Vissza
Tesztelünk

Luka Pincészet: Kékfrankos 2016

2018.11.27. | Szabó Edit
Tipikus kékfrankos, tanítani lehetne rajta a fajtát. Meggy, cseresznye, csokoládé, fűszerek, az évjáratra jellemző intenzív savakkal kísérve…
A színe izgalmas, most hajlik bíborból rubinba; aki később kóstolja, még felfedezheti benne a lilás reflexeket, de ezt a színt már nem találja meg.

Az illat csábítóan édeskés, érett meggyes, csokoládés, egy kis finom hordófűszerrel kísérve.
Kóstolva sűrű, intenzív, az illatban is ígért meggyes, csokoládés jegyek ízben is megjelennek, egy kis erdei gyümölcsösséggel kiegészülve.

Az évjáratra jellemző virgonc savak komoly lendületet adnak a kortynak, a szerkezet szép, az alkoholtartalom belesimul a testbe. Kár, hogy a garatban egy kis kaparó hatás rontja az összképet.

2018. október 30-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.


 
A bor neve : Kékfrankos
Termőhely : Soproni borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kékfrankos
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 4700 Ft
Alkoholtartalom : 12.5%
Termelő : Luka Pincészet
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : https://www.lukawine.com/
:
Fotó:
Vető Gábor

A pincészet elérhetőségei:
Luka Pincészet – Luka Enikő
Cím: Fertőrákos, Szent Sebestyén u. 24.
Tel.: +36 30 272 5014
E-mail: info@lukawine.com
 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)