Vissza
Tesztelünk

Sabar Borház: 1118 (Rajnai Rizling) 2017

2018.11.22. | Szabó Edit
A pincészet egyik féltve őrzött kincse, nagy becsben tartják. Mindössze 1118 palack készült belőle – jobb, ha időben beszerzünk magunknak egyet-kettőt. Nem bánjuk meg…
A színe halvány szalmasárga, az illata sós, esővizes, gyógynövényes. Eleinte sehogyan sem akar előbújni belőle a rajnai rizling. Aztán viszont kinyílik, és bár az érezhetően magas alkoholtartalom uralja az illatképet, megjelennek a körtés, barackos, kenyérhéjas jegyek.

Kóstolva telt, komplex, intenzív, a fehér húsú gyümölcsösség és az ásványos sósság párharca folyamatos vibrálásban tartja a bort, kóstolóját pedig arra készteti, hogy újra és újra kortyoljon a pohárból. A körtés, almás, barackos aromatika végigvonul a kortyon, és kitart egészen a hosszú utóíz végéig.

Izgalmas, komoly bor, de még nagyon fiatal. Szüksége van egy kis időre, hogy a most még tomboló alkoholérzet megszelídüljön, és maradéktalanul élvezni tudjuk a kevés maradék cukorral kerekített, lédús, gyümölcsös kortyot.
2018. október 10-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A bor neve : 1118
Termőhely : Badacsonyi borvidék
Fajtaösszetétel : 100% rajnai rizling
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : a pincészet webshopjában : http://sabar.hu/vasarlas.html
Ára : 3990 Ft
Alkoholtartalom : 13,5%
Termelő : Sabar Borház – Ádám Gábor
Évjárat : 2017
A termelő weboldala : http://sabar.hu
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Sabar Borház – Ádám Gábor
Tel.: +36 30 984 6540
Cím: 8283 Káptalantóti, Sabari szőlő 2.
E-mail: sabar@sabar.hu

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)