Vissza

Sabar Borház: 1118 (Rajnai Rizling) 2017

2018.11.22. | Szabó Edit
A pincészet egyik féltve őrzött kincse, nagy becsben tartják. Mindössze 1118 palack készült belőle – jobb, ha időben beszerzünk magunknak egyet-kettőt. Nem bánjuk meg…
A színe halvány szalmasárga, az illata sós, esővizes, gyógynövényes. Eleinte sehogyan sem akar előbújni belőle a rajnai rizling. Aztán viszont kinyílik, és bár az érezhetően magas alkoholtartalom uralja az illatképet, megjelennek a körtés, barackos, kenyérhéjas jegyek.

Kóstolva telt, komplex, intenzív, a fehér húsú gyümölcsösség és az ásványos sósság párharca folyamatos vibrálásban tartja a bort, kóstolóját pedig arra készteti, hogy újra és újra kortyoljon a pohárból. A körtés, almás, barackos aromatika végigvonul a kortyon, és kitart egészen a hosszú utóíz végéig.

Izgalmas, komoly bor, de még nagyon fiatal. Szüksége van egy kis időre, hogy a most még tomboló alkoholérzet megszelídüljön, és maradéktalanul élvezni tudjuk a kevés maradék cukorral kerekített, lédús, gyümölcsös kortyot.
2018. október 10-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A Borsmenta értékelése :
A bor neve : 1118
Termőhely : Badacsonyi borvidék
Évjárat : 2017
Típus : száraz fehérbor
Fajtaösszetétel : 100% rajnai rizling
Alkoholtartalom : 13,5%
Kapható : a pincészet webshopjában : http://sabar.hu/vasarlas.html
Ára : 3990 Ft
Termelő : Sabar Borház – Ádám Gábor
A termelő weboldala : http://sabar.hu
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Sabar Borház – Ádám Gábor
Tel.: +36 30 984 6540
Cím: 8283 Káptalantóti, Sabari szőlő 2.
E-mail: sabar@sabar.hu

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (60) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (19) bio (12) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (262) borász (28) borászok borásza (5) borbár (24) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (21) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (7) borteszt (88) bortúra (16) borvacsora (13) borverseny (12) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (183) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (32) egészséges (5) erdőbénye (5) étterem (120) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (92) iszunk (4) kadarka (13) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (4) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (35) merlot (12) michelin-csillag (7) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (13) olaszrizling (21) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (44) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (127) rosalia (5) rozé (27) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (6) somló (10) sommelier (8) soproni borvidék (12) sör (39) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (10) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (10) tállya (7) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (8) tokaj (104) tokaj-hegyalja (62) tokaji aszú (27) tudnivalok (4) utazás (18) vacsora (9) verseny (9) villány (6) villányi borvidék (38) vörösbor (34) vylyan (9) zenit (4) zöld veltelíni (4)