Tesztelünk

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Gombás 2009 (Pinot noir válogatás)

2019.04.05. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet nem tréfál, ha pinot noirról van szó. Ez a bor közel tízéves, és még mindig nagyon jól tartja magát! Minden cseppje kincs…


A sötétrubin színben gránátos reflexek csillannak, vonzó, tetszetős bor, már a megjelenése várakozást kelt. Az éjsötét szirmú virágok és az édes fűszerek illata betölti a poharat, mögötte pedig megjelennek az érett pinot noir borokra oly jellemző gombás, avaros jegyek, egy kis gyógynövényes ellenponttal.
 
A korty telt, zamatos, gazdag, húsos és kerek, az alkohol fűt, de nem bántóan, inkább jólesően. Ízében is gazdag, az aszalt meggyes, konyakmeggyes hangulatot egy kevés animalitás és némi ásványosság kíséri. Utóíze végtelenül hosszú, kellemesen aszalt gyümölcsös; kár, hogy a tannin szárít egy kicsit.
 
Kifinomult, krémes, intenzív nagy bor, szépen példázza, mit gondoltunk egy jó pinot noirról tíz évvel ezelőtt. Az ízlésünk változott, a bor minősége nem. A múltunk egy darabja, legyünk rá büszkék, kóstoljuk élvezettel!
 
(86 pont)
 
2019. március 5-én kóstoltuk a Kóstolom Borbárban.
A bor neve : Gombás (Pinot Noir válogatás)
Termőhely : Villányi borvidék
Fajtaösszetétel : 100% pinot noir
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz vörösbor
Kapható : a pincészet webshopjában
Ára : 7690 Ft
Alkoholtartalom : 13.5%
Termelő : Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Évjárat : 2009
A termelő weboldala : https://www.vylyan.hu/
:
Fotó:
Vető Gábor


A pincészet elérhetőségei:
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet
Cím: 7800 Kisharsány, Fekete-hegy 092. hrsz.
Tel.: +36 72 579 705 (értékesítés), +36 30 376 0885 (vendéglátás)
E-mail: vasarlas@vylyan.hu, vendeglatas@vylyan.hu
 

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (47) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (239) borbar (21) borfesztivál (16) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (3) bortúra (11) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (138) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (29) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (94) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (38) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (21) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (63) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (27) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (5) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (16) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (5) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)