Vissza
Tesztelünk

Nádas Borműhely: Vagy mi? 2017

2018.10.01. | Szabó Edit
Az elnevezés teljesen jogos! Ez itt egy minimum háromszínű bor: szürke, ami általában fehér, de esetünkben rózsaszín, sőt majdnem piros… Nádasék szürkebarátja nagy talány, de inni jó!
 
A bor élénk rózsaszín, sőt érett cseresznyés színvilága egyszerre megnyerő és figyelemfelkeltő. Aki nem tudja, mi van a poharában, azonnal gondolkodni kezd; aki tudja, élvezi ezt az izgalmas hatást.
 
Illatában egyértelműen a könnyed vörösborok jellegzetes jegyei érezhetőek: piros bogyós gyümölcsök, egy kis puncsosság, rumos mazsola, ám ahogyan a bor szellőzik a pohárban, úgy mélyül az illat is, és végül már egy kis avaros-gombás világot is felfedezni vélünk.
 
Ízkarakterét is a piros bogyós gyümölcsök jellegzetes aromái határozzák meg, ráadásul megjelenik benne egy kis édeskés, málnaszörpös hangulat, ami kifejezetten egyedivé teszi. Kár, hogy nemcsak a gyümölcsös íz, hanem a még nem integrálódott tannin is betölti a szájat, kis csersavas húzást hagyva maga után.
 
Összességében kellemes, izgalmas, kifejezetten egyedi bor, szokatlan és meglepő, erre biztosan sokáig emlékezni fog, aki találkozott vele.
 
A Kóstolom Borbárban kóstoltuk, 2018. szeptember 11-én.
 
A bor neve : Vagy mi?
Termőhely : Etyek-Budai borvidék
Fajtaösszetétel : 100% szürkebarát
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz rozébor
Kapható : VinoPiano Borbár
Ára : 3800 Ft
Alkoholtartalom : 11.5%
Termelő : Nádas Borműhely
Évjárat : 2017
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Nádas Borműhely – Nádas Szilárd
Cím: 2091 Etyek, Öreghegyi út 24.
Tel.: +36 30 979 4676
E-mail: nadasbormuhely@gmail.com
 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)