Vissza
Tesztelünk

Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet: Late Harvest 2016

2019.05.30. | Szabó Edit
Egy tál friss gyümölcs palackba zárva. Édes, de nem túláradóan, kedves, de nem behízelgően. A nyugalmas esték bora.
 

A bor csillogó aranyszíne olyan, mint a friss akácméz. Illatában először csipetnyi bizonytalanság érződik, de rövid szellőztetés után szépen nyílik, felfedve florális jegyek által kísért hársmézes, ringlós, őszibarackos, sütőtökös világát.
 
Kóstolva lendületes, az ornamentika markáns savakra épül, a már illatban is érezhető jegyek mellett megjelenik egy finom, trópusi ízvilág, kevés ananásszal, maracujával. Az ellenpontot határozott citrusosság adja, így a viszonylag magas cukortartalom ellenére is frissítőnek, üdének érezzük a kortyot.
 
Jól iható, kedves késői szüret, remek arányokkal, szép gyümölcsösséggel. Őrizzünk meg belőle egy palackot decemberre, jó lesz felidézni általa a napfényt.

(86 pont)

Megjegyzés: 2019.01.28-án kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
 
A bor neve : Late Harvest
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : furmint, hárslevelű, zéta és sárga muskotály
A Borsmenta értékelése :
Típus : édes fehérbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 5450 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet
Évjárat : 2016
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet
Cím: 3934 Tolcsva, Bajcsy-Zsilinszky u. 45.
Tel.: +36 47 384 505


 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)