Tesztelünk

VáliBor: Édes Négyes 2015

2019.05.12. | Szabó Edit
Aki még nem járt Váli Péterék badacsonyörsi birtokán, nem is tudja, milyen az igazi vendéglátás. Csodálatos hely, szívélyes házigazdák, nagyszerű borok, köztük ez a különleges késői szüret, amiből már alig van pár palack, úgyhogy legyünk résen…
 

A bor közepesen intenzív aranysárga színe már lassan borostyánba hajlik. Nyomot hagyott rajta az idő, akárcsak az illatán. Egy pici oxidáltságot azért még megbocsátunk, főleg ha ilyen kedves, mézeskalácsos, édesfűszeres illatvilágot kapunk mellé.
 
Kóstolva is izgalmas, az ízét a mélyebb, aszalt szilvás, fahéjas jegyek uralják, a szerkezet szép, a savak jól tartanak, a rendkívül moderált alkoholtartalom belesimul a testbe.
 
Tisztességben öregedő, kedves bor, nagyszerű arányokkal. Élmény volt kóstolni. Kíváncsian várjuk a későbbi évjáratokat.
 
(87 pont)
 
A bor neve : Édes Négyes
Termőhely : Badacsonyi borvidék
Fajtaösszetétel : hárslevelű, olaszrizling, zeusz, rajnai rizling
A Borsmenta értékelése :
Típus : édes fehérbor
Kapható : Artizan Borkereskedés
Ára : 5750 Ft
Alkoholtartalom : 10%
Termelő : VáliBor
Évjárat : 2015
A termelő weboldala : https://www.valibor.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
VáliBor – Váli Boglárka és Váli Péter
Cím: Badacsonyörs, Major u. 42.
Tel.: +36 30 940 5232
E-mail: kezmuvesbor@gmail.com
 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (50) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (240) borbar (21) borfesztivál (18) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (17) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (7) bortúra (11) borvacsora (7) borvendéglő (3) borverseny (9) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (142) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (34) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (97) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (41) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (43) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (22) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (7) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (67) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (7) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (30) Spanyolország (5) specialty kave (8) st andrea (6) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (17) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (7) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (6) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (30) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (15) vacsora (3) verseny (8) Villányi borvidék (27) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)