Vissza
Tesztelünk

Tóth Ferenc Pincészet: Kadarka 2013

2018.03.25. | Szabó Edit
A melegebb tavaszi napok, hűvösebb nyáresték bora, lecsó vagy töltött paprika mellett remekül megállja a helyét, pikáns fűszeressége rendkívül szerethető.

A közepes rubinszínű bor illata lassan nyílik, de ha van időnk kivárni – és miért ne lenne? –, akkor egy idő után csodaszép piros bogyós gyümölcsösség és intenzív fűszeresség jelenik meg a pohárban. A meggyes, málnás, cseresznyés jegyeket a kakukkfű, a babér és a rózsabors aromavilága egészíti ki.

Kóstolva könnyű, jó ivású, és bár ízben kicsit elmarad attól, amit illatban ígért, itt is megjelenik a piros bogyós gyümölcsös, fűszeres világ. Az alkoholtartalom enyhén magas, viszont a fahasználat nagyon elegáns, kifejezetten jó ízlésre vall. A hordóból érkező finom kávés, csokis ízek csak kiegészítik, de nem nyomják el a bor kedves fűszerességét.
 
A bor neve : Kadarka
Termőhely : Egri borvidék
Fajtaösszetétel : 100% kadarka
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : Veritas Borkereskedés
Ára : 3255 Ft
Alkoholtartalom : 13,5%
Termelő : Tóth Ferenc Pincészet
Évjárat : 2013
A termelő weboldala : https://tothferencpinceszet.hu/
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Tóth Ferenc Pincészet – Tóth Katalin
Cím: 3300 Eger, Kistályai út 40.
Tel.: +36 36 311 552, +36 20 444 0173

E-mail: kakatoth@tothferencpinceszet.hu

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnokság (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) bocuse d'or (9) bor (243) borbár (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (10) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (10) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (145) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (38) édes szamorodni (4) eger (24) egészséges (3) eper (3) espresso embassy (3) étterem (98) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztivál (22) Franc&Franc (4) furmint (42) Furmint Február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) harslevelu (7) heimann (4) húsvét (7) interjú (46) kadarka (9) karácsony (11) kávé (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostoló (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (7) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (7) nyár (5) nyaralas (4) Olaszország (7) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) pannonhalma (5) pannonhalmi apátsági pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanló (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (72) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (8) Soproni borvidék (7) sör (37) sós (33) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) tarcal (7) Taschner Kurt (3) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (77) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (31) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (16) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)