú (7) nyár (6) nyaralás (4) olaszország (8) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pancs belvárosi gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pécs (7) pezsgő (37) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (76) rozé (19) saláta (4) salon étterem (3) sárospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (36) Spanyolország (5) specialty kávé (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) svét (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (8) tállya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (8) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (33) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (5) verseny (8) villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) Wolf András (3) WSET (3) zöld veltelíni (3)