Vissza
Tesztelünk

Sauska Tokaj: Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő

2018.12.30. | Szabó Edit
Letisztult, kellemes, elegáns pezsgő, Tokaj ásványosságával, a furmint gyümölcsösségével, a chardonnay eleganciájával és a hárslevelű kedvességével…
 
Az üde, halványsárga színű pezsgő kitartóan gyöngyözik a pohárban. Friss illatában a citrusos, zöldalmás, körtés gyümölcsösséget egy kis fehér virágos, bodzás hangulat és némi mentás hűvösség egészíti ki.
 
Kóstolva lendületes, a buborékok aprók és krémesek. Íze az illatnál édesebb tónusú, az almás-körtés gyümölcsösség mellett déligyümölcsös felhangok is megjelennek a kortyban, végül pedig mézesség, amit szépen ellenpontoz a fel-feltűnő ásványosság.
 
Remek szerkezetű, elegáns pezsgő, amely a kissé magas alkoholtartalom ellenére is tökéletes frissítő. A másoderjesztés után 16 hónapig tartották seprőn, a dozázs 10 gramm. Alkalomra vagy alkalom nélkül is szívesen ajánljuk.
 
2018. november 27-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.

 
A bor neve : Méthode Traditionnelle Brut Pezsgő
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : furmint, chardonnay, hárslevelű
A Borsmenta értékelése :
Típus : fehér brut pezsgő
Kapható : Bortársaság
Ára : 3950 Ft
Alkoholtartalom : 12,5%
Termelő : Sauska Tokaj – Rakaczki Gábor
Évjárat : nem évjáratos
A termelő weboldala : www.sauska.hu
:
Fotó:
Vető Gábor
A pincészet elérhetőségei:
Sauska Tokaj – Rakaczki Gábor
Cím: 3910 Tokaj, József Attila u. 2.
Tel.: +36 47 552 155
E-mail: tokaj@sauska.hu

 

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (46) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (234) borbar (21) borfesztivál (15) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (131) cava (7) CEWI (9) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (28) édes szamorodni (4) Eger (21) espresso embassy (3) étterem (89) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (33) kadarka (8) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (4) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (50) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (20) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (34) piac (12) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (57) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (35) sós (22) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (4) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (26) vörösbor (8) vylyan (5) zold veltelini (3)