Vissza
Tesztelünk

St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015

2018.12.28. | Szabó Edit
Pezsgő kadarkából? Elsőre talán őrültnek tűnik az ötlet, de kóstoljuk csak meg, és azonnal kiderül, hogy nagyon is helyénvaló. A St. Andrea Pincészet brut nature pezsgőjét a különlegességek kedvelőinek ajánljuk…


A színe halvány szalmasárga, érett, kicsit zárkózott illatában aszalt gyümölcsös, gyógynövényes világ, és megjelennek az érlelésből fakadó kekszes aromák is.
 
Kóstolva teljesen száraz, a gyógynövényes, kissé ásványos karakter ízben is visszaköszön, a közepesen hosszú utóíz marcipános kesernyébe hajlik, de nem kellemetlen, épp ellenkezőleg. A szerkezet karcsú és arányos, a textúra krémes, a buborékok kicsik és játékosak.
 
Kedves, kellemes, jól iható pezsgő, ami legalább másfél éves palackos érlelés után került a fogyasztók asztalára. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk.
 
2018. november 27-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A bor neve : Kadarka Brut Nature Pezsgő
Termőhely : Egri borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kadarka
A Borsmenta értékelése :
Típus : fehér brut nature pezsgő
Kapható : Bortársaság
Ára : 4900 Ft
Alkoholtartalom : 11.5%
Termelő : St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : https://standrea.com/
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet – dr. Lőrincz György
Cím: 3394 Egerszalók, Ady Endre u. 88.
Megjegyzés: a pincészet hétfőtől szombatig 10 és 18 óra között látogatható
Tel.: +36 30 6925860
E-mail: kostolas@standrea.hu
 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)